Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Tiefenbrunner | Pinot Grigio | Merus | DOC Alto Adige
2022-08-04
Wijn van de Week! Zomerweken, zomerweer! Zon en warmte vragen om frisheid. Deze Tiefenbrunner Pinot Grigio is een superfijne wijn uit even zo aangename Alto Adige. 

Een verfrissend glas, echt alles maar dan ook alles in balans en zeer verfijnd. In de geur heeft deze Tiefenbrunner Pinot Grigio een breed, stuivend pallet aan indrukken van witte bloemen, appel en peer maar ook perzik en abrikoos. Erg fruitig dus, dit fruit zet zich door in de smaak, heerlijk. In de smaak is deze wijn fris en elegant met indrukken van perzik, abrikoos en citrus fruit. In de afdronk mooie lichte zuren wat alles in verhouding brengt. Bij wit vlees, lichte gerechten, salades.

Het huis Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, ademt de typische gemoedelijke Zuidtiroler sfeer. Men heeft hier een groot assortiment interessante wijnen, van fris wit tot krachtig rood. Bij alle wijnen heeft men zich toegelegd op kwaliteit en op het maken van een wijn die typisch is voor de druif en de wijngaard.

Het is vooral Christophe Tiefenbrunner, die vanaf 1991 de wijngaarden heeft gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Hij heeft inmiddels een deel van de pergola’s uit de wijngaarden gerooid. Deze fraaie druivenpriëlen zijn heel typerend voor de streek, maar ze hebben als nadeel dat de druiven niet optimaal in de zon hangen. Tegelijkertijd heeft hij het aantal stokken in de wijngaard opgevoerd, eveneens om de kwaliteit te verhogen. De wijnen komen van 20 hectare eigen wijngaarden en van druiven van enige tientallen hectaren van andere producenten. De productie bestaat hier voor 70% uit witte wijnen, de rest is rood. 

Houtrijping wordt hier weinig toegepast. En als de wijn al op hout ligt, dan gaat het meestal om zeer oude grote vaten, die vrijwel geen houtsmaak afgeven. De oogst duurt hier vaak tot in november. Veel wijnliefhebbers zijn zeer gecharmeerd van de frisheid en de elegantie van de wijnen van Tiefenbrunner. Het domein slaagt er in om elke wijn zijn eigen karakter te geven, gebotteld samen met een vleugje frisse berglucht.

Deze Italiaanse witte wijn gemaakt van de Pinot Grigio is de meest bekende van wijnhuis Tiefenbrunner. 

Dit weekend staat deze wijn voor je open! Tot en met donderdag 11 augustus krijg je 10% korting op de aanbiedingsprijs van 13,95!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency