Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Wijngaard St. Martinus | Cuvée Texere | Vijlen | Nederland | 2019
2020-07-16

Onze Wijn van de Week is als een wijnreis in eigen land! De Texere van St. Martinus uit t zuidelijkste puntje van Nederland is een mooie nieuwe aanwinst in onze winkel. We laten je heel graag proeven van deze mooie zomerse blend!

Wijndomein St. Martinus is opgericht in 1988 en inmiddels staat de tweede generatie, Stan en zijn vrouw Nienke, aan het roer. Het wijnhuis is gelegen in het prachtige bergdorpje Vijlen. De wijngaarden liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen. Er wordt veel gewerkt met nieuwe druivenrassen, zoals Souvignier Gris en Cabernet Cortis. St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Wijndomein St. Martinus bestaat uit meerdere percelen, welke zijn gelegen in het zuidelijkste puntje van Nederland tussen de uitlopers van de Ardennen, vlakbij het Drielandenpunt in het bergdorpje Vijlen. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie-neutrale kelders.

Door het gebruik van de verschillende rassen en kleinere tanks is deze wijn complex qua smaak en geur, maar heeft ook een frivole frisse, maar volle afdronk. De fruitige geur waar tonen van steenfruit en bloemige tonen wedrijveren om als eerste naar boven te komen, wordt vervolgt in een samenspel van frisse, smaakvolle zuren. Dit in combinatie met een volle en diepe afdronk. De wijn heeft verschillende lagen. Proef de gelaagdheid door op ontdekkingsreis te gaan naar alle smaken en geuren.

Temperatuur gestuurde gisting (14°C) in kleine, roestvrijstalen vaten waarna een deel op Franse eikenhouten vaten 9 maanden heeft gelagerd. 

Heerlijk bij asperges met zalm, zuurkoolschotel en meloen met gedroogde ham.

 

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency