Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Ramon Bilbao | Edicion Limitada | ook op magnum!
2022-02-10
Wijn van de Week! Edicion Limitada van Ramon Bilbao. Grote wijn, beperkte oplage en óók tijdelijk verkrijgbaar op groot formaat!

Intense, donkere kersenrode kleur met een granaatrood randje. Veel complexiteit met aroma’s van pruimen in likeur, rijpe blauwe bessen en exotisch hout. Elegant en vol rond in de mond met een aanhoudende en plezierige mineralen finish. Een volle wijn met complexiteit die nog zal toenemen gedurende de tijd.

Smaakt goed bij gegrild vlees, gerookte hammen en worstsoorten, maar ook bij de pittige keuken (Tex-Mex en curry’s) en gegrilde groenten met vadouvan. Nu op dronk, maar kan ook nog worden opgelegd tot 10 jaar na oogstjaar.

In een van de top gebieden van Rioja Alta, op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel, ligt Finca Valpierre. Hier groeien de Tempranillo druiven die zullen resulteren in deze special van Ramon Bilbao. Wanneer de druiven van Finca Valpierre hun optimale rijpheid hebben, worden selectief de beste trossen van de Tempranillo geoogst.

In de wijnkelder op de sorteertafels kiest men alleen de beste trossen, met de perfecte druiven, om ze vervolgens te fermenteren in eiken vaten onder gecontroleerde temperaturen. De wijnen worden gerijpt gedurende 14 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten. Dan wordt de rijpingsproces in ondergrondse flessenrekken voortgezet gedurende de volgende tien maanden.

Vegan wijn | Duurzaam gecertificeerd

Tot en met 18 februari betaal je voor deze wijn €13,99; de magnum kost –zolang de voorraad strekt - €25,00.
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency