Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 2 stoere wijnen uit Montefalco – Umbrië!
2023-10-31
Afgelopen weekend hadden we onze wild wijnen met succes laten proeven bij ons in het proeflokaal. Er zijn gelukkig veel keuzes bij wild en daarom hebben wij voor jullie ook een uitgebreid overzichtje gemaakt welke wijnen te serveren bij welk wild. Bij ieder gerecht is het belangrijk dat het wild maar een onderdeel van het gerecht is. Het is ook heel belangrijk om te kijken naar welke groenten en welke saus je erbij gaat serveren. Maar ook de bereidingswijze van het product is erg belangrijk. Voor de perfecte match geld het totale plaatje. Wij helpen je graag met een passend advies voor jou wild gerecht!

Deze 2 nieuwe stoere wijnen uit Umbrië zijn ook zeer geschikt voor de winterse dagen en winterse gerechten. We hebben een stevige Montefalco en zéér krachtige Montefalco Risvera toegevoegd aan ons assortiment.

De regio Umbrië ligt in midden Italië, het hart van het Italiaanse schiereiland. In feite is de regio de enige Italiaanse regio zonder kustlijn of internationale grens omdat het tussen Toscane, de Marche en Lazio ligt. De regio kenmerkt glooiende heuvels met daarop dorpjes en kent iconische, historische steden. De herkomstbenamingen worden ook naar deze heuvels genoemd namelijk ‘colli’’, wat heuvel betekend. Deze hellingen zorgen voor een fijn microklimaat.

De Ziggurat Montefalco wordt gemaakt van 70% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Cabernet en Merlot.
Voor de vinificatie van de Ziggurat 12 maanden in barriques, gevolgd door minimaal 6 maanden op fles. De geur van deze wijn is zeer elegant en complex met een balans aan vers/ gedroogd fruit en kruidigheid. Rode kersen, bessen, pruimen maar ook zwarte olijf, drop, balsamico, potpourri en gedroogde kruiden als tijm en oregano. Mooie balans in de smaak, mondvullend en krachtig maar met verfijnde zuren die voor een frisse doordrinkbaarheid zorgen. Denk aan gerechten met gestoofd vlees of wild als Italiaanse runderstoof of hertenstoof, kalfsoester met boschampignons, ook gerechten met tomaat als shakshuka en pasta arrabbiata.

De Riserva wordt gemaakt van 70% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Cabernet en Merlot. Voor de vinificatie van de Montefalco Reserva 18 maanden in grote vaten, gevolgd door minimaal 12 maanden op fles. De krachtige broer! Rode kersen, frambozen, pruimen, bramen maar ook aroma’s van kaneel, kruidnagel, drop, violet, leer en cacao. Complexe smaak met stevige tannines maar met verfijnde zuren die voor een frisse doordrinkbaarheid zorgen. Denk aan gerechten met gestoofd vlees of wild als Italiaanse runderstoof of hertenstoof, kalfskotelet met gremolata en Provençaalse groenten, gnocchi met ricotta en truffel of ragout van wild zwijn.

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency