Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
10 maart Themamiddag 'Alto Adige'
2018-03-10
Na 2 opeenvolgende jaren wintervakantie in Alto Adige/Südtirol zijn we echt wel overtuigd van de pracht van de wijnen uit dit noordelijke gebied in Italië. Alle reden om deze regio eens extra onder de aandacht te brengen!

Alto Adige heeft vooral met zijn droge witte wijnen naam verworven; zoals pinot grigio en gewürztraminer. Alto Adige heeft een lange ervaring heeft met de teelt en vinificatie van internationale druiven, zo zien we ook geweldige chardonnay wijnen. Daarnaast worden er van Alto Adiges kwaliteitsdruif Lagrein bijzondere rode wijnen gemaakt met een heel eigen karakter. 

De meeste wijngaarden liggen op hellingen op betrekkelijk grote hoogte, variërend tussen 250 en 1000 meter boven zeeniveau. Vaak zijn die hellingen zo steil dat de wijngaarden in terrasvorm zijn aangelegd.

Het klimaat van de regio heeft zowel alpine als mediterrane invloeden. Door de verschillen in hoogte en ligging ten opzichte van de zon wisselen de condities per wijngaard sterk, maar in de regel ondergaan de druiven een langzame rijping. Mede door de koele nachten behouden zij veel van hun aroma’s en ook een levendige zuurgraad. 

Op zaterdagmiddag 10 maart ben je vanaf 13.00 uur van harte welkom om een mooie selectie uit onze collectie 'Alto Adige' te proeven. Inschrijven is niet nodig!
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency