Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Poliziano | Rosso di Montepulciano
2022-03-10
Wijn van de Week! Deze zonovergoten week brengt ons gelijk in zomer- én vakantiestemming! Poliziano is meest bekend van de Vino Nobile. Deze Rosso Di Montepulciano is een stukje lichter, fruitiger en heerlijk voor bij je borrel, pasta’s en BBQ! We hebben ‘m deze week supergeprijsd!

Rosso di Montepulciano (niet verwarren met Montalcino) is in 1989 in het leven geroepen als een aparte DOC voor gedeclasseerde Vino Nobile di Montepulciano. Onder deze noemer kan bijvoorbeeld de meeropbrengst (van het wettelijk vastgestelde aantal liters) op de markt worden gebracht. Ook wijnen uit magere jaren komen in aanmerking om te worden gebotteld als Rosso di Montalcino.

Bij Poliziano wordt de druiven van een apart afgebakende wijngaard gebruikt voor de Rosso di Montepulciano. Door een korte gisting en door het achterwege laten van een rijpen op eikenhouten vaten wordt een wijn verkregen die toegankelijk en zacht van karakter is en die daarom jong kan worden gedronken.

Pruimen, leer en een vleugje bessen in de geur, met in de mond een sappige aanzet met veel rood fruit, goede concentratie en mooie zuren.

Past lekker bij Focaccia met gedroogde tomaat en olijven, verfrissend klassieke gazpacho, kippenleverpaté met kappertjes, diverse pasta’s of pizza’s op tomatenbasis, kip uit de oven met gestoofde venkel, orzo met garnalen en venkelzaad van Otto Lenghi.

Tot en met woensdag 16 maart nu met 10% korting!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency