Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Nespolino serie uit Emilia-Romagna
2024-04-16
Emilia-Romagna, de Italiaanse regio met zijn wereldberoemde keuken. De keuken van Emilia Romagna biedt zo ongeveer alles wat een culinair hart begeert: lasagna, tortellini, Prosciutto di Parma, mortadella, pancetta, Aceto Balsamico, Parmigiano Reggiano.. en natuurlijk mooie wijnen! Emilia-Romagna is een regio in Noord-Italië. Het is een van de meest productieve wijngebieden van het land en de thuisbasis van de bruisende rode wijnen van de Lambrusco-druivensoort.

Wij hebben 2 nieuwe toegankelijke wijnen toegevoegd van het wijnhuis Poderi dal Nespoli.
Poderi dal Nespoli is gevestigd in de Bidente Vallei, op de heuvels van Forlì. Het verhaal van Poderi dal Nespoli begon in 1929, toen Attilio Ravaioli besloot wijnmaker te worden en zijn eerste wijngaard, Prugneto genaamd, kocht in het dorp Nespoli. De familie is dus al bijna honderd jaar bezig met het maken van prachtige wijnen in Emilia-Romagna.

Poderi dal Nespoli wordt nog steeds gerund door de familie Ravaioli. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een 110 hectare tellend wijndomein. Vandaag de dag staat Celita, de vierde generatie, aan het roer.

Beide wijnen worden fris en lichtvoetig gemaakt. De witte Nespolino wordt gemaakt van de druiven trabbiano & chardonnay.  De trebbiano is een druif die op uitgebreide schaal in Italië staat aangeplant, niet alleen in Toscane, maar ook aan het Gardameer of, zoals in dit geval, in de regio Romagna. De combinatie van lichtvoetige en aromatische trebbiano met de rijke en frisse chardonnay is ideaal.

De rode Nespolino wordt gemaakt van de druiven sangiovese & merlot.
Sangiovese geeft zuren en frisheid, merlot rondeur en sap.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency