Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij; 2 rode toppers uit Cigales - Spanje
2024-02-20
In een gebied dat oorspronkelijk bekend stond om zijn rosé wijnen, maakt Finca Museum prachtige reserva wijnen. Finca Museum is één van de twee wijnhuizen die al meer dan 10 jaar rode reserva wijnen maakt in Cigales. Nu nieuw in ons assortiment zijn de Museum Reserva & La Renacida.

Eind jaren 90 besloot Grupo Barón de Ley uit te breiden buiten de Rioja DOCa. Na een uitgebreide verkenning van verschillende regio’s, viel hun oog op Cigales DO, een gebied met een lange traditie van wijnbouw en eeuwenoude wijngaarden die verlaten waren. Manager Tomás Jurío nam zijn tijd en selecteerde de juiste wijngaarden voor Finca Museum, waarmee hij uiteindelijk een landgoed van meer dan 200 hectare aanlegde. De arme kiezelachtige bodems op een gemiddelde hoogte van 600m geven de druiven een hoge zuurgraad en een lichte mineraliteit. Door de bijzondere aard van het land en de hoge leeftijd van de wijnstokken (50jaar+) is Finca Museum in staat om wijnen met een lang bewaarpotentieel te maken.

Dat landbouwingenieur Tomás Jurío aan het roer van Finca Museum staat, spreekt boekdelen over het belang van de wijngaarden. Tomás heeft een passie voor viticultuur en zijn motto is: ‘Behind a great wine there is always a great vineyard’. Tomás werkt zeer terroir gedreven en focust op kwaliteit in de wijngaard.

De Finca Museum wordt gemaakt van 100% tempranillo en rijpt voor 22 maanden op Frans eiken. In de geur een verleidelijke geur van rood fruit als aalbessen, veenbessen, gedroogde pruimen en zoete kersen. Aroma’s van toast, geroosterde hazelnoten, en zoethout van de rijping op eikenhouten vaten. Krachtige maar elegante smaak met een lange finale.

De wijngaard La Renacida werd in 1927 aangeplant en is daarmee de één na oudste wijngaard van Finca Museum. De wijn wordt in beperkte oplage van plm. 9.000 flessen uitgebracht; de flessen zijn genummerd. Deze wijn wordt gemaakt van tempranillo, garnacha, mencía, verdejo& albillo Mayor. Alle druiven worden tezamen vergist om het unieke karakter van de wijngaard tot uiting te laten komen. De malolactische omzetting en de daaropvolgende rijping op de droesem vinden plaats gedurende 12 maanden in Franse eikenhouten foudres (1000L).

In de geur een verleidelijke geur van rood fruit als aalbessen, veenbessen, gedroogde pruimen en zoete kersen. Aroma’s van gedroogde bloemen, sinaasappelschil en invloeden van het eikenhout als komijn en sandelhout. Ronde smaak met zachte tannines en een lange intense afdronk.


 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency