Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: van Nahmen Apfel Cidre uit Rheinhessen!
2021-08-10
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! ‘’Tegen de middag een cider drinken is in Engeland en Frankrijk heel gewoon’’ Maar in Nederland zien we geen cidertraditie. Terwijl we in Nederland voldoende appels hebben, is dit toch best gek. Cider wordt namelijk gemaakt door het vergisten van appelsap.
Sinds 2019 is de ‘ciderhype’ een beetje veranderd en is de vraag in Nederland toegenomen. Maar de grote vraag is nog steeds, is het een trend of een hype? Er is een groeiende groep liefhebbers die experimenteren met het maken van mooie ciders van hoogstamfruit. Er is zelfs een lijst opgesteld met oude appelrassen die geschikt zijn voor het maken van cider door Stichting Appelland. Want net zo als bij wijn, zien we dat elk appel ras een verschil geeft in kleur en smaak. En zo ook worden er ‘blends’ gemaakt van verschillende appels of van 1 enkel appel ras. En ze voegen soms zelfs peren toe om de smaak te verzachten. Jaarlijks is er het International Cider Festival in Rotterdam, waar 'cideristen' uit heel de wereld naartoe komen om te proeven en kennis uit te wisselen. Er is niet 1 standaard manier van cider maken, net zo als we bij wijn zien kun je cider bijvoorbeeld maken met een natuurlijke gisting of zelf gist toevoegen. En zo ook, leggen de Fransen bijvoorbeeld hun cider op eikenhoutenvaten. Naast Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Engeland maken ze ook veel cider in Duitsland. De familie van Nahmen kent een lange traditie in de fruitverwerking. Deze cider wordt gemaakt van rijpe appelsoorten die laat worden geplukt. Serveer met quiche Lorraine, pospaddenstoelensoep, zoet zoals broodpudding met abrikozen en een hele goede match met een fijn kaasplateau.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency