Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de week: Gaja | Ca’Marcanda | Promis | Bolgheri | Toscane | Italië
2019-11-01
We hadden een toffe masterclass van Giovanni Gaja, jongste generatie van de mythische Gaja clan! Genieten van de wijnen uit Barbaresco & Barolo, de Brunello’s en Bolgheri’s. Daarom is deze week de Gaja Ca’marcanda Promis onze Wijn van de Week. Kom ‘m lekker proeven en geniet van deze lekker rijpe, romige en zachte wijn met subtiele houtrijping. Weet je dat het grafisch strakke label van deze serie gebaseerd is op de Bolgheri Boulevard? Supermooie route door deze fantastische wijnregio!

De iconische wijnmaker Angelo Gaja (1940) zette eigenhandig Piemonte op de internationale wijnkaart. Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja ook wijngaarden in Toscane, waaronder Ca’Marcanda in Bolgheri. In 1996 kocht Gaja Ca’Marcanda (60 ha) aan en gaf het de huidige naam, een verwijzing naar de eindeloze reeks onderhandelingen die hij voerde om het domein in bezit te krijgen. Hij rooide een groot gedeelte van de sangiovese-stokken en herplantte deze met Franse variëteiten zoals merlot, cabernet en syrah. De Super Tuscan was geboren! Promis is de jonge-stokken-wijn van Ca’Marcanda en Magari is de wijn met een groter potentieel. Het vlaggenschip van het domein is de Camarcanda. Vistamare is een eigenzinnige witte wijn van vermentino en viognier.

De druiven voor deze wijn komen uit de Maremma: de relatief koele kuststreek ten westen van het Chiantigebied. De bodems bestaan vooral uit terre brune, rijk aan klei en zand.

De druiven worden elk afzonderlijk in 15 dagen vergist in roestvrijstalen tanks. Hierna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in oude barriques. Daarna wordt de wijn geblend en gebotteld en rijpt hij enkele maanden op fles.

Een rijpe, romige en zachte wijn met versmolten vanilletonen vanwege zijn subtiele houtrijping. De wijn zit met zoete bramen en bosbessen barstensvol zwart fruit en is door zijn middelvolle structuur ook jong gedronken een aanrader. Heerlijk bij mooie pastagerechten of kruidige vleesgerechten.

Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit. Loop gewoon gezellig
binnen en proef met ons mee! De wijnen staan voor je open tussen 14.00 en 17.00 uur.
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency