Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Tasca d’Almerita | Regaliali | Le Rose
2022-05-14
Wijn van de Week! Een niet alledaagse, maar o zo smaakvolle Rosé ’Le Rose’ van Regaliali gemaakt van de Nerello Marcalese druif, dé rode druif van Sicilië.
Deze en nog 7 andere Rosé’s staan zaterdagmiddag 14 mei voor je open op onze Proeftafel!

Anders dan meer noordelijk gemaakte rosé heeft deze Siciliaanse rosé een zeer krachtig en aromatisch karakter. De druiven gisten maar een paar uur op de schillen, maar de zuidelijke zon heeft ze al zo vol kracht gestopt, dat het resulteert in een wijn die zo rijk van smaak is, dat hij vooral heel geschikt is om bij de maaltijd te gebruiken. Het fruit spettert het glas uit bij deze rosé, met fraai kersen, banaan, frambozen, mooi open, met een stevige smaak, die veel frisheid en wat bitter heeft, kersen, met een mooie balans. Doet het goed bij een thaise rode curry met garnalen, diverse salades zoals caesar of peer met walnoot & blauwe kaas, maar ook kip in honingsaus of yakitori kipspiesjes van de grill..

Tasca d’Almerita heeft het SOStain- en VIVA-bedrijfscertificering. De certificeringen tonen aan dat het domein streeft naar verbetering in duurzaamheid, economie en samenleving als geheel.

Tot en met woensdag 18 mei krijg je 10% korting op deze heerlijke wijn!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency