Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Wijngoed Wolf | Gestelaer | 2020 | Sint-Michielsgestel | Nederland
2021-06-26
Wijn van de Week! Nederlandse wijn; zuur en duur? Wat een gekke druivenrassen? Hoe is de vergelijking met andere landen? Allemaal vraagtekens die er voor zorgen dat het imago van Nederlandse wijn nog niet goed is.Tijd voor verandering, want Nederlandse wijnen verdienen terecht een beter podium. Het magische aan wijn maken is, dat je absoluut geen invloed hebt op de natuur. Klimaatverandering heeft gezorgd dat het iets warmer is in Nederland, wat goed is voor rijping en smaak van de druif. De eerste commerciële wijngaarden in Nederland ontstonden in 1970, en kunnen we met garantie zeggen dat de achterstand van kennis en ervaring echt wel is ingehaald! Ons land telt inmiddels al aardig wat wijngaarden. “Er zijn er zeker 180 die hun wijn verkopen en dus commercieel zijn. Bij elkaar geteld heeft ons land ca. 240 ha aan wijngaarden. 
In ons assortiment hebben wij de wijnen van Wijngoed Wolf. Sinds 2016 werken Laura de Hollander en Bas Klerx er hard aan om op een biodynamische wijze een goede Nederlandse wijn te produceren. De passie voor druiven verbouwen en wijn maken begon jaren eerder in de Provence. Na daar een wijnmakersopleiding te hebben gevolgd en bij verschillende wijngaarden te hebben gewerkt, hebben Bas en Laura de sprong naar de Lage Landen gewaagd om daar wijn te gaan maken. Na grondig onderzoek van de grond en de overige randvoorwaarden voor het verbouwen van druiven, zijn de juiste druiven variëteiten uitgezocht die goed gedijen op onze Gestelse snel opwarmende zanderige leem bodem. 
De Gestelaer 2020 combineert al het goede van een vijftal druivenrassen en is daarmee een gebalanceerde droge witte wijn in geur en smaak. De wijn heeft fijne aroma’s van citrus, rijp geel fruit en een kruidige toets in de afdronk.
Tot en met woensdag 30 juni krijg je deze wijn met 10% korting.

 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency