Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Weingut Knipser | Blauer Spätburgunder | Pfalz | 2016
2021-09-02

Deze week is het precies 5 jaar geleden dan Naomi eigenaar werd van de Vughtse Wijnkoperij. Geen mijlpaal voor een echt feest, maar wel een moment om bij stil te staan. Met één van de persoonlijke favorieten uit dat jaar 2016! 

De druif op deze foto's is overigens ook 5 jaar geleden geplant en staat symbool voor onze mooie groei in de afgelopen jaren. Het is hard werken als kleine ondernemer, maar de fijne contacten in en rond de winkel maken het meer dan de moeite waard!

De Knipser Blauer Spätburgunder is favoriet vanwege het mooie fruit, de fijne tannines en dat kleine tikje rokerigheid.

De wortels van de familie Knipser liggen in het stadje Merano in Zuid-Tirol. Een zekere Gaudenz Knipser(waarnaar nu een van de bekende rode wijnen vernoemd is) wordt in oorkondes van 1573 genoemd als stadbouwmeester en raadslid van Merano. Een neef van Gaudenz, Johann Goerg, emigreerde in 1615 naar de Pfalz en werd de stamvader van de Duitse tak van de familie.Sinds 1876 woont de familie in Laumersheim, aanvankelijk met een gemengd landbouwbedrijf en pas vanaf 1970 als gespecialiseerd wijnbouwbedrijf. De huidige eigenaren, Volker en Werner Knipser, begonnen midden jaren 1980 met de vinificatie in barriques en met een verdere specialisatie in rode wijnen.

We kenden al het een en ander van Knipser, voor we tijdens een vakantie in de zomer van 2016 dit wijnhuis aandeden in het dorp Laumersheim in de Pfalz. Onvoorstelbaar, wat een enorme collectie wijnen troffen we aan. Een groot deel komt niet eens tot export, zo geliefd is het huis in eigen land.

De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van loss en kalkmergel. De oogst geschiedt volledig manueel in verschillende fases.

Een “Lage-Cuvee”. Ongeveer een jaar gerijpt in reeds gebruikte barriques.

In de neus aroma’s van rode bessen en kersen. Een middelzware wijn met een goede structuur. In de mond complexe smaken van frambozen, kersen en een vleugje espresso en sigarenkistje.

Tot en met woensdag 8 september krijg je 10% korting op deze wijn
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency