Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Sparkling Cuvée Exceptionelle Blanc de Blancs
2022-10-07

Wijn van de Week! Deze week start de jaarlijkse grote Salentein actie! De Barrel Selection én deze Sparkling Cuvée Exceptionelle Blanc de Blancs zijn de komende weken superaantrekkelijk geprijsd. Heerlijk om je weekend mee te beginnen, te toasten op een mooie gelegenheid of om cadeau te geven!

Goudgeel van kleur. Aroma’s van groene appel en ananas vermengd met delicate tonen van toast. In de mond fris en fruitig met fijne en aanhoudende bubbels die bijdragen aan deze elegante en intense mousserende wijn.

Deze mousserende wijn is heerlijk als aperitief, maar past ook goed bij calamari en verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren. Een lichte salade met coquilles bijvoorbeeld.

De eerste fermentatie van de chardonnaydruiven vindt plaats op lage temperatuur om zo het frisse karakter van de wijn te bewaren. De tweede fermentatie geschied volgens de Méthode Charmat. Het bezinksel uit de tweede fermentatie blijft in de tank achter en is de basis voor het ‘sur lie’ rijpingsproces van zes maanden, dit geeft het typische toast aroma. 

De grote Salentijactie loopt tot en met 20 novenber 2022. Voor deze Blanc de Blancs betaal je nu euro 13,99!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency