Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Relatiegeschenken in alle soorten en maten!
2019-10-02
Met het hersfstachtige weer voel je in 1x dat de feestmaanden al heel snel aanbreken. Onze inkoop is daar natuurlijk al helemaal op gericht. Mooie cadeaus, zoals glazen en karaffen. Maar ook heel veel grote formaten. Dat blijkt steeds meer een grote trend!
We hebben dit jaar de samenwerking gezocht met Kaatje Jans Vught, zodat we onze pakketten kunnen uitbreiden met lekkers bij de wijn. Daar is de afgelopen jaren veel om gevraagd.
Uiteraard verzorgen wij de handling en bezorging voor je, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent! 
We vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is!
Nieuw Magazine met heel mooie aanbiedingen!
2019-09-04
Vanaf aanstaand weekend ligt er weer een nieuw Magazine op onze toonbank. Vol met verhalen & respecten. En met echt een supermooie serie aanbiedingen. Van de Portillo-serie tot de Don Maximiano, van de Numina reeks tot Bollinger. Tijd om vast heel mooie dingen voor de komende maanden in te slaan!
Je kunt alvast een kijkje nemen in het nieuwe magazine!
Wat een mooi lint!
2019-07-26
We houden er van om je cadeau zo mooi mogelijk in te pakken. Maar... het gaat ons aan het hart dat we op jaarbasis wel heel veel rollen folie gebruiken. Dus hebben we heel fraai lint aangeschaft, waardoor je eigenlijk zonder folie al een supermooi cadeau hebt. Jij mag kiezen: we pakken graag voor je in en zeker met meerdere flessen is folie altijd echt een feestje. 
Nieuw initiatief: diner met cursisten en oud-cursisten
2019-07-03
Het idee ontstond heel spontaan in de cursistengroep Iberisch Schiereiland. Met elkaar na afloop van de cursus uit eten. Een aantal 'Wijnbrevetters' haakten aan. 
Supergezellig bij Petit Ruelle én met heel fijne wijn-spijs.
Een nieuwe traditie is geboren! Activiteiten voor (oud-)cursiten. Echt een hele lijst met ideeën hebben we gepresenteerd gekregen. Van wijnreis tot nieuwe wijnen proeven. Van wijnquiz tot wijnfilm mét proeverij.
De komende tijd gaan we groepen oud-cursisten van de laatste jaren benaderen om te vragen of zij op de 'speciale' maillijst van oud-cursisten willen komen. En dan zullen we je 2x per jaar speciaal uitnodigen.
Te leuk toch?
 
Wij blijven alle weken gewoon voor je geopend!
2019-07-02
De hele zomer kun je bij ons voor je wijnen terecht. We gaan beurtelings met vakantie en zijn op onze gebruikelijke winkeltijden open. Dus van dinsdag tot en met vrijdag kun je van 9.30 - 18.30 uur bij ons terecht en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Onze online winkel is altijd voor je open!
Wijn van de Week: Laurent Miquel | Vérité | IGP Pays d’Oc | Frankrijk
2019-06-07
Deze week begon met een heerlijk bezoek aan Laurent en Neasa Miquel in de Languedoc. Om deze ervaring te delen zetten wij morgen een mooie selectie van Laurent Miquel open. Waaronder deze Wijn van de Week.
De Laurent Miquel Vérité Viognier smaakt perfect in combinatie met de Franse keuken, zoals gegrilde visgerechten van tarbot, kreeft en zeebaars of bij zachte kaassoorten als Camembert. Aanbevolen wordt om de wijn 1 uur voor het serveren te karafferen. 
We zetten deze wijn dit weekend voor je open; zaterdag staan meerdere wijnen van Laurent op onze proeftafel. Je krijgt over deze selectie 10% karting. Aanbieding geldt tot 9 juni 2019!
 
Nieuw cursusaanbod voor het najaar 2019!
2019-06-01
De cursussen voor dit seizoen zijn nog niet allemaal afgelopen (11 juni start zelfs nog onze driedaagse cursus over Spanje en Portugal), maar het nieuwe programma staat al vast! We starten 26 september met een serie van 3 avonden over Italië. Deze cursus La Bella Italia bieden we al voor de 5e keer aan!
31 oktober starten we (ook alweer voor de 3e keer) met de Wijnoorkonde bij de Vughtse Wijnkoperij. Een cursus van 5 avonden waarbij we je helemaal meenemen in wijnbouw, wijnmaken en de meest belangrijke wijngebieden in de wereld. 
Wil je zeker zijn van een plekje:schrijf je dan snel in!
Van Ballonnen naar Stoepkrijt!
2019-05-01
Een traditie van meer dan 25 jaar: 'Wil jij een ballon?'. Kinderen en niet-meer kinderen weten het allemaal: bij de Vughtse Wijnkoperij krijg je een ballon als je met je pappa of mamma in de winkel komt. Dat plastic begon bij ons wat te knagen; we weten dat de ballonnen binnen no time kapot zijn.
We hebben heel wat ouders bevraagd naar alternatieven. Voor de komende tijd gaan we over op Stoepkrijtjes. Leuk in alle kleuren, lekker om buiten te spelen. Eens kijken of we daar de kinderen ook blij mee kunnen maken! Mocht je andere sugegsties hebben, horen wij het natuurlijk graag!
De snoepjes voor de honden houden we natuurlijk in het assortiment!
Op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn wij tussen 9.00 en 12.00 uur geopend
2019-04-27
Dit jaar valt Koningsdag op een zaterdag. We gaan die ochtend voor je open, zodat je voor die dag én de rest van het weekend je wijnen in huis kunt halen.
Om 12.00 uur sluiten we!
Zondag 7 april: Proef Vught mét Aspergewijnen
2019-04-07
Zondag 7 april vindt de 2e editie van Proef Vught plaats. Op die dag kun je proeven van Vught. Tijdens dit evenement presenteren de Vughtse winkels, horeca en verenigingen zich in de straten van het centrum. Je kunt genieten van Vught in de breedste zin van het woord. Er zijn heerlijke hapjes en drankjes, muzikaal talent, historie en cultuur en de winkels zijn geopend!
Wij zijn natuurlijk ppen en presenteren je een aantal mooie aspergewijnen!
Kom gezellig langs tusse 12.00 en 17.00 uur!
Zaterdag 30 maart: 10x wit onder de €10 op onze Proeftafel!
2019-03-27
Fris wit, dik wit, houtgelagerd wit, wit voor op je terras, wit voor bij de borrel. De variatie in ons assortiment witte wijnen is enorm en we vinden het leuk om je daar de variatie in te laten proeven! Eerder dit jaar hadden we een supergoed gewaardeerde (en gezellige) proeverij met 10x Rood onder de 10 euro. Dus doen we datzelfde voor wit. 
Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je welkom in ons Proeflokaal. Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven, loop gewoon gezellig bij ons binnen!
Zaterdag 16 maart: Zuid-Italië op onze Proeftafel!
2019-03-15
Campania, Puglia en Sicilia! Streken die tot de wijnverbeelding spreken! We laten je genieten van de volle zon in het heerlijke zuiden van Italië. Zaterdagmiddag 16 maart ben je welkom om een fijne selectie van de wijnen van Feudi de San GregorioSan Marzano en Cusumano met ons door te proeven. Onze importeur is aanwezig om de wijnen uitgebreid toe te lichten. Uiteraard zorgen we voor een paar mooie aanbiedingen voor je.
Je hoeft je voor deze activiteit niet aan te melden. loop gewoon gezellig binnen tussen 14.00 en 17.00 uur!
Zaterdag 9 februari: het mooiste van Errazuriz en Salentein op onze Proeftafel!
2019-02-06
De wijnreis die Naomi 3 jaar geleden heeft gemaakt, mocht Dennis dit jaar gaan beleven. Zuid-Amerika!
Vanaf Errazuriz naar Salentein met diverse tussenstops, dat was de invulling van een dikke 7 dagen op het zuidelijk halfrond!
Een onvergetelijke belevenis en daarin willen we je natuurlijk ook mee laten delen. Daarom zetten we zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur een aantal wijnen uit de toplijnen van beide huizen voor je op onze Proeftafel. Dennis kleurt het voor je in met zijn -nog superverse- verhalen! Inschrijven is niet nodig, je kunt gewoon gezellig binnenkomen en meeproeven!
Nieuw: WijnBelevenissen op onze website
2019-02-06
Wat hebben jullie toch een mooi vak, horen we vaak! Zeker wel!
Een heerlijke winkel, supermooie produkten en veel plezier met onze klanten.
Wat ons vak extra leuk maakt, is dat we ook op bijzonder mooie plekken komen. Een wijnreis, een supermooi bezoek tijdens vakanties, geweldige proeerijen.
Het zijn leuke verhalen om te delen, en daar is deze pagina voor bedoeld!
Zaterdag 26 januari: 10x Rood onder de 10 euro!
2019-01-26
Wijnen lekker voor alledag, bij de borrel en bij je maaltijd. We hebben in ons 'middenblok' in de winkel een mooi assortiment wijnen (wit & rood) tot 10 euro. Zaterdag 26 januari zetten we een aantal van deze Rode Wijnen voor je open, zodat je ze op je gemak kunt vergelijken. Je bent welkom vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, loop gewoon gezellig binnen!

 
Naomi is Aanbevolen Wijndocent bij de Wijnacademie!
2019-01-23
Cursus geven dat doen we graag! helemaal als we van onze cursisten fijne feedback krijgen. Nog leuker is de waardering die we bij de Wijnacademie, waar je onder andere de officiële opleiding tot Vinoloog kunt volgen, hebben gekregen.
Naomi is opgenomen in het lijstje van Aanbevolen Wijndocenten. Superblij zijn we hiermee natuurlijk! Nu weet je zeker dat je bij een cursus bij ons goed zit!
Aangepaste openingstijden december
2018-12-10
In december zijn we extra vaak geopend!
Op alle maandagen van 10.00 uur tot 18.30 uur en bovendien op de zondagen 16 en 23 december van 12.00 tot 17.00 uur.
Op Kerstavond en Oudjaarsavond sluiten we rond 4 uur.
Op de overige doordeweekse avonden staan we zoals gebruikelijk tot 18.30 uur voor je klaar!
 
De Vughtse Wijnkoperij steunt opnieuw de Engelentafel!
2018-12-05
'Wat een kerstdiner fijn maakt, is niet alleen het lekkere eten, maar vooral de mensen met wie je het deelt.' De Engelentafel is een warme Kerstavond en oprechte aandacht. We stellen ons huis en hart open voor mensen die anders alleen zouden zijn die avond met Kerst. 
De Vughtse Wijnkoperij stelt voor iedere EngelenTafel een set wijn beschikbaar! Wij vinden het belangrijk dat Kerst een feest is voor iedereen om met elkaar te genieten.
 
Samenwerking Rebottled
2018-12-05
De start-up Rebottled: we’re revolutionizing an industry
Rebottled wil de glasindustrie te veranderen: "We vinden dat de huidige manier van hoe omgaan met flessen toe is aan verandering. Elk jaar worden 440 miljoen wijnflessen na 1 keer gebruik gelijk weggegooid, terwijl bierflesjes met statiegeld tot wel 40 keer hergebruikt kunnen worden. Wij hebben als doel om de eerste grote glasproducent te worden van circulair glaswerk. Waarbij we in de keten al nadenken over hoe we uiteindelijk op een goede manier het verpakkingsafval weer kunnen gebruiken voor nieuwe producten. Ons drinkglas is het icoon voor de transitie naar een circulaire economie. Een conversation starter en een verhaal dat je kan uitdragen aan iedereen. Maar ons product staat symbool voor zoveel meer."
De Vughtse Wijnkoperij heeft ond=geveer 300 wijnflessen gedoneerd en glazen teruggekocht. Deze glazen van Rebottled zijn bij de Vughtse Wijnkoperij te koop voor €6,75
 
Dinerbon Petit Ruelle & 't Geveltje bij de Vughtse Wijnkoperij
2018-12-05
Zo wordt een dinerbon geven nog leuker! Als je een dinerbon van Bistro Petit Ruelle óf Eetcafé 't Geveltje bij ons of ter plekke in één van de beide restaurants koopt, krijg je een heerlijke wijn in een mooi kistje van ons cadeau! Zo geeft je een nog mooier kerstgeschenk! Dit aanbod geldt voor de hele maand december.
Binnenkijken bij de Vughtse Wijnkoperij
2018-11-29
Wil je eens op je gemak binnenkijken in onze winkel? We hebben een mooie virtuele tour laten maken! Onze wijnen kun je natuurlijk met omschrijving vinden vinden in onze webshop.
Geschenken in alle soorten en maten!
2018-11-04
Wil je met mooie en originele geschenken voor de dag komen in december? Wij verzorgen het graag voor je. Wijnen in een mooie verpakking, in combinatie met wijnboeken of glazen, een mooie decanteerkaraf.... wij verpakken het graag, met natuurlijk onze bijbehorende wijnbeschrijvingen.
Als je wilt verzorgen wij ook de verzending via PostNL of een speciale wijnvervoerder voor je.
Informeer naar de mogelijkheden en levertijden!
Vanaf 8 oktober: geweldige aanbieding op Salentein!
2018-10-03
Vanaf 8 oktober loopt opnieuw een heel mooie actie rondom het wijndomein Salentein uit Argentinië. De Barrel Selection Cepage wijnen en de Sparkling Cuvée Exceptionelle zijn dan super voordelig geprijsd! De normale prijzen liggen op €14,95; tot 18 november aanstaande betaal je slechts €11,66 voor de Barrel Selection en €11,99 voor de Sparkling.
Wil je de hele serie én nog veel meer Salentein wijnen doorproeven, kom dan vrijdag 26 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur langs. We hebben dan een volle Salenteintafel om heerlijk te door te proeven en te ontdekken.
Je hoeft je voor deze avond niet aan te melden. Kom gewoon gezellig langs!
Wooncadeau's van Mooi & Puur bij de Vughtse Wijnkoperij
2018-10-03
Mooi & Puur -ook uit Vught- hebben in onze winkel al heel wat mooie dingen gemaakt. Zoals bijvoorbeeld onze koperen lampen, tafel-van-wijnkistjes en toonbank.
Sinds kort hebben wij een aantal wisselende woondecoratie accessoires in onze winkel. Originele Nepalese waterpotten, supermooie snijplanken. Je kunt nu nog meer leuke cadeaus scoren bij de Vughtse Wijnkoperij!
We blijven voorlopig dicht op maandag!
2018-08-22
Dat doen we met een goede reden! De maandag is in namelijk ons vak een echte opleidingsdag! Dit jaar gaan we allebei starten met een mooie studie. Dennis gaat de Vinologenopleiding doen, Naomi gaat voor Magister Vini. Dat betekent dat we op maandag dicht zullen zijn. Mocht je echt iets nodig hebben, kunnen we het altijd proberen eea voor je te organiseren. Ben dan gewoon naar 073 6562455 of mail ons op info@vughtsewijnkoperij.nl.

 

 

Word jij onze nieuwe Collega-voor-de-Zaterdag?
2018-08-18
De zaterdagen bij de Vughtse Wijnkoperij zijn lekker druk, soms een beetje hectisch, maar altijd gezellig!
Om te voorkomen dat onze klanten te lang moeten wachten, zoeken wij een super-kracht voor de zaterdag. Je helpt mee met inpakken, aanvullen, de wijn voor onze klanten in de auto zetten, afrekenen en alles wat er verder voorhanden is.
In de aanloop naar december zal het aantal uren toenemen.
Bij voorkeur studeer je MBO/HBO in de richting van horeca, retail of small businesses.
Iets van wijn weten is fijn. Eigenlijk nog belangrijker vinden wij dat je goed bent met mensen. Een rijbewijs is een pre. Wij bieden je een  afwisselende en leerzame plek, waarbij je ook kosteloos toegang hebt tot  onze wijnopleidingen en andere events.
Interesse? Neem contact op met Naomi 06 2269 5190 of via info@vughtsewijnkoperij.nl
Zo mooi: ons Proeflokaal is klaar!
2018-07-30
We hebben het je al een paar keer aangekondigd: ons Proeflokaal heeft een metamorfose ondergaan. We hebben extra ruimte gewonnen, onze unieke tafel is verhoogd en we hebben supergave nieuwe stoelen. Onze grote trots is wel de wand met ingelijste wijnkaarten van Winefolly. Zo kunnen we je telkens laten zien, waar je uitgezochte wijn vandaan komt! Loop gerust ons Proeflokaal binnen, we willen graag dit moois met je delen!
 
100% score voor Vughtse Wijnkoperij cursisten!
2018-07-04
Een deel van onze cursisten Wijnoorkonde en Wijnbrevet heeft de afgelopen weken examen gedaan. Allemaal zijn zij met heel goede scores geslaagd voor zowel het proeftechnische als theoretische deel! Supergefeliciteerd allemaal!
Wil je ook meer weten van wijn? Kijk dan op ons cursus aanbod voor aankomend najaar: Wijnoorkonde en Nieuwe Wereld!
Zaterdag 25 augustus: Thema Vakantieherinneringen!
2018-07-03
Wat is er nu fijner dan tijdens je vakantie allerlei nieuwe wijnen ontdekken... Heerlijk, dat vinden wij ook en dat doen we zelf ook heel graag tijdens onze vakantie. Dus, wij presenteren je op zaterdag 25 augustus onze wijn-hoogtepunten van onze vakantie.Gewoon in ons eigen proeflokaal. 
Heb je zelf een mooie vakantie-wijn-souvernir? Neem 't mee! Zo mijmeren we nog heerlijk even terug!! We zetten onze herinneringen open vanaf 13.00 uur. je hoeft je niet in te schrijven, kom gezellig langs!
Isabelle neemt afscheid op 7 juli
2018-06-04
Isabelle van Gendt, het langst bij ons werkzaam en voor veel klanten het vertrouwde gezicht in onze winkel gaat een nieuwe wending aan haar leven geven. 
Isabelle: “Langs deze weg wil ik kenbaar maken dat ik vanaf 8 juli a.s. de Vughtse Wijnkoperij zal verlaten. Na hier 30 jaar met heel veel plezier gewerkt te hebben, lijkt het me nu een goed moment om een andere invulling aan mijn leven te geven. Ik wil jullie graag allemaal bedanken, lieve klanten en collega’s voor jullie vertrouwen en voor al die mooie herinneringen……alors à la santé de vous tous et au revoir!“ 
Isabelle vindt het erg leuk om persoonlijk afscheid van ‘haar klanten’  te kunnen nemen. De komende weken is zij nog op de maandagen, woensdagen en zaterdagen in de winkel te vinden. Zaterdagmiddag 7 juli zullen we tussen 15 en 17 uur iets lekkers schenken om op de toekomst van Isabelle te toasten!
De Vughtse Wijnkoperij bij het Aspergediner in de Lambertus
2018-06-04
Het jaarlijkse Aspergediner in de Lambertuskerk was wederom een super evenement. Johan Busio van “Fabuleux” verzorgde het diner en wij mochten de wijnen verzorgen en presenteren. Een waar feestje. De opbrengsten van het Aspergediner en de daarbij verkochte wijnen zijn bestemd voor het onderhoud aan de Lambertuskerk, het oudste monument van Vught.
Privacyverklaring
2018-06-03
Het zal niemand ontgaan zijn: de privacyregels zijn onlangs aangescherpt. Aangezien wij mailadressen van onze relaties verzamelen op aangeven van de klanten zelf (in de winkel of via de link op onze website), hebben wij er voor gekozen, geen extra mailing uit te doen naar je. Wel hebben we onze Privacyverklaring uitgeschreven en op onze website opgenomen. Mocht je deze willen bekijken: je vindt de verklaring hier.
Nieuw: DIY Wijnproeverij
2018-05-03
Het begon met een verzoek. Kunnen jullie een Do-It-Yourself proeverij voor ons maken? Natuurlijk! Het werd zo enthousiast ontvangen dat we er een standaard aanbod voor hebben gemaakt. 
Mooie nieuwe aanbiedingen in de meimaand!
2018-05-02
We hebben weer een aantal heel mooie aanbiedingen voor je klaarstaan! Van Jansz Premium Cuvée Brut tot de geweldige Albariño van Mar de Frades, van Kendall Jackson tot Laurent Miquel...
Wil je in 1 overzicht zien wat we in de aanbieding hebben, klik dan hier!
Zaterdag 19 mei: Rosé proeverij
2018-05-01
Je hebt Rosé en Rosé. 
Provence zoals-het-hoort, pittig spaans, gastronomisch portugees, verleidelijk italiaans, strak duits...... Rosé is zo veelzijdig!
Dus wij gaan voor de 3e keer achtereenvolgende keer een mooie Rosé proeverij neerzetten.
Zaterdag 19 mei, vanaf een uur of 1, zetten we een 10-tal wijnen voor je open. Voor elke dag, bij het eten tot super-de-luxe. Echt, je staat versteld van de verschillen.
Inschrijven is niet nodig!
Voorjaarsproeverij op 15 april in Huize Bergen
2018-03-07
Op zondag 15 april organiseren we onze Grote Voorjaarsproeverij! Superblij zijn we met de lokatie: Landgoed Huize Bergen, één van onze meest trouwe partners.
We starten om 13.00 uur met een Masterclass van Batiste Moreau van het Duitste huis Guntrum. Tussen 14.30 en 17.30 vindt de Proeverij plaats. 
Ook ditmaal organiseren we na afloop een Empt-the-Bottles Diner, vanaf ca 18.00 uur. Het deelnemen aan Masterclass en Proeverij is kostenloos. Voor het diner vragen wij een bijdrage van €50,00 euro per persoon. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Extra zondagopening 8 april rond de opening van De Petrus
2018-03-07
In het weekend van 6-8 april gaat De Petrus open. reden voor de winkeliers én horeca om allerhande activiteiten rondom de feestelijke opening te organiseren. De Vughtse Wijnkoperij is tussen 12.00 en 17.00 uur geopend. Uiteraard met het nodige op onze Proeftafel!
Carnavalssluiting
2018-02-07
In verband met carnaval is onze winkel gesloten op maandag 12 en dinsdag 13 februari aanstaande. Je kunt natuurlijk wel online je bestelling plaatsen; de bezorging kan dan in principe vanaf donderdag 15 februari plaatsvinden.
Volg de Vughtse Wijnkoperij op Instagram!
2018-02-07
Leuk! We zijn sinds kort ook op Instagram te volgen. We hebben inmiddels zoveel prachtige foto's van onze winkel en vooral van de wijnen. Geweldig om die te delen. Ook zullen we onze nieuwe aanwinsten via Instagram publiceren. Dus... volg onze pagina!
Restantenmarkt vanaf vrijdag 12 januari!
2018-01-03
Deze maand start onze inkoop voor het komend seizoen. Heuse strooptochten zijn het. We doen er alles aan om ons assortiment steeds weer mooier en beter te krijgen.
We maken graag ruimte voor nieuwe jaargangen en geheel nieuwe wijnen.
Daarom: vanaf 12 januari een restantenmarkt met aantrekkelijke aanbiedingen.
Alles zo lang de voorraad strekt uiteraard.
22 januari: Franse week!
2018-01-03
Onze Isabelle werkt deze maand maar liefst 30 jaar bij de Vughtse Wijnkoperij! Reden om Frankrijk (en Isabelle) eens extra in het zonnetje te zette. Een persoonlijke selectie van 10 Franse wijnen met 10% korting. Uiteraard valt er in het weekend van 26 & 27 januari ook het nodige te proeven. 
Vughtse Wijnkoperij eerste Official Dealer Zalto
2017-12-06
Sinds een paar maanden verkopen wij de o, zo ontzettend mooie en exclusieve glazen van Zalto. Internationaal wordt dit merk als werkelijk de top gezien. Zo dus, zo lichtgewicht. Ook hebben wij 2 decanters uit deze lijn.
Wij zijn deze maand door de importeur vereerd met de titel Official Dealer. De éérste in Nederland. Mooie mijlpaal, vinden wij!
Jos Viguurs neemt afscheid van de Vughtse Wijnkoperij
2017-12-05
Na een mooi aantal jaren te hebben doorgewerkt gaat Jos 'met pensioen'. Dat wil zeggen.... Jos besteedt straks nog meer goede tijd aan 'Zijn Kasteel', musea etc.
Jos wil niet in 1x een afscheid vieren, maar wel veel van onze vaste klanten ontmoeten. Daarom hebben wij de komende vrijdagen (8-15-22-29 december) elke vrijdag een happy hour voor Jos met een hapje en een drankje tussen 16:00 en 18:00 uur. Wees welkom!
Dennis Schraven versterkt team Vughtse Wijnkoperij
2017-12-05
Dennis Schraven is per 1 december gestart in het team van de Vughtse Wijnkoperij. Voor velen wellicht een bekend gezicht, want hij heeft gewerkt in diverse prachtige restaurants zoals 't Misverstant, De Heer Kocken en Restaurant La Folie in Zaltbommel. ’Als sommelier kreeg ik vaak de vraag waar mijn voorliefde voor wijn vandaan kwam, mijn antwoord is een leuke anekdote. Jaren geleden toen ik als sommelier werkte bij de Heer Kocken, zat ik op een zondagmiddag bij mijn ouders aan de koffietafel en kwamen we op het onderwerp wat eigenlijk je eigen naam betekende. We hadden geen idee en zijn dat gaan opzoeken, wat er bij mij uitkwam verraste ons bijzonder, Dennis stamt af van Dionysius of te wel de Griekse god van de wijn.’ 
Dennis woont met vriendin Astrid en dochter Nova in Vught. We bouwen met hem aan een nog betere Vughtse Wijnkoperij!
De Vughtse Wijnkoperij steunt de Engelentafel
2017-12-05

'Wat een kerstdiner fijn maakt, is niet alleen het lekkere eten, maar vooral de mensen met wie je het deelt.' De Engelentafel is een warme Kerstavond en oprechte aandacht. We stellen ons huis en hart open voor mensen die anders alleen zouden zijn die avond met Kerst. 
De Vughste Wijnkoperij stelt voor iedere EngelenTafel een magnum rode wijn beschikbaar! Wij vinden het belangrijk dat Kerst een feest is voor iedereen om met elkaar te genieten.

 

Prins Hendrik
2017-12-05
Eind mei 2018 wil de mannenploeg van Prins Hendrik deelnemen aan de Europacup voor clubteams (ECCC) in Tampere in Finland. Dit recht hebben zij verkregen door Nederlands kampioen te worden in 2017, een unieke prestatie.
Omdat Finland niet om de hoek is, gaat er veel geld zitten in de reis- en verblijfskosten.
Daarom is een bijzondere wijnverkoop met de Vughtse Wijnkoperij georganiseerd. Wij wensen de mannen van PH veel sterkte in mei! Fijn om iets aan jullie prestaties te kunnen bijdragen!
Voortaan ook op maandag geopend!
2017-12-04
Vanaf 1 december maken wij het je nog gemakkelijker! Op maandag zijn we voortaan tussen 12:00 en 18:30 geopend, zodat je dan ook bij ons terecht kunt voor je wijninkopen! 
Koopzondagen in december
2017-12-04
In december hebben we een aantal extra koopzondagen! Op 17, 24 en 31 december zijn we van 11:00 tot 17:00 uur voor je geopend. Zo kun je in alle rust je kerstinkopen doen.
Jaargang 2015 Pierre Yves Colin doorgeproefd
2017-11-05
In klein maar goed gezelschap hebben wij onlangs de jaargang 2015 van Pierre Yves Colin doorgeproefd. Heel interessant om de verschillende appellations naast elkaar te proeven en te ervaren hoe de super jonge wijnen door goed te decanteren in het glas zich geweldig openen en het bouquet zich ontwikkelt tot zoveel moois.
 
Wat hebben we genoten. Allemaal blije gezichten! Een middag om nooit te vergeten, waarin de superlatieven door ons Proeflokaal vlogen.
Lees verder onze proefnotities!!
Cadeau Ideeën
2017-10-31
De tijd van cadeaus komt er aan! 
De laatste weken vind je op onze toonbank Tapas Flessen, een idee van de Vughtse glaskunstenaar Vicky van der Plas. Vicky gebruikt onze lege flessen en smelt deze volgens een nauwgezet proces in de glasoven. Het resultaat is een klein en uniek stukje kunst voor €15,00. Leuk als cadeau!
Decanters en Wijnglazen
2017-10-31
In onze winkel vind je een mooie collectie glazen en decanters. Mooi voor jezelf en geweldig om cadeau te geven. Op een aantal modellen decanters is graveren heel goed mogelijk. Zo maak je een zeer persoonlijk cadeau.

 

2 November: Masterclass Valserrano
2017-10-04
Rioja! Eén van de 2 DOC gebieden in Spanje. Valserrano is een vaste lijn in ons assortiment. Hoe leuk is het dan als Pablo de Simon, vijfde generatie van eigenaren van dit geweldige huis, voor klanten van de Vughtse Wijnkoperij een Masterclass wil verzorgen!
Pablo neemt ons mee in de wereld van Crianzas en Reservas. Hij licht de filosofie uit van het huis, vertelt over de wijngaarden, de oogsten en het wijnmaken. Uiteraard wordt er veel geproefd! Van houtgelagerd Blanco tot Gran Reserva, het staat allemaal op de proeflijst.
Het aantal plaatsen is beperkt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl kun je je inschrijven.
 

 
Drukbezochte Najaarsproeverij!
2017-10-04
Heel blij en ook trots op onze Najaarsproeverij! We hadden een mooie start met de Salentein Masterclass, die mooi omlijst werd door een demo Argentijnse Tango. Veel klanten bezochten onze Proeverij. De dag hebben we in stijl afgesloten met een Empty the Bottles diner, waar Mike Redding super voor ons heeft gekookt. Een dag met een goude randje!
Heb je de Najaarsproeverij gemist, maar ben je benieuwd naar de Proeflijst? Kijk dan hier.
De top 3 tot €10.00:
Glas & Decanters
2017-09-27
De vorm en dikte van het glas hebben enorme invloed op hetgeen je uiteindelijk ruikt en proeft. De glasserviezen van de betere merken zijn zo ontworpen, dat de eigenschappen van de verschillende druivenrassen in de glazen optimaal tot hun recht komen. In onze winkel vind je een mooie selectie van Zalto, Riedel en Spiegelau glazen, waardoor je een optimale smaakbeleving hebt. Ook verkopen wij smaakvolle decanters om, waar nodig, de wijn te beluchten of depot te verwijderen. Een lust voor het oog is zo'n mooie karaf ook!   
De Vughtse Wijnkoperij in actie met Rotary Vught!
2017-09-02
Op 30 september organiseert Rotaryclub Vught een Italiaanse avond Musica, Amore & Vino met finalisten van het Internationaal Vocalisten Concours. Aan deze sponsoravond van de Rotary Vught is een goed doel verbonden. De opbrengst van de avond komt ten goede aan MusiCare, een Vughtse organisatie voor muziekles en persoonlijke ontwikkeling, onder andere gericht op kinderen met een beperking of extra hulpvraag. Na afloop van de voorstelling organiseert Rotaryclub Vught, samen met de Vughtse Wijnkoperij, een proeverij van Italiaanse wijnen in de foyer van Theater de Speeldoos. 
Wat een buitenkans: Magnólia Ramos in onze winkel op 2 september!
2017-08-23
'Vinden jullie het leuk als Magnólia Ramos van het huis Cabriz (Dão) bij jullie in de winkel een proeverij gaat verzorgen?' vroeg onze importeur. Leuk? Superleuk! Dus komt ze, met wijnen uit zowel Dão als uit Bairrada. Op zaterdag 2 september ben je welkom in ons Proeflokaal tussen 14:00 en 17:00 uur.
 
Inschrijving Najaarsproeverij geopend!
2017-07-29
Dit najaar gaan we voor een nieuwe opzet van onze Najaarsproeverij. De dag wordt georganiseerd in de Lambertuskerk in Vught. Wij hebben er ontzettend veel zin in!
We starten met een Masterclass Salentein voor een beperkt aantal mensen op inschrijving, dan volgt de proeverij. We sluiten af met een Empty-the-Bottles diner, op inschrijving.

De Masterclass wordt vanuit het huis Salentein verzorgd en start om 13.00 uur; hiervoor kun je je apart inschrijven. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Voor de Proeverij hebben wij verschillende van onze importeurs uitgenodigd om hun wijnen aan je toe te lichten. De proeverij start om 14.00 uur en loopt tot ongeveer 17.00 uur door. We verzoeken je ook hiervoor je aan te melden.
Na de Proeverij volgt het Empty-the-Bottles diner. Alle proefflessen vanuit de proeverij worden op tafel gezet, zodat je je favoriete wijnen nog eens terug kunt proeven! We beginnen met een aperitief en vanaf 18.00 uur wordt de maaltijd geserveerd. Ook hier is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten voor het diner inclusief de wijnen bedragen €45,00.
Inschrijven voor de diverse onderdelen kan door een berichtje te sturen aan info@vughtsewijnkoperij.nl
 
Datum:
Zondag 1 Oktober 2017
Nieuw: Water bij je Wijn!
2017-07-29
Nieuw in onze winkel: een mooi assortiment water! Ons eigen Vughtse kraanwater is van hoge kwaliteit en goede smaak. Soms is juist een frisser of meer neutraal water een betere combinatie met jouw diner en wijnen. We hebben stille en bruisende waters van de merken Voss, Tau, Solé, Hildon en Decantae. Ze variëren van bijna zoet tot zeer neutraal tot licht zuur. De mousse vanieert van licht tot klassiek.
Nieuwe kistjes!
2017-07-28
Wij verpakken graag je cadeau mooi in. In cellofaan, dicht papier of in een kistje. Altijd voorzien van een wijnbeschrijving! Onze 1-, 2- en 3-vakskistjes zijn vanaf nu voorzien van een bedrukt schuifdeksel. Net even mooier!
Wij zoeken versterking!
2017-07-05
Een aantal van jullie heeft het vast in de winkel gemerkt. Het is druk en dat is geweldig! Daarom zoeken we naar een nieuwe collega. Lees verder voor de beschrijving die we hebben opgesteld!
Exclusieve wijnen
2017-07-01
In onze winkel hebben wij ook een groot assortiment exclusieve wijnen van de meest beroemde huizen ter wereld op voorraad. Onze meest mooie wijnen hebben we in een handig document voor je op een rij gezet. Klik hier om dit overzicht te bekijken.
Nieuw cursusaanbod najaar!
2017-06-07
Wat genieten we zelf toch iedere keer van onze cursusavonden. Dat stimuleert enorm om na te denken over nieuw aanbod.
In het najaar komen we met een gevarieerd aanbod op zowel zondagmiddagen als woensdagavonden. Alles kan los gereserveerd worden, dat is nieuw en daarme komen we tegemoet aan de vele drukke agenda's!
De zondagmiddagen worden in de vorm van een workshop gegeven. We gaan dus meer aan de slag met een bepaald thema. 
De woensdagavonden hebben een veelheid van thema's. 
Een totaal overzichtje waarin je in 1 oogopslag het programma kunt zien vind je hier.
 
Bordeaux 2016 En-Primeur 2016
2017-05-16
Wij citeren het vakblad Perswijn: 2016 is een bijzonder, en zonder meer groot jaar, door een combinatie van intense aroma’s, fruit en mooie zuren. Kampioenen zijn de wijnen van het noordelijke deel van de Haut-Médoc en van de heuvels van Saint-Emilion. Merlot en sémillon hadden iets te lijden van de extreme droogte. Cabernet-sauvignon presteerde optimaal, cabernet-franc is voortreffelijk. We krijgen de komende weken continu nieuw aanbod als het gaat om primeur wijnen.
Als je geïnteresseerd bent in aankopen van deze bijzondere jaargang, houden wij je graag op de hoogte. Stuur ons een mail via info@vughtsewijnkoperij.nl !
13 mei Rosé proeverij!
2017-05-13
Op zaterdag 13 mei, de dag vóór Moederdag, zetten we een selectie voor je open op onze Proeftafel. Proef de verschillen tussen landen en druivenrassen. En vooral, proef de lente, en verras je moeder! Alleen 13 mei: alle Rosé wijnen 10% voordeel (acties uitgezonderd!).
Je hoeft je voor deze middag niet in te schrijven. Vanaf 13.00 uur staan de wijnen voor je open.
Uitbreiding openingstijden
2017-05-02
We maken het steeds gemakkelijker voor je: voortaan zijn wij op werkdagen 's ochtends een half uur eerder open en blijven we ook een half uur langer open. Zo kun je nog even na het werk langskomen om je favoriete wijn of een mooi cadeau te kopen! Van dinsdag tot en met vrijdag zijn we dus voortaan van 9.30 tot 18.30 uur geopend.
Mocht je buiten openingstijden nog iets zoeken, onze webshop is 24*7 open!
Nieuw Wijnkring magazine met heel veel aanbiedingen!
2017-05-02
Het nieuwe Wijnkring Magazine is uit en bevat véél mooie aanbiedingen. Wat te denken van Kendall Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay voor €12,99 ipv €18,50, Salentein Malbec en Chardonnay voor €11,99 ipv €14,95… Ook Mar de Frades Albarino, de nieuwe Artisan lijn van Laurent Miquel en onze favoriet Steininger zijn mooi afgeprijsd. Kom langs of kijk op onze webshop!
De Vughtse Wijnkoperij op stap!
2017-04-18
Het team van de Vughtse Wijnkoperij is een dagje op stap geweest. Een dagje uit met ons team (met oudgedienden!) staat natuurlijk in het teken van de wijn! We bezochten Wijndomein De Planck in het zuiden van het land. Met een wandeling door de wijngaard, uitgebreide bezichtiging van de kelder en een proeverij was het dagprogramma goed gevuld. In de avond volgde nog een diner met héél veel wijnen om met elkaar te proeven en te bespreken.
Mooi begin van een jaarlijkse traditie!
team
vughtse wijnkoperij
uitje
Aspergeseizoen geopend!
2017-04-11
Hoera, het heerlijke aspergeseizoen is aangebroken! Het witte (of groene) goud is qua eten echt hét teken van het voorjaar wat ons betreft en dat vraagt natuurlijk om een lekkere goed passende wijn. We hebben een aantal van onze favorieten voor je op een rij gezet! Van Klassiek tot Rijk tot Gedurfd. Een mooie selectie uit ons aanbod Aspergewijnen!
wijn
asperges
seizoen
seizoenswijn
actie
Samenwerking met Lambertuskerk
2017-03-15
De samenwerking met de Lambertuskerk loopt al jaren en is ook in 2017 voortgezet. Zo is de Vughtse Wijnkoperij trouwe sponsor van de Pastoriediners, het Aspergediner en hebben we onlangs ook opnieuw een mooie proeverij in ons Proeflokaal verzorgd.
samenwerkingen
nieuws
lambertus
blog
Barolo op rijstpapier
2017-03-10
Vanaf medio september hangen 2 schilderijen van Susan Reijnders in onze winkel. Het schilderij 'Barolo' (achter in onze Proeflokaal) hebben we onlangs zelf aangekocht.Heel blij met dit mooie werk! Het andere schilderij 'Vitis Vinifera' (vooraan in de winkel) is nog te koop. Informatie is uiteraard bij ons op te vragen.
nieuws
schilderwerken
kunst
blog
Parkeren
2017-02-03
We hebben recht voor de winkel een mooie laad- en losplaats gekregen! Eerder lieten we weten dat de gemeent Vught heeft aangekondigd strenger te zullen optreden tegen parkeren op de stoep. Na overleg is ons deze oplossing geboden en daar zijn we blij mee. Mocht deze plek bezet zijn: wij helpen graag met inladen, dus je kunt ook even iets verder parkeren, op je gemak je wijn uitzoeken om vervolgens langs de stoep te stoppen zodat we snel kunnen inladen. We kunnen ook bij je thuis bezorgen!
nieuws
parkeren
wijn
bezorgen
Onze webwinkel groeit
2017-01-14
Onze webwinkel mag rekenen op veel bezoekers. Lekker thuis op je gemak rondkijken wat we allemaal op het schap hebben. Vanuit alle reacties kunnen we onze site ook steeds verder verbeteren. We hebben inmiddels meer dan 300 wijnen online staan. Ook handig om terug te kijken wat je bij ons hebt gekocht en hoe je de wijn het beste kunt inzetten!
wijn
online
webwinkel
nieuws
2019® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency