Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Tenuta dell’Ornellaia | Le Volte | Toscane | Italië
2021-11-18
Wijn van de Week! De Sint is afgelopen weekend in Vught aangekomen en zo begint het bij ons allemaal te kriebelen: het is tijd voor cadeautjes! Deze 3e wijn van Ornellaia, Le Volte dell’ Ornellaia, is met recht een heel fijne cadeauwijn!

Ornellaia is een van ‘s werelds bekendste Toscaanse wijnen en wordt gemaakt op het 91 hectare grote landgoed Tenuta dell’Ornellaia en Bellaria. Van dit landgoed komt ondermeer de beroemde en zeer gewaarde Masseto. Het landgoed werd opgebouwd in 1981 door markies Ludivico Antinori van de bekende Italiaanse wijnfamilie Antinori. In 2002 werd het landgoed verkocht aan het bedrijf van de Amerikaanse Robert Mondavi, die daarna een 50% aandeel verder verkocht aan een andere beroemde Italiaanse wijnfamilie Frescobaldi. Sinds 1 april 2005 is het landgoed volledig in de handen van de Frescobaldi familie.

Le Volte is een blendwijn die is samengesteld uit 50% Sangiovese, 30% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon. Na de oogst zijn de druiven, per soort gescheiden, in stalen vaten gegaan voor het gistings- en rijpingsproces. Vervolgens werd het rijpingsproces, voor een periode van 10 maanden, voortgezet in 2 tot 4 jaar oude barriques van Frans eikenhout. Deze barriques zijn eerder gebruikt voor de rijping van hun topwijnen de Masseto en Ornellaia.

Een stevige wijn, veel tonen van rijp fruit. Het levendige mediterrane karakter van de Sangiovese vermengt zich onnavolgbaar met de rondheid van de Merlot en de structuur van de Cabernet Sauvignon. Bij gegrild vlees, stoofpot, vlees van de bbq en stevige harde kazen.
Tot en met woensdag 24 november nu met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency