Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de week: Graham's | Quinta dos Malvedos | Vintage Port | 2005
2019-10-25

Voor het 3e achtereenvolgende jaar bezocht de Vughtse Wijnkoperij Porto en de vallei van de Douro. Dit keer was Dennis de gelukkige wijnreiziger en hij kan niet wachten je alles te vertellen wat hij heeft gezien, mogen meemaken en kunnen proeven! Het bezoek draaide om Graham's Port en daarom hebben we een 7-tal portwijnen voor je geselecteerd, die zaterdag heerlijk open gaan.

De historie van W & J Graham’s loopt over 3 eeuwen. De broers William en John Graham namen in 1820 27 vaten Port aan als betaling van een schuld. In 1890 werd de Graham’s Lodge gebouwd in Vila Nova de Gaia, dit was een enorme stap richting de succesvolle groei, en het opslaan en rijpen van de port onder de ideale condities.

Het Port-huis is gelegen aan de Douro rivier nabij de Portugese stad Porto. De granieten muren gecombineerd met een zeeklimaat zorgen voor een constante koele temperatuur wat ideaal is voor het langzame rijpingsproces van Port.

De Douro is een streek als geen ander! Het is wellicht het meest uitdagende wijngebied ter wereld, dit komt mede door het bergachtige terrein en de steile valleien. Het ruige terrein zorgt voor een breed verschil aan microklimaten, die elk een unieke port voortbrengen.

Met een klassiek donkerrode kleur is dit een Vintage Port van een ongekende kwaliteit. De mooie geconcentreerde fruittonen van bessen, bramen worden aangevuld door kracht en complexiteit van chocolade, eucalyptus en munt. Een rijpheid aan zachte tannine houdt lang aan in de luxe afdronk .

Voor deze absolute top Graham's Port worden uitsluitend de druiven gebruikt uit de Quinta dos Malvedos. Deze hoger gelegen wijngaard profiteert hier maximaal van zijn natuurlijke omstandigheden en levert de beste druiven voor deze Vintage Port.

De perfecte afsluiter van een feestmaal, eventueel in combinatie met chocolademousse. De kaas-tip voor bij deze Graham's Vintage Port is bijvoorbeeld een oude Hollandse Beemster van 3 jaar oud.

Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit. Loop gewoon gezellig binnen en proef met ons mee! De wijnen staan voor je open tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency