Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Sessantanni | DOC Primitivo di Manduria
2022-01-07
De één start het jaar met Dry January, de ander met een mooi wilddiner om het nieuwe jaar in te luiden! Voor ’de ander’ hebben we een geweldig intense Primitivo uit druiven van dik 60-jarige druivenstokken. Het mooie is dat we tijdelijk deze wijn ook op magnum hebben!

‘Sessantanni’ slaat op de 60 jaar oude, diep gewortelde, Primitivo-wijnranken die de basis vormen voor deze voortreffelijke wijn.

Deze wijn is op alle fronten intens; de kleur is bijna tegen het zwarte aan met robijnrode tinten, in de geur herkennen we kersen, pruimen, tonen van hout, mineralen en tabak. De wijn is zeer zacht en vol in smaak met een diepgang die maar niet eindigt. Een absolute topper!

Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Primitivo rijpt 12 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken.

In de neus fruitige aroma’s van kersen, pruimen, lichtgekruid met elementen van tabak. Een volle, zachte wijn met fijne tannines, in de afdronk elementen van cacao, koffie en vanille. Deze wijn past goed bij pittige voorgerechten, rood vlees en wild.

Tot en met woensdag 12 januari met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency