Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijnblog 15: Vier de zomer met Vermouth
2016-07-15


Ik ben opgegroeid met de tv-reclames van Martini. Lang geleden heel populair. Mooie mensen, veel zon en glamour. Deze zomer is Vermouth weer terug en zelfs zeer trendy. Zo proefde ik het na heel veel jaren weer. Wat lekker! Uitnodigend om er van alles mee te combineren. Vooral als de temperatuur zomers oploopt.
 
Wij hebben gekozen voor 2 Vermouths van Mancino, de Secco en de Rosso Amaranto. Giancarlo Mancino is een wereldwijd gevierde barman. Teruggekeerd naar Italië om daar zijn eigen Vermouth te produceren naar oorspronkelijke receptuur van oude meesters. Volgens Giancarlo missen de bestaande Vermouths uitstraling en smaakdiepgang.

Vermouth is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De Trebbiano druif (denk aan Soave en Lugana) staat aan de basis.
Mancino ging aan de slag met oorspronkelijke recepten van oude meesters en creëerde authentieke Vermouths in zijn eigen stijl op basis van wijn en een selectie uit 40 botanische kruiden en specerijen.
 
Bijzonder van smaak, lekker vol en met de nodige frisheid. Ideaal om te mixen met ijs, gin, tonic en citroen bijvoorbeeld. Of gewoon met veel ijs. Een heerlijk einde van een warme dag.
 
We proosten op veel warme dagen de komende weken!
 
Naomi
wijnblog
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency