Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Salentein | Sparkling Cuvée Exeptionelle Brut Blanc de Blancs
2023-01-05
Wijn van de Week! We toasten graag op een mooi en gezond 2023 voor jou en je geliefden. Deze Sparkling Blanc de Blancs van Salentein is een heerlijk glas om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Nog alleen dit weekend -samen met een aantal andere fijne feestaanbiedingen- tegen een superprijs!

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis.

San Pablo, één van de wijngaarden van Salentein dateert namelijk uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten die destijds al bezig waren met de ontwikkeling van wijnbouw. Twee eeuwen later verbouwt Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Dit is niet de enige wijngaard van Bodegas Salentein, ook op La Pampa en El Oasis worden druiven verbouwd.

Afkomstig uit de wijngaarden van El Oasis Estate, in Alto Valle de Uco, 1100 meter boven zeeniveau in de hoog gelegen Uco Valley regio. De wijngaarden profiteren van het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is de beste wijnstreek in het grote Mendoza gebied.

De eerste fermentatie vindt plaats op lage temperatuur om zo het frisse karakter van de wijn te bewaren. De tweede fermentatie geschied volgens de Méthode Charmat. Het bezinksel uit de tweede fermentatie blijft in de tank achter en is de basis voor het ‘sur lie’ rijpingsproces van zes maanden, dit geeft het lichte toast aroma.

Goudgeel van kleur. Aroma’s van groene appel en ananas vermengd met delicate tonen van toast. In de mond fris en fruitig met aanhoudende bubbels die bijdragen aan deze  intense mousserende wijn.

Deze mousserende wijn is heerlijk als aperitief, maar past ook goed bij calamari en verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren. Een lichte salade met coquilles bijvoorbeeld.

Dit weekend nog -met een aantal supermooie feestaanbiedingen- zeer aantrekkelijk geprijsd!
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency