Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week | William Fèvre | Chablis
2022-09-08
Wijn van de Week! Chablis van William Fèvre, met de heerlijk knisperfrisse stijl.

Zaterdag 10 september houden wij een fantastische Chablis tasting! Van 13 u tot 16 u ben je welkom om 5 wijnen van William Fèvre met ons mee te proeven. Jouw kans om meer over dit gebied te leren, om het begrip terroir te begrijpen en vooral te genieten van deze wijnen. We hebben ook 1er en Grand Cru’s voor je openstaan én een geouderde Cru!
Buitenkans noemen we dat.

In juli 2022 bezochten we William Fèvre.
Geweldig om langs de wijngaarden te wandelen en te ervaren wát dan die ligging echt is. Een parcours van 9 kilometer leidde ons langs alle Grand Cru percelen. De plaats Chablis ligt in een kom met de wijngaarden rondom op de hellingen. De diversiteit zit dus echt in de verscheidenheid van de hellingen en bodem! Terroir!

In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.

Semi-continentaal klimaat met gure, natte winters. De Kimmeridgien-bodems zijn rijk aan (oester)kalk. De druiven worden op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Ook de rijping vindt plaats in roestvrijstaal.

In 2015 heeft het domein een duurzaamheidscertificaat verkregen de ‘High Environmental Value’ (HVE), dit is de hoogste kwalificatie voor de eisen die gesteld worden aan het milieu.

Elegante wijn met florale aroma’s, frisse citrus, wit fruit en veel mineraliteit. De smaak is strakdroog, maar sappig en soepel en de afdronk heerlijk lang. Topwijn bij oesters en andere schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, sushi en sashimi, lichte gerechten met kip en jonge witte kazen zoals bijvoorbeeld geitenkaas.

Tot en met woensdag 14 september met 10% korting!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency