Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijnblog 12: Wijn & BBQ
2016-06-03


Na een week vol regen lijkt de weersvoorspelling goed voor het weekend! We kunnen met zijn allen heerlijk aan de BBQ. Gezellig buiten koken en genieten van de tuin.
Vis, vlees en groenten krijgen zo een mooi geroosterde & rokerige smaak. Met salades en sausjes voeg je pittigheid, romigheid en zuren op het bord toe. Dat zijn soms best lastige combinaties…..
 
Met de juiste wijnen worden de karakteristieken van je gerechten mooi uitgelicht. Voor BBQ gerechten adviseren we frisheid en pittigheid in de wijnen te zoeken. We hebben een aantal goed geprijsde wijnen voor je op een rij gezet!
 
Kies je voor wit, zijn er smakelijke alternatieven. Zoals bijvoorbeeld Argentijnse ongecompliceerde Sauvignon Blanc van Portillo, de Italiaanse zomerfrisse Scaia Bianco (Garganega & Chardonnay) of de meer culinaire Toucas Alvarinho uit Portugal.
 
Rosé heeft van nature wat meer structuur en is een heerlijke begeleider van BBQ. Zoals de kruidige Provence Rosé van Henri Gaillard, de pittige Spaanse Ramon Bilbao Rosado en de Duitse Pinot Noir van Villa Wolf, waarbij de pinot noir mooie aardse tonen aan de wijn geeft.
 
Uiteraard mag rood niet ontbreken. We kiezen hier voor de soepele Zuidfranse Duo du Midi van Malbec en Cabernet Franc of de Otero van de Mencia druif uit Bierzo, Spanje. Als topper brengen we graag nog de Yalumba Old Bush Vine Grenache onder de aandacht. Mooi pittig, onder andere bij stevig gekruide Noordafrikaanse schotels bijvoorbeeld.
 
Nu maar hopen dat de weersverwachtingen uitkomen, wij kunnen bijna niet wachten!
 
Cheers,
 
Naomi
wijnblog
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency