Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Von Winning | Villa Niederberger | Riesling
2021-06-04
Deze Villa Niederberger is één van de projecten van het huis Von Winning. Een heerlijke wijn die precies past bij het heerlijke zomerweer waar we nu zo van genieten. Mooi droog, mineraal en heerlijk fruit!
Villa Niederberger is een van de bijzondere estates van investeerder en wijnkenner Achim Niederberger. Wijnmaker Hans-Günter Schwarz verzorgt deze kleine wijngaard van 0,8 hectare in Neustadt tot in de perfectie. 
In de wijngaarden wordt er alles aan gedaan om het ecosysteem van de wijngaarden niet te verstoren, maar te ondersteunen. De druiven wortelen diep, zodat zij het bijzondere karakter van het terroir in de wijnen perfect tot uitdrukking weten te brengen. En daardoor zijn ze ook in staat onder moeilijke omstandigheden, zoals extreme droogte of zware regenval, perfect te gedijen. Ze hebben daarnaast geen last van watergebrek door de onderbegroeiing in de wijngaard, een schitterende bloemenpracht in de zomer. Dat is de manier om duurzaam te werken, en te zorgen voor wijngaarden waarin het natuurlijke evenwicht centraal staat.

Wijn maken gebeurt hier op een zo natuurlijk mogelijke manier, op basis van met de hand geplukte druiven. Deze staan aangeplant op mooie oost hellingen, zodat ze niet in de volle middagzon staan, waardoor ze langzaam kunnen rijpen. De wijnen worden opgevoed op Frans eiken van de hoogste kwaliteit en zijn helemaal droog, dus zonder restsuiker gemaakt. 

Dat levert een bijzondere Riesling op, met bloemen, appel en citrus, vuursteen, levendig en spannend, prachtig rijp, mooi droog en elegant, fijn, met mooie zuren.

Heerlijk aperitief, bij antipasta, dimsum, gerookte gans, gerookte paling met crème fraiche, buikspek, vitello tonnato.

Tot en met 9 juni krijg je korting op deze fijne wijn!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency