Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Salentein | Numina Gran Corte | Magnum editie
2022-09-01
Wijn van de Week! Zoek je nog een fijn cadeau voor de komende week of ben je al een beetje in de stemming voor de herfstkeuken, dan hebben wij de perfecte fles voor je staan. Het is een beperkte uitgave van de Numina Gran Corte op Magnum formaat. Zo lang de voorraad strekt hebben wij ’m voor jou voor een superprijs van 40 €!

Numina Gran Corte is gemaakt uit 66% Malbec | 19% Cabernet Sauvignon | 6% Petit Verdot | 5% Cabernet Franc | 4% Merlot. De Numina wijnen zijn afkomstig van kleine geselecteerde percelen. 

Rijping vindt plaats op Frans eiken gedurende 16 maanden. De wijn wordt gebotteld zonder filtratie en rijpt vervolgens op fles nog 9 maanden. Levendige, intense paars / rode wijn. Complexe geuren. Aroma’s van rood fruit zoals moerbei, blauwe en zwarte bessen, bramen en cassis. In de mond is deze wijn rijp, complex en met een stevige body en goede structuur. Zacht en vervolgens overvloedig. Mild en rond met mooie tannine. Lange, elegante afdronk. Heerlijk bij het mooiste rode vlees zoals biefstuk van de haas of rosbief. Lamsbout uit de oven en wild zoals haas of hert en in combinatie met harde kazen.

In onze winkel heeft het wijnhuis Salentein een mooie plek en voeren we diverse series. We ‘hebben ook wel het een en ander met het huis. In 2019 heeft Dennis een bezoek gebracht aan het huis en de wijngaarden in Argentinië. Naomi op haar beurt deed dat in 2016. De mate van toewijding en verfijning hebben veel indruk op ons gemaakt.

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis.

San Pablo, één van de wijngaarden van Salentein dateert namelijk uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten die destijds al bezig waren met de ontwikkeling van wijnbouw. Twee eeuwen later verbouwt Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Dit is niet de enige wijngaard van Bodegas Salentein, ook op La Pampa en El Oasis worden druiven verbouwd.

De Uco Valley heeft de afgelopen 20 jaar ongekende investeringen gezien. Wijntoerisme wordt een van de belangrijkste industrieën in de regio. Het spectaculaire landschap en de ultramoderne wijnbereidingsfaciliteiten hebben ertoe geleid dat sommigen de regio benoemen als de Argentijnse equivalent van de Napa-vallei in Californië.

Naast deze Magnum uitgave, zijn ook de andere Numina wijnen tijdelijk extra mooi geprijsd!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency