Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Raats | Red Jasper | Stellenbosch | Zuid-Afrika
2020-10-29
Wijn van de Week! Eerder deze maand hadden wij een online meeting en casting met Bruwer Raats, fantastische wijnmaker uit Stellenbosch met een voorliefde voor Cabernet Franc. Van zijn hand is deze Red Jasper, een geweldig elegante en volle blend.

Het wijnhuis Raats heeft zich helemaal geconcentreerd op twee druiven, Cabernet-Franc voor rood en Chenin-Blanc voor wit. Wijnmaker Bruwer Raats ziet zowel in de Cabernet-Franc als in de Chenin-Blanc als ondergewaardeerde druiven, waar veel eer mee te behalen is. De familie ademt wijn, de edele drank komt hier uit alle poriën: pure passie! Elk wijngaardblok wordt tot in de perfectie verzorgd, om overal de meest perfecte kwaliteit te krijgen.

In een online tasting in oktober 2020 maakten wij kennis met Bruwer en hebben we indruk gekregen van zijn enorme passie en gedrevenheid!

Raats is een typisch familiebedrijf, waar de hele familie ook écht bij betrokken is. De filosofie is om van de twee druiven wijnen te maken van absolute topkwaliteit. Dat gebeurt door de druiven van de in totaal 25 hectare wijngaarden, waarvan 4 in eigen bezit, de rest gehuurd- apart te houden bij het wijn maken, om pas later de definitieve samenstelling te bepalen op basis van de beste vaten en tanks.

De Cabernet-Franc is dé specialiteit van Raats, en de verantwoordelijke wijnmaker, Bruwer Raats. Dus is het logisch dat de topwijnen die hier worden gemaakt een hoog gehalte aan Cabernet Franc hebben. Dat is bij deze heerlijke Jasper Red Blend niet anders. Het klimaat van Stellenbosch blijkt perfect te zijn voor Cabernet Franc. Het is de ideale combinatie van veel zon en frisheid van het de nabije zee die hem zo goed doet. Om de wijn wat meer ruggengraat en stevigheid, maar ook rondeur te geven zijn daar kleine hoeveelheden Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Merlot aan toegevoegd. De wijn rijpt op Frans eiken van hoge kwaliteit, met uitsluitend gebruikte vaten, gedurende achttien maanden. Daarmee wordt een perfecte harmonie bereikt tussen hout en fruit. Het eindresultaat is indrukwekkend door zijn prachtige fruit en zachte tannines. Een bijzondere wijn, gemaakt ter ere van vader Jasper Raats, een van de grondleggers van de wijngaarden en het domein van de familie Raats.

Een bijzondere wijn, gemaakt op basis van vooral Cabernet Franc. Kruiden, viooltjes, kersen en bosbessen, vanille, kaneel en kruidnagel, prachtig subtiel, verleidelijke smaak, sap en fruit, kersen, chocola, pruimen en vanille, heerlijk elegant en gepolijst. Krachtige rode wijn. Geniet bij entrecote van de grill, risotto met paddenstoelen, wilde eend, lamsworstjes, belegen kazen.

Diep granaatrood. Krachtige geur, kruiden, viooltjes, kersen en bosbessen, vanille, kaneel en kruidnagel, breed en complex, prachtig subtiel. Verleidelijke smaak, kruidig, sap en fruit, kersen, chocola, pruimen en vanille, met een bijzondere lengte, heerlijk elegant en gepolijst. Krachtige rode wijn.
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency