Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Weingut Steininger | Grüner Veltliner | DAC Kamptal | Oostenrijk | 2020
2021-11-13
Wijn van de Week! Ga je deze week voor Kaasfondue, Sushi of een mooie vis? Deze Grüner Veltliner Kamptal van Steininger is een ideale begeleider. Mooi wit fruit, een beetje bloemen en een tikje peper….

Steininger Grüner Veltliner Kamptal is een even opmerkelijke als zeer kenmerkende kwaliteitswijn uit Oostenrijk’s topwijngebied Kamptal. Alle kwaliteitswijnen uit Kamptal komen sinds 1 januari 2009 onder de eigen, streekgebonden classificatie D.A.C. Kamptal op de markt.

Het wijnbedrijf Steininger is gevestigd in Langenlois, dat dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk is. Weingut Steininger staat bekend als één van de beste Wijnhuizen van Oostenrijk. Het is een familiebedrijf dat garant staat voor de levering van perfecte wijnen.

Steininger Grüner Veltliner Kamptal wordt modern gevinifieerd, hetgeen resulteert in een zeer fruitige en zeer zuivere klassieke witte wijn met een pepertje in de smaak en een zachte zuurstructuur. Het bouquet geurt naar vruchten, witte bloemen en acacia. De afdronk is levendig en elegant met mineralen.

De wijn is een perfecte begeleider van exotische gerechten, gevogelte, wit vlees en rijke visgerechten.

De wijnen van Steininger zijn gecertificeerd volgens het label Austria Sustainable.

Tot en met woensdag 17 november ontvang je 10% korting op deze heerlijke wijn!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency