Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de week: Château Les Crostes | Rouge | Côtes de Provence | Frankrijk
2019-10-18

Eén van de allereerste bezoeken aan een wijnhuis was voor ons Château Les Crostes in Lorgues, Côtes de Provence zo’n 25 jaar geleden. Het huis is buitengewoon goed in rosé. Rode wijn uit de Provence is veel minder bekend; slechts 15% van het totaal aantal flessen is rood tegen 80% rosé. Des te leuker is het om de Château Les Crostes Rouge tot Wijn van de Week te maken!

Chateau Les Crostes bevindt zich midden in een uitgestrekt bos in de buurt van de plaats  Lorgues in de centrale VAR. Sinds 1986 wordt op ruim 50 hectare kalk- en stenen rijke grond wijnen verbouwd en in een ultra moderne wijnkelder verwerkt. De druiven worden met de hand geplukt in kleine kratjes. Chateau Crostes maakt hoge kwaliteit wijnen en is beroemd om zijn prachtige Provence Rosé die zich kan meten met de top rosé wijnen uit de Provence. Maar ook de witte en de rode wijnen van dit chateau vallen goed in de smaak en zijn van hoge kwaliteit. Het chateau groeit in naam en faam door de huidige eigenaar en managing director de prins van Luxemburg, Prins Felix.

De wijngaarden bevinden zich in de heuvels rond de plaatsen Lorgues en Draguignan.
De bodem bestaat uit kalk-, kiezel- en kleihoudende grond. De wijnstokken worden extra gesnoeid en opgebonden voor een optimale blootstelling aan de zon.

Chateau Les Crostes rouge, AOC Côtes de Provence. Gemaakt van gelijke delen Syrah, Cabernet Sauvignon en Grenache. Een stevige rode wijn met aroma’s van specerijen en paddenstoelen en mooie ronde tannines. Geen houtrijping waardoor de wijn ook terug gekoeld kan worden.

Zaterdag staat deze heerlijk wijn open op de proeftafel.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency