Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: 
Stag’s Leap Wine Cellars | Hands of Time | Napa Valley | USA
2021-01-21

Wijn van de Week! Een indrukwekkende week waarin alles draaide om de klok en de VS... Hands of Time uit de VS leek ons daarmee een zeer geschikte Wijn van de Week!

Stag’s Leap Wine Cellars is beroemd als het wijnhuis wat de top van de rode Bordeaux versloeg in de ‘1976’s Judgement of Paris’, een moment dat het imago van Californische wijn over de hele wereld veranderde.

De ‘Paris Wine Tasting van 1976’ – bekend als het oordeel van Parijs – was een wijncompetitie die op 24 mei 1976 in Parijs werd georganiseerd door Steven Spurrier , een Britse wijnhandelaar, waarbij een Franse jury twee blinde vergelijkingen uitvoerden: een van topkwaliteit Chardonnays en een andere rode wijn (Bordeauxwijnen uit Frankrijk en Cabernet Sauvignon- wijnen uit Californië ). De Californische wijn kreeg de beste beoordeling in elke categorie, wat verbazing veroorzaakte omdat Frankrijk algemeen werd beschouwd als de grootste producent van ’s werelds beste wijnen.

De blindproeverijen werden en worden nog steeds herhaald.

Deze Napa Valley rode blend biedt aangename aroma’s van gekruide pruimen en donker fruit met hints van tabak en zwarte thee. Rijk aan textuur, deze wijn heeft aroma’s van bessen en donkere chocolade met een vleugje zoet eiken in de afdronk.
Combineer deze wijn met kruidige volle vleesgerechten of kip-saltimbocca. 
Tot 28 januari 2021 10% korting!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency