Wijn van de Week! Een ongekende line-up aankomende zondag
in onze Masterclass Gaja. Wijnen van de 4 wijnbedrijven van dit fameuze huis, van Rossj-Bass tot aan Conteisa (2011!), van Camarcanda tot
deze overheerlijke Brunello Pieve Santa Restituta. We hebben nog enkele plekjes vrij voor de middag, dus je kunt nog inschrijven!
Onderscheidend en verfijnd, maar met een enorme breedte, diepte en structurele kracht, waardoor dit een perfecte wijn is voor middellange tot lange bewaarperiodes.
Tot en met 14 november en zolang de voorraad strekt met 10% korting!
De Vughtse Wijnkoperij ontmoette in de afgelopen jaren meermalen Giovanni en Gaia Gaja. Hoewel er geen duurzaamheidscertificaten op de labels vermeld staan, kennen wij uit die ontmoetingen te bevlogenheid van het huis om zo duurzaam als mogelijk en met blik op de toekomst te werken. Een bewust beleid rond biodiversiteit en gezond bodembeheer speelt een centrale rol in de familie.
De druiven voor de Brunello worden apart geoogst en vergist op RVS. Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten. Met aansluitend 2 jaar flesrijping.
De aroma's zijn geparfumeerd en gedetailleerd met kersenbloesem, viooltjes, vanille eikkruiden en rijp fruit als rode en zwarte bessen, zoete kersentabak en subtiele zoethouttonen. In de mond zijn de tannines rijp maar krachtig ondersteund door pure kersen en cranberry fruit concentratie, hints van balsamico, frisse zuren en een heerlijk lange harmonieuze afdronk.
Onderscheidend en verfijnd, maar met een enorme breedte, diepte en structurele kracht, waardoor dit een perfecte wijn is voor middellange tot lange bewaarperiodes. Serveer met Ossobucco, kalfsoester met Bearnaise saus, lamsrack met tijm en rozemarijn, Bistecca alla fiorentina, gegrilde kalfskarbonade met gestoofde venkel, fazant in rode wijn met pancetta en salie en heerlijk bij risotto met porcino.
Tot en met 14 november en zolang de voorraad strekt met 10% korting!