Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Simonsig Chenin Blanc | Stellenbosch | Zuid-Afrika
2019-04-05
Proef Vught aanstaande zondag bij de Vughtse Wijnkoperij in het teken van Aspergewijnen. Asperges met ham en eieren? Vaak roepen wij direct: Simonsig Chenin Blanc. Alle reden deze wijn tot Wijn van de Week te maken!

Simonsig is niet alleen een dynamische speler op mondiaal niveau, maar tegelijkertijd een oerdegelijk familiebedrijf. Pater Familias Frans Malan zette in 1953 zijn eigen bedrijf op; hij begon als eerste in Zuid-Afrika met het produceren van een mousserende wijn: de inmiddels beroemde Kaapse Vonkel. Tegenwoordig wordt Simonsig geleid door twee van de drie broers Malan: François (wijngaard) en Johan (kelder). De Malans beschikken over 300 hectare wijngaarden, beplant met een compleet aanbod aan druivenrassen waarvan een beroemde “Vonkelwijn” en verschillende witte en rode wijnen geproduceerd worden.

Het gebied ken teen zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen. De druiven worden nauwkeurig geoogst, waarbij de druiven onder gecontroleerde temperaturen vergist worden.

Deze uiterst fruitige wijn wordt gekenmerkt door een zongerijpte stijl waarin aroma's van peer en abrikozen domineren.

Uitstekend inzetbaar als begeleider van steviger visgerechten, maaltijdsalades en asperges. Ook heerlijk bij gerechten uit de Aziatische keuken.

Wij zetten aanstaand weekend deze wijn graag voor je open. Bovendien betaal je voor deze gelegenheid geen €7,95 maar €7,15!
Aanbieding geldt tot en met zondag 7 april.

 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency