Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Donderdag 24 oktober: Masterclass mét blending-workshop Graham's port!
2024-10-24
Een exclusieve Masterclass rondom Graham's Port... een buitenkans. Rosalie Lammers van Graham's gaat je alles vertellen over port, de productie, de stijlen en wijn/spijs combinaties. We proeven naast wat meer gangbare ook exclusieve wijnen van Graham's.
Maar je gaat zelf ook aan de slag. Port maken is bij uitstek een blending-kunst. Je gaat onder leiding van Rosalie zelf aan de slag in groepjes om een blend te maken. Hoe bijzonder is dat!
We organiseren deze bijzondere avond eenmalig op donderdag 24 oktober tussen 20.00u en 23.00 uur.
De kosten voor de avond bedragen 95 euro per persoon. Schrijf je snel in voor deze avond, want het aantal plaatsen is beperkt!
Start 26 september: NIEUW! Een reis door Noord- & Zuid-Amerika
2024-09-26
Van Washington State in het noordwesten van de VS tot aan Patagonië in het zuiden van Latijns Amerika ben je ongeveer 11.000 kilometer onderweg. En in een groot deel van de gebieden die je passeert worden wijnen gemaakt. 
Naomi neemt je mee op een heerlijke reis in 3 avonden. Wij kijken naar de ontstaansgeschiedenis van de wijnbouw, de diversiteit in bodem en klimaat en vooral ook naar de meer recente ontwikkelingen. Want daar worden wij juist weer zo enthousiast van.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl en in onze winkel.
 
Start 25 september: De Kunst van het Proeven
2024-09-25
Proeven en benoemen wat je proeft. Dat staat centraal in de 4e editie van deze cursus van 3 avonden. Jennifer gaat in deze cursus je de echte kneepjes van proeven leren doormiddel van een proefformulier. Zij laat je kennis maken met zuren, tannines, suiker maar ook hoe herken je nu of een wijn een houtlagering heeft gehad? Ook neemt zij je 1 avond mee met het smaakprofiel van Peter Klosse. Alle kennis die Jennifer heeft opgedaan over wijn/spijs op de Academie voor Gastronomie deelt zij met jullie deze avond. Er is niets leukers dan samen proeven en met alle aandacht op het proeven beloven dit heel leerzame avonden te worden!
De cursus kost 175 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 8 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 19:30 tot 22.30 uur. Cursusdata:  25 september, 2 en 9 oktober
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl en in onze winkel.
Start woensdag 21 augustus: Onze nieuwe wijn & kaas cursus
2024-08-21
Gek op wijn maar misschien wel net zo gek op kaas. Jennifer organiseerde in 2021 samen met William van Hest van Fromagerie Guillaume een hele gave kaas masterclass. Hierover kregen we veel lovende reacties en dat smaakte naar meer! Vandaag de dag proeven Jennifer en William nog veel samen en heeft Jennifer op horeca scholen al verschillende kaas masterclasses mogen geven. Daarom kan het ook niet anders dat ze heel graag onze klanten bij de Vughtse Wijnkoperij meeneemt in de wereld van kaas en wijn. Nu de 2e sessie na het succes van de eerste cursus in het voorjaar ! Het beloven 3 hele toegankelijke, leerzame en gastronomische avonden te worden. De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 19:30 tot 22.30 uur. Cursusdata: 21 , 28 augustus en 4 september. De cursus kost 225 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 6 diverse kazen per avond die we proeven en 8 a 10 wijnen die we per avond schenken. 
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl en in onze winkel.
Start woensdag 19 juni: In 3 avonden op wijnreis door Italië
2024-06-19
Al 8 maal eerder organiseerden wij deze cursus! Op verzoek van klanten doen we 'm dit dit jaar nog een keer! Tijdens deze cursus neemt Jennifer je in 3 woensdagavonden mee op wijnreis door het geweldige wijnland Italië. Een heel breed en aantrekkelijk wijnland! Honderden unieke druivenrassen worden hier gebruikt. Van de frisse wijnen uit Alto Adige tot de zomerzwoele wijnen uit Puglia, we lopen alle wijngebieden door. We lichten een aantal specifieke bereidingswijzen uit zoals die van de Amarone en staan natuurlijk stil bij wijn/spijs! Per avond proeven we ca.8 wijnen uit verschillende prijsklassen en combineren daar hapjes bij. De cursus vindt plaats in ons eigen Proeflokaal op de woensdagavonden 19,26 juni & 3 juli, van 19.30 tot 22.30 uur.
De kosten bedragen 175 euro per persoon voor 3 avonden. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Start woensdag 22 mei: De Kunst van het Proeven
2024-05-22
Proeven en benoemen wat je proeft. Dat staat centraal in de 3e editie van deze cursus van 3 avonden. Jennifer gaat in deze cursus je de echte kneepjes van proeven leren doormiddel van een proefformulier. Zij laat je kennis maken met zuren, tannines, suiker maar ook ; hoe herken je nu of een wijn een houtlagering heeft gehad? Ook neemt zij je 1 avond mee met het smaakprofiel van Peter Klosse. Alle kennis die Jennifer heeft opgedaan over wijn/spijs op de Academie voor Gastronomie deelt zij met jullie deze avond. Er is niets leukers dan samen proeven en met alle aandacht op het proeven beloven dit heel leerzame avonden te worden!
De cursus kost 175 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 8 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 19:30 tot 22.30 uur. Cursusdata:  22-29 mei & 5 juni
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl en in onze winkel.
Zaterdag 4 mei Proeverij-op-Inloop: Riesling in vele vormen!
2024-05-04
Riesling staat voor enorme veelzijdigheid. Van Kabinett tot Trockenbeerenauslese, in mousserende vorm en stil, er valt wat af te proeven aan deze geweldige druif. Ook in gastronomisch opzicht superinteressant.
Alle reden om een mooie selectie Riesling aan je te presenteren, waardoor je gelijk helemaal begrijpt waarom wij zoveel Rielings in onze collectie hebben!
Tussen 13 en 16 uur zetten wij de flessen voor je open. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze heerlijke proeverij, loop gezellig binnen en proef met ons mee!
Zaterdag 13 april: Rosé Proeverij-op-Inloop
2024-04-13
Rosé-wijnen geven je het ultieme lentegevoel! Genieten van die eerste zonnestralen met zo'n mooi gekleurde wijn in je glas.
Je hebt Rosé en Rosé. Provence zoals-het-hoort, pittig spaans, gastronomisch portugees, verleidelijk italiaans, strak duits...... Rosé is zo veelzijdig!
Met nu al een vrolijk lentegevoel gaan we onze jaarlijkse Rosé proeverij voor je organiseren. Zaterdag 13 april, tussen 13 en 16 uur, zetten we mooie selectie voor je open. Voor elke dag, bij het eten tot super-de-luxe. Echt, je staat versteld van de verschillen. Inschrijven is niet nodig!
 
Start 8 april: Haal je Wijnbrevet bij de Vughtse Wijnkoperij!
2024-04-08
Ben je al een beetje bekend met wijnen en zoek je verdere verdieping? Dan is deze cursus van 8 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een fijne verdieping op gebied van proeven en theorie.
De theorie behandelt de wijnbouw, het wijnmaken en de basis van de wijnwetgeving. Zo hebben wijnetiketten geen geheimen meer voor jou!
We gaan uiteraard langs de wijngebieden over de hele wereld en behandelen de meest voorkomende wijnen. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten, zoals herkomst en wijnbereiding. We oefenen ook 'blind' en met een zwart glas, altijd weer een mooi en nuttig spelelement.
Je krijgt van ons de nodige leermaterialen, waaronder een boek, aromaschijf en eigen ontwikkelde content.
Per avond proeven we plm 10-12 wijnen, met hapjes om ook te zien wat wijn/spijs doet. Als je wilt, ben je na deze 8 avonden klaar voor het SDEN 3 examen 'Wijnbrevet'.
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op maandagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. De kosten per persoon bedragen €475.
Cursusdata: 8/4, 15/4, 22/4, 6/5, 13/5, 27/5, 3/6 en 10/6. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl.
Zaterdag 30 maart: 10x Wit rond de 10 op onze Proeftafel
2024-03-30
Een mooie uitdaging vinden wij het om voor een goede prijs echt mooie en smakelijke wijnen in te kopen. En juist in het segment rond 10 euro is dat goed zoeken. We willen geen vlakke wijn, geen wijn die overal op lijkt en geen wijn waar je niet blij van wordt.
We hebben een aantal mooie toppers in onze assortiment. We hebben daarnaast een aantal mooie nieuwe wijnen op het oog en die gaan we voor je proeven de komende weken.
Zaterdag 30 maart zetten we onze selectie voor je op onze Proeftafel. Tussen 13.00  en 16.00 uur staan de flessen voor je open in ons Proeflokaal. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit, loop gezellig bij ons binnen.

 
Start woensdag 27 maart: Onze nieuwe wijn & kaas cursus
2024-03-27
Gek op wijn maar misschien wel net zo gek op kaas. Jennifer organiseerde in 2021 samen met William van Hest van Fromagerie Guillaume een hele gave kaas masterclass. Hierover kregen we veel lovende reacties en dat smaakte naar meer! Vandaag de dag proeven Jennifer en William nog veel samen en heeft Jennifer op horeca scholen al verschillende kaas masterclasses mogen geven. Daarom kan het ook niet anders dat ze heel graag onze klanten bij de Vughtse Wijnkoperij meeneemt in de wereld van kaas en wijn. I
Het beloven 3 hele toegankelijke, leerzame en gastronomische avonden te worden. 
De cursus kost 225 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 6 diverse kazen per avond die we proeven en 8 a 10 wijnen die we per avond schenken. 
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl en in onze winkel.
Zaterdag 16 maart: Bourgogne op onze Proeftafel
2024-03-16
Kom lekker genieten in ons Proeflokaal. Een heerlijke Proeverij-op-Inloop met toch wel één van de mooiste wijngebieden!
We gaan je een mooie selectie uit de regio Bourgogne laten proeven uit diverse herkomstgebieden, zowel wit als rood. De diverstiteit is enorm is deze mooie regio. Heerlijk om dit je eens naast elkaar te laten proeven!
Je hoeft je niet in te schrijven voor deze proeverij. Kom lekker aanschuiven op zaterdag 16 maart tussen 13.00 en 16.00 uur!
Zaterdag 24 februari: Librandi uit Calabrië op onze Proeftafel!
2024-02-24
Ooit gehoord van de druivenrassen Gaglioppo, Magliocco of Mantonico? Het huis Librandi uit de zuid-italiaanse wijnregio Calabrië maakt daar geweldig mooie wijnen van. Een verrassende en heerlijk verwarmende stijl, om ons alvast een tikje lente te laten voelen!
Wij zetten op zaterdagmiddag 24 fabruari een mooie selectie van het huis voor je open. Je bent welkom tussen 13.00 en 16.00 uur; ionschrijven is niet nodig. Kom gewoon gezellig langs en proef met ons mee! 
Donderdag 22 en 29 februari: 2-luik Zuid-Afrika
2024-02-22
In januari van dit jaar maakt Naomi een droomreis door Zuid-Afrika. Wijn is uiteraard een belangrijk element van deze vakantie! Om het enthousiasme en de ervaringen met je te delen organiseren we een heerlijk 2-luik over Zuid-Afrika.
Aan bod komen de verschillende gebeden, bodem en klimaat(verandering), lokale gastronomie en uiteraard een goed aantal prachtwijnen.
De 2-daagse vindt plaats in ons eigen Proeflokaal op donderdagavonden tussen 20.00 en 23.00 uur. Er kunnen 10 mensen inschrijven. Data: 22 en 29 februari. Deelname kost €120,00 per persoon. Heb je belangstelling voor deze heerlijke avonden, schrijf je dan snel in.
Start woensdag 21 februari : Onze Echte Beginnerscursus
2024-02-21
Ook in 2024 gaat Jennifer deze mooie kennismaking met de wijnwereld voor je organiseren! Deze drukbezochte cursus leert je in 3 woensdagavonden de kneepjes van het proeven. Het gaat er ons vooral om dat je beter leert aan te geven wat jij lekker vindt in een bepaalde wijn. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. 
De cursus kost 175 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 8 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 21-28 februari & 6 maart
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl en in onze winkel.
Zondag 26 november: een heerlijke Verwentasting rond Dessertwijnen
2023-11-26
Met de feestmaand voor de boeg hebben we grootse plannen om een heerlijke verwenmiddag voor je te organiseren. Hartige en zoete desserts in combinatie met fantastische dessertwijnen en port.
Een leerzame middag met de do's en don'ts rondom combinaties en vooral met heerlijk en gezellig proeven.
Wij kunnen ons geen leukere zondagmiddag voorstellen.
Vanaf nu kun je je inschrijven voor deze tasting. De kosten bedrage 95 euro per persoon.
Tijdstip: zondag 26 november van 15.00 tot 17.30 uur.
Locatie: ons Proeflokaal aan de Koestraat 35.
Zaterdag 28 oktober: Wijn bij Wild op onze Proeftafel
2023-10-28
De herfst brengt heel veel voordelen met zich mee. Gezelligheid thuis, een fijne warme trui én heerlijk koken. Het wildseizoen geeft zoveel mooie mogelijkheden in de keuken!
Wij hebben voor jou een heel mooi overzicht gemaakt welk type wijn bij welk wild hoort en presenteren je graag tijdens deze Proeverij-op-Inloop een aantal mooie wijnen bij wild.
Dus kom gezellig langs op zaterdag 28 oktober en proef met ons mee. Je bent welkom tussen 13.00 en 16.00 uur.
Zaterdag 7 oktober: 10x Superrood voor een Superprijs
2023-10-07
Het blijft voor ons een sport: voor een goede prijs echt mooie en smakelijke wijnen inkopen. En juist in het segment rond 10 euro is dat goed zoeken. We willen geen vlakke wijn, geen wijn die overal op lijkt en geen wijn waar je niet blij van wordt.
We hebben een aantal mooie toppers in onze assortiment. We hebben daarnaast een aantal mooie nieuwe wijnen op het oog en die gaan we voor je proeven tijdens de najaarsinkoop!
Zaterdag 7 oktober zetten we onze selectie voor je op onze Proeftafel. Tussen 13.00  en 16.00 uur staan de flessen voor je open in ons Proeflokaal. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit, loop gezellig bij ons binnen.
Om het nog aantrekkelijker te maken: je krijgt 10% korting op de bestellingen tijdens de Proeverij (uitgezonderd aanbiedingen uiteraard)!
Zaterdag 23 september: Madeira in de hoofdrol!
2023-09-23
De vakantiebestemming van Jennifer is dit jaar Madeira. En dus staat een bezoek aan Henriques en Henriques op het programma. Madeira denk je: niets voor mij? Kom juist dan bij ons langs op zaterdagmiddag 23 september. We laten je verschillende wtijlen proeven en vertellen je alles over Madeira wat je maar weten wilt.
Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven. Kom gewoon gezellig langs en proef met ons mee!
Zaterdag 2 september: Nazomer-Rood op onze Proeftafel
2023-09-02
September! Het gewone leven begint weer... de hoogzomerweken zijn voorbij...
We gaan Nazomeren!
Op zaterdagmiddag 2 september zetten wij mooi Nazomer-Rood voor je op onze Proeftafel. Lekker rood, met mooie body, maar genoeg elegantie.
Fijne wijnen voor een gezellig avondje vakantieherinneringen delen!
Kom gezellig langs tussen 13.00 en 16.00 uur en proef met ons mee!
Start 31 augustus: 3 avonden Terug naar de Oorsprong...
2023-08-31
De afgelopen tijd zijn we, met een voor ons nieuwe importeur, stap voor stap ons assortiment aan het uitbnreiden met wijnen uit voor ons nieuwe landen. Armenië, Slovenië, Georgië, stap voor stap zie je onze schapruimte deze zomer ingevuld worden.
Best een avontuur, want zo komen we in de oudste wijngebieden ter wereld, met een nieuwe wereld aan druivenrassen. Heerlijk pionieren is het.
Graag willen we de kennis die we in deze tocht op gaan doen met je delen. Dus... een nieuwe cursus, met nieuwe kennis & nieuwe wijnen.
Wil jij met ons dit avontuur aangaan, schrijf je dan snel in voor deze 3-daagse cursus.
De cursus vindt plaats in ons eigen Proeflokaal op donderdagavonden tussen 20.00 en 23.00 uur. Er kunnen 10 mensen inschrijven. Cursusdata: 31/8, 7/9 en 14/9. Deelname kost €180,00 per persoon.
Zaterdag 1 juli: nieuwe jaargang Wijngoed Wolf op onze Proeftafel!
2023-07-01
Inmiddels hebben we bij de Vughtse Wijnkoperij al heel veel Wijngoed-Woff-fans. De wijnen van de nieuwe jaargang worden in de 2e helft van juni vrijgegeven. Hoe leuk is het dan om op zaterdag 1 juli de wijnen van Wolf op onze Proeftafel te hebben!
Tussen 13.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom met ons mee te proeven. Inschrijven is niet nodig!
 
Zaterdag 10 juni: bijzondere Gin's op onze Proeftafel
2023-06-10
Bijzondere Gin's... van Vughtse oorsprong tot IJslands... We laten je de combinaties tot de fijnste mix proeven. Wij zeggen: een mooiere aanloop naar vaderdag kunnen we niet organiseren voor je.
Tussen 13.00 en 16.00 uur hebben wij een onze Proeftafel klaarstaan voor je. Je hoeft je niet in te schrijven. Loop gewoon lekker binnen en proef met ons mee!
Start donderdag 1 juni: 3 avonden Koel Klimaatwijnen
2023-06-04
De wijnen uit de koelere gebieden, zoals Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, maar ook uit bijvoorbeeld ons eigen land, worden steeds meer omarmd door onze klanten. Daar zijn wij heel blij mee, gezien ons eigen enthousiasme voor deze wijnen. Tijd dus voor een cyclus van 3 avonden, waarin Naomi je meeneemt naar de gebieden waar een koel klimaat heerst. Je leert hoe de klimaateffecten uitpakken in de smaak van de wijn, welke druivenrassen het best gedijen en hoe je je koel klimaatwijnen het beste kiest.
De cursus kost 175 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op donderdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 1-8-15 juni. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl of in onze winkel.
 
Zaterdag 27 mei: Argiolas in de hoofdrol
2023-05-27

Een heerlijke Proeverij-op-Inloop voor je op zaterdagmiddag 27 mei tussen 13.00 en 16.00 uur. De proeverij wordt begeleid door onze importeur en zal uit verschillende lijnen van Argiolas bestaan.
Het Sardijnse huis Argiolas bezit wijngaarden in verschillende DOC gebieden en produceert zowel droge witte als rode wijnen. Buiten de bekende Cannonau di Sardegna brengen zij ook een rode Monica di Sardegna, een witte Nuragus di Cagliari en een eveneens witte Vermentino di Sardegna op de markt. Allemaal wijnen op basis van eigen, Sardijnse druivenrassen, dus met een heel eigen karakter.
Je bent van harte welkom om met ons mee te proeven, inschrijven is niet nodig!

Donderdag 25 mei: Exclusieve Proef-avond Zuid-Afrika
2023-05-25
Op verzoek van een aantal van onze klanten en vaste cursisten: een luxe Proef-avond met als thema Zuid-Afrika. 
We nemen je mee naar verschillende gebieden van dit uitgebreide en gevarieerde wijnland. Uitgebreid staan we stil bij de diversiteit in de ligging & klimaten en daarmee de verschillen in de wijnen. We laten je 12 supermooie wijnen uit proeven met uiteraard wat bijpassende hapjes.
De kosten per persoon bedragen 75 euro per persoon
Aanmelden kan via info@vughtsewijnkoperij.nl of in onze winkel.


 
Zaterdag 13 mei: Luc Faller uit de Elzas op onze Proeftafel
2023-05-13
Onlangs bezocht Jennifer Luc Faller in de Elzas. Dit is de meest oostelijke wijnstreek in Frankrijk. Het gebied wordt door de Vogezen beschut tegen neerslag en koelte uit het noorden en westen. Het is er daarom relatief, gezien de noordelijke ligging, warm en droog. In Colmar schijnt de zon zelfs vaker dan in het zuidfranse Perpignan!
Luc Faller is een vervente aanhanger van Biodynamie. Volgens hem is de mens maar een klein onderdeel in het proces van wijn maken, en komt de kwaliteit uit de natuur. Iets wat hij met de komst van zijn natuurwijnen wil laten zien.
Uit zijn kelder komen bijzondere wijnen met een eigen stijl, die mooi het midden houdt tussen een traditionele basis en een moderne kijk op biodynamie – en ook een aantal stappen richting Vin Nature: altijd spannend en zuiver, zonder extreem te worden. 
Alle reden om je een paar van zijn wijnen te laten proeven!
Zaterdag 13 mei zetten wij -tussen 13.00 en 16.00 uur- een paar van zijn kenmerkende wijnen open. Kom gezellig langs en proef met ons mee!
 
Start woensdag 10 mei: De Kunst van het Proeven
2023-05-10
Proeven en benoemen wat je proeft. Dat staat centraal in deze nieuwe cyclus van 3 avonden. Jennifer gaat in deze cursus je de echte kneepjes van proeven en combineren van wijn/spijs bijbrengen. Er is niets leukers dan samen proeven en met alle aandacht op het proeven beloven dit heel leerzame avonden te worden!
De cursus kost 175 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 19:30 tot 22.30 uur. Cursusdata: 10-17-24 mei.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl en in onze winkel.
 
Zaterdag 15 april: Proef de Lente in onze Rosé's
2023-04-15
Je hebt Rosé en Rosé. Onze Rosé tafel is weer heerlijk gevuld met allerlei tinten!
Provence zoals-het-hoort, klassiek Rhône, gastronomisch portugees, verleidelijk italiaans...... Rosé is zo veelzijdig!
Dit jaar hebben we opnieuw een aantal heel mooie nieuwe wijnen en uiteraard reeds bekende toppers Roséwijnen in ons assortiment. Onze Rosétafel straalt je tegemoet.
Alle reden om een mooie proeverij voor je te organiseren!
Zaterdag 15 april, vtussen 13.00 en 16.00 uur, zetten we een 8-tal wijnen voor je open. Voor elke dag, voor bij het eten of als echte verwennerij. Echt, je staat versteld van de verschillen. Inschrijven is niet nodig!
Zondagmiddag 2 april: Asperges & Wijn
2023-04-02
Het ultieme voorjaarsgevoel start met de eerste asperges! Een fijne verwennerij: overheerlijke aspergewijnen proeven bij de Vughtse Wijnkoperij mét diverse aspergegerechten. Een zalig luxe middag waarin je verschillende combinaties naast elkaar proeft. Een heerlijk hoogtepunt in onze kalender. Vanaf nu kun je je inschrijven voor deze tasting. De kosten bedrage 95 euro per persoon.
Tijdstip: zondag 2 april van 15.00 tot 17.30 uur.
Locatie: ons Proeflokaal aan de Koestraat 35. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl of in onze winkel.
 
Zaterdag 1 april: Ayala Champagne op onze Proeftafel
2023-04-01
Wat is ons vak toch heerlijk: Naomi heeft eind maart een reisje naar Champagne te maken! Ayala is het huis wat centraal staat tijdens deze 2-daagse. Alle reden om daarna, op zaterdag 1 april, een aantal champagnes van Ayala op onze proeftafel te zetten. Met alle uitleg erbij uiteraard!
je bent welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Inschrijven is niet nodig, loop gezellig binnen en proef met ons mee!
Zaterdag 18 maart: Loire onder de loupe!
2023-03-18
Drie zeer tot de verbeelding sprekende gebieden: Pouilly Fumé, Sancerre en Menetou-Salon! Drie mooie familiehuizen op een rij, Domaine de Chatenoy, Paul Prieur en Domaine Thibault.
Drie gebieden met een eigen stijl en toch zo dicht bij elkaar. Dat kun je bij ons proeven en vergelijken op zaterdag 18 maart aanstaande tussen 13.00 en 16.00 uur.
Wat een heerlijke Proeverij-op-Inloop! We zien je graag.
Start op donderdag 2 maart: onze supercursus Het Vervolg
2023-03-02
We hebben inmiddels héél veel Beginners-cursisten aan onze cursustafel gehad. Zo hebben we nu veel vraag naar een vervolg op de Beginnerscursus!
Die hebben we nu voor je samengesteld met als naam: Het Vervolg!
Een cursus voor als je al iets weet over wijn! We gaan in 5 avonden wat dieper in op allerlei onderwerpen.
Wijnbouw, klimaatverandering, duurzaamheid, uiteraard veel aspecten van wijnmaken... En veel proeven aan de hand van veel moois uit vaak net wat minder bekende gebieden. Naast de 5 avonden is ook een werkbezoek naar Wijngoed Wolf in Sint-Michielsgestel inbegrepen, met Proeverij uiteraard.
Heb je dit voorjaar net wat meer behoefte aan verdere verdieping van je wijnkennis? Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus kost 300 euro, inclusief het cursusmateriaal en de 10-12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken en het werkbezoek aan Wijngoed Wolf. 
De data voor deze cursus zijn 2-9-16-23 en 30 maart. Het bezoek aan Wijngoed Wolf wordt nog ingepland. 
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl of in onze winkel.
 
Donderdag 9 februari: Een luxe avond langs de Duero & Douro
2023-02-09
Het staat al een lange tijd op het vakantie-wensen-lijstje: per auto touren langs de Duero in Spanje overgaand in de Douro in Portugal om te eindigen in Porto. Een mooi thema om eebn heerlijk luxe avond te vullen. Ribera del Duero, Rueda en uiteraard veel moois uit de Douro Vallei! We bieden je 10 mooie wijnen en ports die het karakter van de appellaties weergeven. De avond vindt plaats in ons eigen Proeflokaal op de donderdag 9 februari van 20.00 tot 23.00 uur. 
De kosten bedragen 75 euro per persoon. Inschrijven kan via een bericht aan info@vughtsewijnkoperij.nl of in onze winkel.
 
Het weekend van 20 & 21 januari: KelderRestanten bij de Vughtse Wijnkoperij
2023-01-20
In de komende maanden gaan we weer flink op inkoop. We hebben een heel wensenlijstje om onze schappen verder aan te vullen voor je. Om daarvoor extra ruimte te maken, houden we vanaf vrijdag 20 en zaterdag 21 januari een KelderRestanten-markt. Uitlopende series, oude of beschadigde labels, enkele stuks van een oude jaargang, noem maar op. We prijzen ze lekker af. 
Kom gezellig langs en kijk of er iets voor je bijzit. De restanten worden na 21 januari ook online afgeprijsd!
 
Buitenkans op zondag 27 november: 10 overheerlijke Champagnes op onze Proeftafel
2022-11-27
Een ware buitenkans: 10 overheerlijke Champagnes proeven bij de Vughtse Wijnkoperij. Een zalig luxe middag waarin je verschillende stijlen naast elkaar proeft. Het zijn niet de minste wijnen die we je gaan presenteren. Sans dosage & demi sec, blanc de noir en blanc de blancs, vintage en non vintage, wit en rosé...
Voor ons geldt dit nu al als een middag om nooit te vergeten!
Uiteraard met de nodige uitleg en wijn/spijs tips.
Vanaf nu kun je je inschrijven voor deze tasting. De kosten bedrage 95 euro per persoon.
Tijdstip: zondag 27 november van 15.00 tot 17.30 uur.
Locatie: ons Proeflokaal aan de Koestraat 35.
Vrijdag 11 november: Kom Marotte proeven met de Familie van Dijkman, de makers van de Marotte wijnen!!
2022-11-11
Elvire en Daan van Dijkman komen naar Nederland!
Zij maken een 'Petite Grand Tour' langs een aantal winkels. En zo komen zij bij ons op vrijdagmiddag 11 november. Uiteraard met de wijnen van Domaine de Marotte om je te laten proeven.
Het is natuurlijk die dag ook de 11e van de 11e... Maar als je tijd en zin hebt om kennis te maken met de familie en hún verhalen en bevelenissen te horen: wees welkom!
We staarten rond 15 uur met proeven. je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven. Loop gezellig binnen en proef met ons mee!
 
Zaterdag 5 november: 10x Rood onder de 10 op onze Proeftafel
2022-11-05
Een mooie uitdaging vinden wij het om voor een goede prijs echt mooie en smakelijke wijnen in te kopen. En juist in het segment tot 10 euro is dat goed zoeken. We willen geen vlakke wijn, geen wijn die overal op lijkt en geen wijn waar je niet blij van wordt.
We hebben een aantal mooie toppers in onze assortiment. We hebben daarnaast een aantal mooie nieuwe wijnen op het oog en die gaan we voor je proeven tijdens de najaarsinkoop!
Zaterdag 5 november zetten we onze selectie voor je op onze Proeftafel. Tussen 13.00  en 16.00 uur staan de flessen voor je open in ons Proeflokaal. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit, loop gezellig bij ons binnen.
Zaterdag 15 oktober: Bordeaux-reis in ons eigen Proeflokaal
2022-10-15
Een wijnreis! De komende dagen reist Naomi door de Bordeaux. Bezoeken aan het Sauternes huis Chateau Violet, Despagne en Lynch Bages staan op de rol. Hoe heerlijk is het om juist in deze nazomerse weken in wijngaarden te verkeren.
Om je een beetje mee te laten genieten van deze trip zetten we zaterdag 15 oktober aanstaande wijnen van de genoemde huizen open:, Cuvée Passion van Mirambeau, Lynch Bages 2010 ❤️ en Sauternes van Chateau Violet.
Onze Proeftafel staat voor je klaar tussen 13.00 en 16.00 uur. Je hoeft je niet voor deze proeverij in te schrijven. Loop gewoon binnen en proef met ons mee!
Start woensdag 5 oktober: Een Wijnreis langs de Middellandse Zee!
2022-10-05
In 3 woensdagavonden nemen we je mee naar het zuiden van Europa.
Wijnen en wijn-kust-gebieden uit Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Libanon hebben de hoofdrol. Aangevuld met wat wat minder bekende wijnlanden.
Interessant om te zien wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen Vermentino uit Frankrijk en Italië. Of kennis te maken met bijvoorbeeld Griekse en Libanese wijnen...
Kortom 3 heerlijke avonden!
Per avond proeven we ca.12 wijnen uit verschillende prijsklassen en combineren daar hapjes bij. De cursus vindt plaats in ons eigen Proeflokaal op de woensdagavonden 5-12-19 oktober 2022, van 20.00 tot 23.00 uur.
De kosten bedragen 165 euro per persoon voor 3 avonden. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Start van onze nieuwe cursus op donderdag 29 september: Het Vervolg
2022-09-29
We hebben inmiddels héél veel Beginners-cursisten aan onze cursustafel gehad. Zo hebben we nu veel vraag naar een vervolg op de Beginnerscursus!
Die hebben we nu voor je samengesteld met als naam: Het Vervolg!
Een cursus voor als je al iets weet over wijn!

We gaan in 5 avonden wat dieper in op allerlei onderwerpen.
Wijnbouw, klimaatverandering, duurzaamheid, uiteraard veel aspecten van wijnmaken... En veel proeven aan de hand van veel moois uit vaak net wat minder bekende gebieden. Naast de 5 avonden is ook een werkbezoek naar Wijngoed Wolf in Sint-Michielsgestel inbegrepen, met Proeverij uiteraard.

Heb je dit najaar net wat meer behoefte aan verdere verdieping van je wijnkennis? Dan is deze cursus iets voor jou. 
De cursus kost 300 euro, inclusief het cursusmateriaal en de 10-12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken en het werkbezoek aan Wijngoed Wolf. 
De data voor deze cursus zijn 29 september, 6, 20, 27 oktober en 3 november. Het bezoek aan Wijngoed Wolf wordt nog ingepland. 
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Zaterdag 24 september: Eilandwijnen op onze Proeftafel
2022-09-24
Een bijzondere doorsnede van onze uitgebreide collectie wijnen: Eilandwijnen.
Het leven op eilanden heeft een eigen dynamiek, en zo hebben de wijnen ook een eigen karakter.
Het verkoelende effect van de nabijheid van zee, continue aanwezigheid van wind hebben zo hun effecten. Tel daarbij op het vulcanische karakter van verschillende eilanden...
Op zaterdag 24 september zetten wij een 6-tal eilandwijnen voor je open. Kom gezellig langs en proef met ons mee!
Zaterdag 10 september: Chablis op onze Proeftafel
2022-09-10
Chablis heeft een magische klank! Wij werken al een aantal jaar met het huis William Fevre. Op zaterdag 10 september nemen wij je mee naar het gebied en laten we je verschillende wijnen van William Fevre proeven. Superinteressant om de verschillende terroirs te ervaren en de verschillen tussen de Chablis en Chablis Cru's te ervaren!
Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.
Onze importeur is tijdens de tasting aanwezig om de wijnen toe te lichten. We kijken uit naar deze verwenmiddag. Onze Proeftafel staat klaar vanaf 13 tot 16 uur. Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven.
 
Start : woensdag 7 september voor de 3e maal onze Echte Beginnerscursus!
2022-09-07
In 2022 gaat Jennifer deze mooie kennismaking met de wijnwereld voor je organiseren! De cursusdata in februari en ook in maart waren vrijwel direct vol, dus in september volgt een 3e serie!
'Wat heb ik in mijn glas?' leert je in 3 dinsdagavonden de kneepjes van het proeven. Het gaat er ons vooral om dat je beter leert aan te geven wat jij lekker vindt in een bepaalde wijn. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. Jennifer staat ook stil bij wijn & spijs combinaties.
De cursus kost 165 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 19:30 tot 22.30 uur. Cursusdata: 7, 14 & 21 september.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Zaterdag 2 juli: Zomer-Bubbels!
2022-07-02
Zo heerlijk om te toasten met een lekkere mousserende wijn. Feestelijk en verfrissend. Maar ook heel leuk te combineren met tal van gerechten.
Op zaterdag 2 juli aanstaande zetten we een 5-tal mooie zomerbubbels voor je open. Je kunt dan ook lekker de verschillende stijlen vergelijken!
Kom gezellig langs en proost met ons mee op een fijne lange zomer!
Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven.
Zaterdag 11 juni: Hoogzomer Rood op onze Proeftafel!
2022-06-11
De zomer komt met de dag dichterbij! Vakantieplannen, buiten eten en in het weekend heerlijk met vrienden rond de BBQ.
Op zaterdag 11 juni zetten wij 5 heerlijke hoogzomer-rood wijnen voor je open. Lekker licht gekoeld, ook bij je visgerechten, pasta's en midden-oostencreaties!
Vanaf een uur of 1 is onze Proeftafel er helemaal klaar voor!
Inschrijven hoeft niet voor deze middag.
Zaterdag 28 mei: Verrassende wijn matches met Asperges!
2022-05-28
Het aspergeseizoen draait op volle toeren. Het geeft het optimale lentegevoel!
De tijd dat we alleen naar Pinot Blanc (hoewel superlekker!) als combinatie keken ligt achter ons. We hebben nu keus uit zoveel mooie matches!
Zaterdag 28 mei zetten wij er een paar voor je open. Super verrassend.
Vanaf een uur of 1, zetten we een 5-tal wijnen voor je open. Voor doodeweeks tot super-de-luxe. Inschrijven is niet nodig!
Zaterdag 14 mei: Kom lekker Rosé proeven!
2022-05-14
Je hebt Rosé en Rosé. 
Provence zoals-het-hoort, pittig spaans, gastronomisch portugees, verleidelijk italiaans...... Rosé is zo veelzijdig!
Dit jaar hebben we opnieuw een aantal heel mooie nieuwe wijnen en uiteraard reeds bekende toppers Roséwijnen in ons assortiment. Onze Rosétafel straalt je tegemoet.
Alle reden om een mooie proeverij voor je te organiseren!
Zaterdag 14 mei, vanaf een uur of 1, zetten we een 8-tal wijnen voor je open. Voor elke dag, bij het eten tot super-de-luxe. Echt, je staat versteld van de verschillen. Inschrijven is niet nodig!
23 april: Excursie naar Wijngoed Wolf!
2022-04-23
Op bezoek bij Wijngoed Wolf, dat is een wens die al heel lang staat. Eindelijk hebben we dit kunnen inplannen!
Het plan is als volgt. Op zaterdag 23 april zijn we van harte welkom om 15.30 uur bij Wijngoed Wolf in Sint-Michielsgestel. We krijgen een rondleiding van Bas en Laura langs de wijngaarden en in de kelder. Vervolgens uiteraard een proeverij. We sluiten af met een diner in het Proeflokaal van het Wijngoed.
Er is plaats voor maximaal 25 mensen. De kosten voor dit bezoek bedragen 65 euro all in per persoon.
Voor de fietsliefhebbers: we verzamelen kwart voor 3 bij onze winkel en fietsen dan gezamenlijk naar Wijngoed Wolf.
Wil je mee, schrijf je dan snel in via info@vughtsewijnkoperij!
Zaterdag 26 maart: Proeverij op inloop, 5 x nieuw wit onder de 10 euro
2022-03-26
Deze weken zijn we weer fors op inkoop. Heerlijk!
Een mooie uitdaging vinden wij het om voor een goede prijs echt mooie en smakelijke wijnen te kopen. En juist in het segment tot 10 euro is dat goed zoeken. We willen geen vlakke wijn, geen wijn die overal op lijkt en geen wijn waar je niet blij van wordt.
We hebben een aantal mooie dingen op het oog en die gaan we voor je proeven!
Zaterdag 26 maart zetten we onze oogst voor je op onze Proeftafel. Tussen 14.00  en 17.00 uur staan de flessen voor je open in ons Proeflokaal. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit, loop gezellig bij ons binnen.
Start 16 maart: nieuwe serie van onze Echte Beginnerscursus
2022-03-16
In 2022 gaat Jennifer deze mooie kennismaking met de wijnwereld voor je organiseren! De cursus in februari was vrijwel direct vol, dus in maart volgt een 2e serie!
'Wat heb ik in mijn glas?' leert je in 3 woensdagavonden de kneepjes van het proeven. Het gaat er ons vooral om dat je beter leert aan te geven wat jij lekker vindt in een bepaalde wijn. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. 
De cursus kost 165 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 19:30 tot 22.30 uur. Cursusdata: 16, 23 en 30 maart.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Donderdag 3 maart: Nieuwe datum Verticale Proeverij Musar
2022-03-03
Wij zijn echt fan van Château Musar en zetten de wijnen graag breed in onze schappen. Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Het  gevestigd in een gebied waar de wijnbouw al meer dan 6000 jaar oud is: de Bekaa Vallei in Libanon. 
De afgelopen tijd hebben wij maar liefst 6 jaargangen van dit huis verzameld. En ja: we kunnen je dus een heel gave verticate tasting aanbieden! Hoe geweldig is dat.
Op donderdag 3 maart ontvangen wij je graag voor deze tasting. 
De kosten van deze avond bedragen 50 euro. We starten rond 19.30 uur.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Start donderdag 3 februari: Van Biologisch tot Natuurwijn, van Vegan tot CO2 neutraal
2022-02-03
De klimaatverandering is juist ook in de wijnbouw merkbaar. Conventionele wijnbouw is een monocultuur en daarmee heeft de wijnbouw ook een opdracht zich aan te passen. Aan te passen in de zin van voortbestaan onder andere klimaatopmstandigheden, maar ook in de zin van meer duurzaam te werken.
In deze cursus van 3 avonden neem Naomi je mee in de verschillende aspecten van klimaatverandering binnen de wijnbouw. We zetten de biologische, biodynamische en natuurlijke manier van wijnmaken naast elkaar en besteden ook aandacht aan vegan en CO2 neutraal. Uiteraard gaan we veel proeven van wijnen met deze uiteenlopende claims en certificeringen. 
Superinteressant!!
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Start woensdag 2 februari: De echte Beginnerscursus van de Vughtse Wijnkoperij
2022-02-02
Op veler verzoek: herhaling van onze basiscurus. We hebben 'm al 3 keer mogen organiseren. In 2022 gaat Jennifer deze mooie kennismaking met de wijnwereld voor je organiseren! 'Wat heb ik in mijn glas?' leert je in 3 woensdagavonden de kneepjes van het proeven. Het gaat er ons vooral om dat je beter leert aan te geven wat jij lekker vindt in een bepaalde wijn. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. 
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Vrijdag 28 januari: Blindproeven... wie durft!
2022-01-28
Blindproeven... wie durft! In ons team schenken we regelmatig iets blind in voor elkaar; en het is echt niet altijd dat we goed zitten... Maar leuk! Het is een heel leerzaam en leuk spel!
Je hoeft echt geen hele grote kenner te zijn om goed mee te kunnen doen. En je leert hoe dan ook ook nog eens een aantal zaken over wijn.
We hebben een mooie prijs beschikbaar voor de beste deelnemers.
Hoe leuk is dat!
Hoe werkt het? Je schrijft je in met het aantal personen wat deelneemt. Je krijgt van ons een setje van 6 supermooie wijnen en bijpassende hapjes voor dat aantal mensen. Je krijgt een proefformulier en uiteraard een inlogcode om mee te doen.
Datum: vrijdag 28 januari, start 20.00 uur!
De kosten voor deelname bedragen 30 euro per persoon.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Donderdag 13 januari: Online tasting NoLo
2022-01-04
Dry January, Ik Pas....
Voor veel mensen is januari de maand waarin het allemaal even minder mag. Minder eten, minder drinken. We hebben een aantal superlekkere alternatieven voor je. Alcoholvrije wijn, mooie sappen, gins en sparkling tea-varianten. We laten je het graag proeven en vertellen je dan ook hoe je de verschillende producten goed kunt inzetten bij je etentje!
Deze proeverij wordt gehouden op donderdag 13 januari tussen 20.00 en 22.00 uur.
Hoe werkt het? Je schrijft je in met het aantal personen wat deelneemt. Je krijgt van ons een setje van producten voor dat aantal mensen, met bijpassende hapjes. Je krijgt uiteraard een inlogcode om mee te doen.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Zondag 7 november: Workshop Kaas & Wijn, verleg je grenzen!
2021-11-07
Jennifer houdt van wijn, maar zeker net zo veel van kaas! In deze workshop laat zij je kennismaken met bijzondere & superlekkere combinaties van kaas en wijnen.
De achtergronden van kazen, het snijden en serveren van kaas komen gedurende deze zalige zondagmiddag eveneens aan de orde.
We bieden je een bijzondere middag met 10 heel fijne wijnen en 10 kwaliteitskazen! De kosten voor dit event bedragen 70 euro per persoon.
De workshop wordt gehouden in ons Proeflokaal op zondagmiddag 7 november van 14.00 tot 17.00 uur.
Inschrijven kan via info@vughtsewijnkoperij.nl
 
Start donderdag 4 november: Haal je Wijnoorkonde bij de Vughtse Wijnkoperij
2021-11-04
Wil je meer bewust proeven en met meer achtergrond je wijnen in restaurants en winkels kiezen? Dan is deze cursus van 5 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een verdieping op gebied van proeven en theorie. De theorie behandelt de wijnbouw, het wijnmaken en wijnwetgeving; we gaan uiteraard langs de wijngebieden over de hele wereld. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. Natuurlijk proeven we blind om je zo ook klaar te stomen voor het SDEN 2 examen 'Wijnoorkonde'. 
Deze cursus is ook een mooie voorbereiding op de cursus Wijnbrevet (SDEN-3).
De cursus kost 250 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. Niet ingegrepen is het examengeld (85 euro via de Wijnacademie).
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op donderdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 4/11, 11/11, 18/11, 25/11 en 2/12.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl 
Zondag 10 oktober: Luxe Chardonnay middag!
2021-10-10
In 2020 hadden we deze topmiddag voor je willen organiseren; de belangstelling was zelfs zo groot, dat we de groep over 2 weken zouden gaan verdelen. Covid gooide ook hier roet in het eten!
Opnieuw plannen wij deze heerlijk luxe Zondagmiddag Proeverij, mede op verzoek van een aantal van onze klanten.
In één middag 12 luxe wijnen gemaakt van de Chardonnay druif. We starten met een mooie Blanc de Blancs Champagne en ronden af met een mooie dessertwijn, we hebben zoveel wijnen gemaakt van deze druif! Herkomst, verspreiding, verschillende wijnbereidingen, we lichten je graag alles toe.
Het proeven staat natuurlijk helemaal centraal, met de nodige hapjes er omheen.
Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €75,00 per persoon. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl
Op verzoek: opnieuw 3 avonden Spanje & Portugal vanaf vrijdag 25 juni
2021-06-25
Het kan weer! Cursusavonden in onze eigen winkel. Op verzoek organiseren we nog net voor de zomer een cursus van 3 avonden rond het Iberisch Schiereiland!
In de laatste jaren hebben we fors uitgebreid in ons assortiment Portugal en Spanje! Het is dus tijd om je de gelegenheid te bieden die wijnlanden beter te leren kennen. We organiseren een mooie tocht langs de verschillende gebieden. We bieden je in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers een verdieping op de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. 
De cursus wordt in onze eigen winkel georganiseerd op vrijdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 25 juni en 2 en 9 juli 2021.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl . 
Vrijdag 21 mei: De wijnen uit de Benelux op onze online Proeftafel!
2021-05-21
Wijnen uit Nederland, Luxemburg en België worden steeds meer ontdekt. Alle reden om een avond te organiseren rond de wijnen uit Nederland en onze zuiderburen. We gaan je een aantal nieuwe wijnen laten proeven, waarbij de verrassing er zeker zal zijn! Kortom, een avond om naar uit te kijken.
Je schrijft je in via info@vughtsewijnkoperij.nl voor het aantal mensen wat met je meeproeft. Je krijgt van ons in de week voorafgaand aan de proeverij een uitnodiging voor de Zoom sessie en instructies.
De Benelux Proeverij vindt plaats op vrijdag 21 mei van 20.00 tot plm 22.00 uur.
Vrijdag 7 mei: Online Proeverij Zomerrood!
2021-05-07
De lente gaat nu echt doorzetten! Op warme dagen ben je eerder geneigd meer voor witte wijn en rosé te kiezen. Een behoorlijk aantal rode wijnen lenen zich echter uitstekend voor een warme lente- of zomeravond. Licht gekoeld komen mooie frisse fruitaroma's heel goed tot hun recht. Tijdens de Proeverij Zomerrood laten wij je kennismaken met 8 'zomerrode' wijnen. 
Lees verder over hoe het werkt en schrijf je snel in via info@vughtsewijnkoperij.nl!
 
Donderdag 29 april: Zuid-Afrika in de hoofdrol
2021-04-29
Op verzoek van een aantal van onze klanten en vaste cursisten: een online cursusavond Zuid-Afrika. We hebben 29 april hiervoor gereserveerd.
We nemen jemee naar verschillende gebieden van dit uitgebreide en gevarieerde wijnland en lichten de gebieden toe. We laten je 12 wijnen proeven met uiteraard wat bijpassende hapjes.
Hoe werkt het?
Je schrijft je in via info@vughtsewijnkoperij.nl voor het aantal mensen wat met je meeproeft. Je krijgt van ons in de week voorafgaand aan de proeverij een uitnodiging voor de Zoom sessie en instructies.
We maken een pakketje voor je op maat. Dat pakket staat op de dag zelf voor je klaar vanaf 11 uur in onze winkel; als je het niet kunt ophalen doen wij ons best het bij jou te brengen.
De kosten per persoon bedragen 50 euro.
 
Vrijdag 16 april: Onze mooiste Provence Rosé's in één Proeverij!
2021-04-16
Een proeverij om je echt op te verheugen! Onze 8 mooiste, hipste en meest exclusieve Rosé wijnen naast elkaar in een online tasting. De gelegenheid om alle nieuwe jaargangen te proeven, Whispering Angel te vergelijken met Hydropathe en Domaine Ott te ervaren. Uiteraard praat ik je helemaal bij over de feiten en fabels rond Rosé! 
Hoe werkt het?
Je schrijft je in via info@vughtsewijnkoperij.nl voor het aantal mensen wat met je meeproeft. Je krijgt van ons in de week voorafgaand aan de proeverij een uitnodiging voor de Zoom sessie en instructies.
We maken een pakketje voor je op maat met 8 flesjes, veel informatie, proefformulieren en natuurlijk iets lekkers-voor-erbij. Dat pakket staat op de dag zelf voor je klaar vanaf 11 uur in onze winkel; als je het niet kunt ophalen doen wij ons best het bij jou te brengen. 
De kosten per persoon bedragen 40 euro.
Wil je het pakket per post verzonden hebben? Dat kan in overleg; de verzendkosten bedragen 15 euro per verzending.
De Rosé Proeverij vindt plaats op vrijdag 16 april van 20.00 tot plm 22.00 uur.


 
Start 17 én 18 maart: La Bella Italia
2021-03-18
Wegens grote belangstelling hebben we de groep deelnemers aan La Bella Italia in 2 gesplitst. Voor start op woensdag 17 maart zijn nog een paar plekjes vrij!

Al 5 maal eerder organiseerden wij deze cursus. Op verzoek van klanten doen we 'm dit voorjaar nog een keer! Tijdens deze cursus reizen we in 3 donderdagavonden door het geweldige wijnland Italië. Een heel breed en aantrekkelijk wijnland! Honderden unieke druivenrassen worden hier gebruikt. Van de frisse wijnen uit Alto Adige tot de zomerzwoele wijnen uit Puglia, we lopen alle wijngebieden door. We lichten een aantal specifieke bereidingswijzen uit zoals die van de Amarone en staan natuurlijk stil bij wijn/spijs! Per avond proeven we ca.12 wijnen uit verschillende prijsklassen en combineren daar hapjes bij.

Mbt de ontwikkelingen rond Covid volgen wij de regels zoals deze voor de horeca gelden. Op dit moment betekent dat, dat geen proeverijen en cursussen in onze winkel kunnen organiseren. 
Inmiddels hebben wij goede ervaringen opgedaan met online proeverijen en cursussen. Tot de horeca weer open gaat, zullen we graag online activiteiten voor je organiseren! Hoe werkt het: wij maken een pakketje voor je klaar met de wijnen, bijpassende hapjes, cursusmateriaal. Je kunt dat op de dag van de cursus of proeverij ophalen; binnen de regio bezorgen we het ook bij je. Op de avond log je in op de meeting waarvoor je een uitnodiging hebt ontvangen en gaan we van start!

Data: 18 en 25 maart, 1 april; de kosten bedragen 150 euro per persoon voor 3 avonden. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
12 maart: Online Pubquiz bij de Vughtse Wijnkoperij!
2021-03-12
Een wens die al jaren bij ons leeft: een mooie spelavond organiseren....
Nu is het uitgelezen moment! Een avond met veel vragen over wijn en over onze winkel, raadsels en natuurlijk met een aantal wijnen die je blind gaat proeven.
Je hoeft echt geen hele grote kenner te zijn om goed mee te kunnen doen. En je leert ook nog eens een aantal zaken over wijn.
We hebben een mooie prijs beschikbaar voor de beste deelnemers.
Hoe leuk is dat!
Hoe werkt het? Je schrijft je in met het aantal personen wat deelneemt. Je krijgt van ons een setje van 6 wijnen voor dat aantal mensen. Je krijgt een antwoordformulier en uiteraard een inlogcode om mee te doen.
Datum: vrijdag 12 maart, start 20.00 uur!
De kosten voor deelname bedragen 25 euro per persoon.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
 
Start 18 februari 2021: Dé Beginnerscursus van de Vughtse Wijnkoperij!
2021-02-18
Voor elke wijnliefhebber een must: echt een basiscurus. We hebben 'm in 2016 voor het eerst gedaan en op verzoek in 2019. Dus in 2021 gaan we de 2.0 versie voor je organiseren! 'Wat heb ik in mijn glas?' leert je in 3 donderdagavonden de kneepjes van het proeven. Het gaat er ons vooral om dat je beter leert aan te geven wat jij lekker vindt in een bepaalde wijn. We bieden je in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. 

Mbt de ontwikkelingen rond Covid volgen wij de regels zoals deze voor de horeca gelden. Op dit moment betekent dat, dat geen proeverijen en cursussen in onze winkel kunnen organiseren. 
Inmiddels hebben wij goede ervaringen opgedaan met online proeverijen en cursussen. Tot de horeca weer open gaat, zullen we graag online activiteiten voor je organiseren! Hoe werkt het: wij maken een pakketje voor je klaar met de wijnen, bijpassende hapjes, cursusmateriaal. Je kunt dat op de dag van de cursus of proeverij ophalen; binnen de regio bezorgen we het ook bij je. Op de avond log je in op de meeting waarvoor je een uitnodiging hebt ontvangen en gaan we van start!

De cursus kost 150 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. Cursusdata: 18/2, 25/2 en 4/3. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Donderdag 14 januari: start 3 avonden Iberisch Schiereiland
2021-01-15
In de laatste jaren hebben we fors uitgebreid in ons assortiment Portugal en Spanje! Het is dus tijd om je de gelegenheid te bieden die wijnlanden beter te leren kennen. We organiseren een mooie tocht langs de verschillende gebieden. We bieden je in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers een verdieping op de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. 
De cursus kost 150 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in onze eigen winkel georganiseerd op donderdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 14,21 en 28 januari 2021.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Start 29 oktober: Haal je Wijnoorkonde bij de Vughtse Wijnkoperij!
2020-10-29
Wil je meer bewust proeven en met meer achtergrond je wijnen in restaurants en winkels kiezen? Dan is deze cursus van 5 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een verdieping op gebied van proeven en theorie. Natuurlijk proeven we blind om je zo ook klaar te stomen voor het SDEN 2 examen 'Wijnoorkonde'. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op donderdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 26/11.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl.
 
Start 10 juni: 3 avonden Koel Klimaat
2020-06-10
De wijnen uit de koelere gebieden, zoals Duitsland en Oostenrijk, maar ook uit bijvoorbeeld ons eigen land, worden steeds meer omarmd door onze klanten. Daar zijn wij heel blij mee, gezien ons eigen enthousiasme voor deze wijnen. Tijd dus voor een cyclus van 3 avonden, waarin we je meenemen naar de gebieden waar een koel klimaat heerst. Je leert hoe de klimaateffecten uitpakken in de smaak van de wijn, welke druivenrassen het best gedijen en hoe je je koel klimaatwijnen het beste kiest.
De cursus kost 150 euro, inclusief het cursusmateriaal en de plm 12 wijnen (en bijpassende hapjes) die we per avond schenken. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 10-17-24 juni 2020. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl 
Save the date: 24 mei oud-cursisten dag! (onder voorbehoud)
2020-05-24
In 2019 zijn we gestart met activiteiten voor oud-cursisten. Met succes en heel veel pelzier. Het plan is om zondag 24 mei een dag op stap te gaan naar wijnmakers in ons land. We denken aan 2 bezoeken met rondleiding en proeverij, en uiteraard een mooie lunch.
Voorlopig hebben we vast een datum geprikt: zondag 24 mei. Heb je belangstelling mee te gaan, zet deze datum vast in je agenda. We komen snel terug met een programma en kostenplaatje!
Zaterdag 28 maart: We go Down Under! (Wordt uitgesteld!)
2020-03-28
We bouwen continu aan een steeds mooier en completer assortiment. De afgelopen maanden is er veel nieuws binnengekomen uit zowel Nieuw-Zeeland als Australië. Tijd dus om samen met jullie Down Under te gaan!
Op zaterdag 28 maart is onze importeur aanwezig om al onze nieuwe items toe te lichten. Kom dus gezellig langs tussen 14.00 en 17.00 uur en laat je verrassen!
Zaterdag 14 maart: Riesling Special!
2020-03-14
Als er één druif is waar meer en meer waardering voor is, dan is het wel de Riesling. Riesling is zeer gastronomisch in te ztten bij natuurlijk veel klassiekers, maar ook bij veel Ottolenghi recepten vinden wij de combinatie echt top.
Inmiddels hebben we een heel mooie collectie Rieslings! 
Zaterdagmiddag 14 maart zetten wij een deel voor je open. Jonge frisse ready-to-drink-wijnen, jonge wijnen die je nog even kunt laten ouderen en de oudere ronde, en helaas meer schaarse, exemplaren. Kom gezellig langs tussen 14.00 r en 17.00 uur en geniet met ons mee!. 
Zaterdag 8 februari: Gloedvol Rood op onze Proeftafel!
2020-02-08
Regen, zon en bewolking wisselen elkaar af. De ene dag wat zachter en dan weer lekker koud buiten. Het is het seizoen voor mooie volle rode wijn. Gloedvol Rood noemen wij dat! Wijn die met hart en ziel gemaakt is, waar mooi rood fruit en warmte de hoofdrol spelen!
Zaterdag 8 februari zetten wij een mooie selectie voor je open. Wijnen variërend van onder de €10 tot lekkere luxe. Op een aantal wijnen hebben we een mooie aanbieding voor je!
Kom gezellig langs tussen 14:00 en 17:00 uur en proef met ons mee! Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit.
Start donderdag 30 januari: voor de 5e keer de cursus La Bella Italia!
2020-01-30
Al 4 maal eerder organiseerden wij deze cursus. Op verzoek van klanten doen we 'm net in het nieuwe jaar nog een keer! Tijdens deze cursus reizen we in 3 donderdagavonden door het geweldige wijnland Italië. Een heel breed en aantrekkelijk wijnland! Honderden unieke druivenrassen worden hier gebruikt. Van de frisse wijnen uit Alto Adige tot de zomerzwoele wijnen uit Puglia, we lopen alle wijngebieden door. Data: 30 januari en en 6 en 13 februari; de kosten bedragen 150 euro per persoon voor 3 avonden. Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Vanaf vrijdag 24 januari: Kelderrestanten-markt!
2020-01-24
In de komende maanden gaan we weer flink op inkoop. We hebben een heel wensenlijstje om onze schappen verder aan te vullen voor je. Om daarvoor extra ruimte te maken, houden we vanaf vrijdag 24 januari een kelderrestanten-markt. 
Uitlopende series, oude of beschadigde labels, enkele stuks van een oude jaargang, noem maar op. We prijzen ze lekker af. 
Kom gezellig langs en kijk of er iets voor je bijzit!
De restanten worden ook online afgeprijsd!
Zaterdag 11 januari: Alcoholvrij op onze Proeftafel!
2020-01-11
Dry January, Ik Pas....
Voor veel mensen is januari de maand waarin het allemaal even minder mag. Minder eten, minder drinken. We hebben een aantal superlekkere alternatieven voor je. Alcoholvrije wijn, mooie sappen en sparkling tea-varianten. We laten je het graag proeven en vertellen je dan ook hoe je de verschillende producten goed kunt inzetten bij je etentje!
Op zaterdag 11 januari zetten we de flessen voor je open in ons Proeflokaal. Je bent van harte welkom tussen 13 en 17 uur!
Zondag 22 december: Koopzondag mét Champagneproeverij
2019-12-22
Opnieuw organiseren wij tijdens Koopzondag op 22 december in Vught een mooie Champagne proeverij. Inmiddels hebben we meer dan 80 verschillende mousserende wijnen voor je op voorraad! We presenteren je een aantal uiteenlopende Champagnes en andere mousserende wijnen uit verschillende landen.
Verrassend om naast elkaar verschillende herkomsten en stijlen te proeven.
Voor deze activiteit hoef je je niet in te schrijven. Je bent welkom tussen 15.00 en 17.00 uur in onze winkel.
Zaterdag 7 december: Quinta Vale D. Maria van Cristiano van Zeller op onze Proeftafel!
2019-12-07
Zaterdagmiddag 7 december hebben wij een geweldig mooie selectie voor je op onze Proeftafel!
De familie van Cristiano van Zeller is sinds 1620 al in de Douro Vallei om unieke wijnen en Ports te produceren. De Quinta is gelegen in het hart van de Douro-regio, langs de Rio Torto Vallei. Het huis is één van de Douro Boys.
De Douro Boys is een groep van vijf wijndomeinen: Quinta do Vallado, Niepoort, Quinta do Crasto, Quinta Vale D. Maria en Quinta do Vale Meão. De Douro Boys hebben zichzelf een duidelijk doel gesteld: de droge wijnen van de Douro in staat stellen een mate van herkenning te bereiken die past bij hun inherente kwaliteit, en ze op gelijke voet te stellen met de Ports. 
Zaterdagmiddag is onze importeur aanwezig om de wijnen toe te lichten. Hij is een enthousiast verteller!
We hebben die middag ook een mooie aanbieding voor je.
Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven. Kom gewoon gezellig langs tussen 14:00 en 17:00 uur!
 
(Oud)-cursisten diner op 27 november bij Hemels!
2019-11-27
Het idee ontstond voor de zomer van 2019 heel spontaan in de cursistengroep Iberisch Schiereiland. Met elkaar na afloop van de cursus uit eten. Een aantal 'Wijnbrevetters' haakten aan. Supergezellig met elkaar én met heel fijne wijn-spijs.
Een nieuwe traditie is geboren! Activiteiten voor (oud-)cursisten. Echt een hele lijst met ideeën hebben we gepresenteerd gekregen. Van wijnreis tot nieuwe wijnen proeven. Van wijnquiz tot wijnfilm mét proeverij.
Opnieuw hebben we een wijn/spijs diner voor je ingepland: woensdagavond 27 november bij Hemels in Vught. We bieden je een 4-gangen diner inclusief mooie wijnen voor €65,00 per persoon. Je kunt je aanmelden via  info@vughtsewijnkoperij.nl .
Zaterdag 9 november: Wild-wijnen op onze Proeftafel!
2019-11-09
We krijgen in deze tijd van het jaar heel veel vragen over Wijn & Wild. Herfstkoken is zo gezellig en lekker! We hebben een documentje voor je gemaakt, waarin we allerlei mooie combinaties op een rij zetten. Aanstaande zaterdag zetten we een aantal mooie Wild-wijnen voor je open!
Kom lekker proeven vanaf 14.00 tot 17.00 uur. Je hoeft je niet apart voor deze activiteit aan te melden!
Start 31 oktober: Haal je Wijnoorkonde bij de Vughtse Wijnkoperij!
2019-10-31
Wil je meer bewust proeven en met meer achtergrond je wijnen in restaurants en winkels kiezen? Dan is deze cursus van 5 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een verdieping op gebied van proeven en theorie. Natuurlijk proeven we blind om je zo ook klaar te stomen voor het SDEN 2 examen 'Wijnoorkonde'. 
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op donderdagavonden van 20:00 tot 23:00 uur. Cursusdata: 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Zaterdag 26 oktober: Graham's Port in de schijnwerpers
2019-10-26
Begin oktober gaat Dennis voor een aantal dagen naar Portugal voor een bezoek aan Graham's Port. Alle reden om een mooie themaproeverij rond deze port te organiseren. We nemen je mee in de wereld van Port, alle verschillende soorten van Ruby tot Vintage en van kortgerijpte Tawny tot supergerijpt.
We praten je bij over schenktemparatuur en de juiste wijn/spijs combinaties.
Een verwenmiddag, zodat je weer helemaal 'winterklaar' bent!!
Je hoeft je voor deze middag niet in te schrijven, loop op een moment dat het jou uitkomt gewoon binnen en proef met ons mee. De wijnen staan voor je op onze Proeftafel tussen 14.00 uur en 17.00 uur.
Zaterdag 5 oktober: José Pariente en Priento Pariente op onze Proeftafel!
2019-10-05
We kijken uit naar 5 oktober! De wijnen in ons assortiment van José Pariente en Prieto Pariente zetten we die middag voor je open. Onze importeur legt je alles uit over het huis, de verschillende lijnen en de wijnen!
José Pariente heeft een mooie naam in Rueda en ver daarbuiten. De Vughtse Wijnkoperij bezocht deze zomer het huis. Tijdens de uitgebreide rondleiding door Ignacio Prieto Pariente viel op hoe technisch geavanceerd het wijnmaken wordt benaderd. De wijnen zijn superzuiver! 
Ignacio en zijn zus Martina nemen het wijnhuis zo langzamerhand over. Vanuit een ambitie om meer te betekenen in de wijnwereld hebben zij een lijn uitgebracht onder de naam Prieto Pariente. Heel bijzondere wijnen!
Kortom, het wordt weer een fijne middag! Je hoeft je niet in te schrijven, loop gewoon gezellig binnen. De wijnen staan voor je open in ons Proeflokaal vanaf 14.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag 28 september: 8x Nieuw onder de Tien Euro op onze Proeftafel
2019-09-28
De komende weken gaan we weer fors op inkoop. Heerlijk!
Een mooie uitdaging vinden wij het om voor een goede prijs echt mooie en smakelijke wijnen te kopen. En juist in het segment tot 10 euro is dat goed zoeken. We willen geen vlakke wijn, geen wijn die overal op lijkt en geen wijn waar je niet blij van wordt.
We hebben een aantal mooie dingen op het oog en die gaan we voor je proeven!
Zaterdag 28 september zetten we onze oogst voor je op onze Proeftafel. Tussen 14.00  en 17.00 uur staan de flessen voor je open in ons Proeflokaal. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit, loop gezellig bij ons binnen.
Zaterdag 14 september: 5x Goed Gerijpt op onze Proeftafel
2019-09-14
De meeste wijnen worden gemaakt om binnen een paar jaar te drinken. Slechts een klein deel is bedoeld om te bewaren. En daar hebben wij een heel mooi assortiment in. Kijk maar eens op onze selectie 100 mooiste! 
Veel van dat moois moet eigenlijk wel wat rijpen om echt in zijn beste vorm te komen. En dan pas proef je wat zo'n fles eigenlijk waard is: echt dik genieten.
Zaterdag 14 september maken we 5 flessen open die echt helemaal rijp zijn, of op zijn minst een eind op weg. We zetten de flessen tussen 14.00 en 17.00 voor je klaar in ons Proeflokaal. Inschrijven hoeft niet, loop gewoon gezellig binnen!
Mis het niet, want het wordt een echte verwenmiddag!
Zaterdag 24 augustus: 10 vakantie-wijn-streken op onze Proeftafel!
2019-08-24
Zo langzamerhand komen de meeste mensen weer thuis na een heerlijke vakantie. Wat vinden wij het leuk om al die ervaringen te horen! Natuurlijk krijgen wij ook de verhalen over wijnen, wijnbezoeken en restaurants langs. We genieten lekker met je mee.
Zaterdag 24 augustus laten we een aantal favoriete wijn-vakantie-streken voorbij komen. Kom gezellig langs en kijk of jouw vakantiebestemming er ook tussen staat!
De wijnen staan open tussen 13:00 en 17:00 uur. Je hoeft je niet voor deze activiteit in te schrijven. Kom gewoon gezellig langs!
Zaterdag 29 juni: gekoeld Rood op onze Proeftafel
2019-06-29
In de warme zomermaanden wordt meer witte wijn en rosé gedronken. Een aantal rode wijnen lenen zich echter uitstekend voor een zomeravond. Licht gekoeld komen mooie frisse fruitaroma's heel goed tot hun recht. Op zaterdag 29 juni zetten wij een aantal van deze mooie zomerrode wijnen voor je open. Vanaf 13.00 uur ben je welkom om deze te proeven. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit!
Zaterdag 15 juni: nieuw Spaans op de Proeftafel
2019-06-15
Sinds een paar weken hebben wij een nieuw wijnhuis op de plank: Bodegas y Viñedos del Jaro. Een fijne Rueda en mooie Ribeira del Duero's.

Het wijnhuis staat in Pesquera del Duero, het fameuze dorp in het hart van de Ribera del Duero, waar ook de beroemde Tinto Pesquera vandaan komt, een van de grote wijnen van de streek.

Op zaterdagmiddag 15 juni zetten wij het complete gamma van dit huis open, zodat je in de opbouw van Roble naar Reserva Ribeira del Duero in de volle breedte kunt beleven. Onze importeur presenteert de serie en legt je alles uit over de wijnen en het wijnhuis!
Je bent welkom vanaf 14.00 uur in ons Proeflokaal; je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven!
Start 11 juni: Iberisch Schiereiland in 3 avonden
2019-06-11
In 2018 hebben we fors uitgebreid in ons assortiment Portugal en Spanje! Het is dus tijd om je de gelegenheid te bieden die wijnlanden beter te leren kennen. We organiseren een mooie tocht langs de verschillende gebieden. We bieden je in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een verdieping op de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd.
Zaterdag 8 juni: Proeven van de zon met de wijnen van Laurent Miquel
2019-06-08
Begin juni brengt Naomi een kort bezoek aan Laurent en Neasa Miquel in Beziers en Lagrasse. Een heerlijk weerzien, want het is niet het eerste bezoek én Neasa is in onze winkel ook geen onbekende, net als de wijnen van Laurent Miquel in verschillende series. Om de ervaringen met jullie te delen zetten we zaterdag 8 juni een aantal van de wijnen van Miquel open. Met natuurlijk een fijne aanbieding erbij! Kom gezellig langs tussen 13.00 en 17.00 uur en proef de zon in deze heerlijke wijnen! Inschrijven is voor deze activiteit niet nodig!
Zaterdag 18 mei: Weingut Seeger op onze Proeftafel
2019-05-18
Zaterdagmiddag 18 mei presenteren wij je de wijnen van Thomas Seeger. We voeren dit huis al een aantal jaren en zijn bij elke proefgelegenheid weer onder de indruk van de kwaliteit én diversiteit van dit kleine wijnhuis. 
In 1984 maakte Thomas Seeger zijn eerste wijn. Toen nog als student oenologie aan de Universiteit van Geisenheim, maar langzaamaan nam hij steeds meer de leiding op zich over het wijngoed dat al sinds 1707 in het bezit van de familie is. Onder Thomas, inmiddels de 12e generatie Seeger, groeide het bedrijf uit tot een van Duitslands topwijnhuizen. 
Onze importeur zal de proeverij verzorgen en je voorzien van de nodoge verhalen rond Thomas Seeger! Vanaf 14.00 ben je welkom in ons Proeflokaal om de wijnen met ons te proeven. Inschrijven is niet nodig.
Zaterdag 4 mei: Rosé op onze Proeftafel
2019-05-04
Je hebt Rosé en Rosé. 
Provence zoals-het-hoort, pittig spaans, gastronomisch portugees, verleidelijk italiaans...... Rosé is zo veelzijdig! Dit jaar hebben we een aantal heel mooie nieuwe en superverschillende Roséwijnen in ons assortiment opgenomen.
Wij gaan voor de 4e keer achtereenvolgende keer een mooie Rosé proeverij neerzetten voor je. 
Zaterdag 4 mei, vanaf een uur of 1, zetten we een 10-tal wijnen voor je open. Voor elke dag, bij het eten tot super-de-luxe. Echt, je staat versteld van de verschillen. Inschrijven is niet nodig!
 
Zaterdag 13 april: Celso Pereira, beste wijnmaker van Portugal 2019 achter onze Proeftafel!
2019-04-13
Hoe leuk is dat! De beste wijnmaker van Portugal voor 2019, Celso Pereira komt op zaterdag 13 april achter ONZE Proeftafel.
De producent van de wijnen Vertice en Quanta Terra is een gepassioneerd verteller en samen met onze importeur zal hij je zijn wijnen toelichten. Een middag waar wij enorm naar uitkijken!
Zondag 7 april: Proef Vught mét Aspergewijnen op onze Proeftafel!
2019-04-07
Zondag 7 april vindt de 2e editie van Proef Vught plaats. Op die dag kun je proeven van Vught. Tijdens dit evenement presenteren de Vughtse winkels, horeca en verenigingen zich in de straten van het centrum. Je kunt genieten van Vught in de breedste zin van het woord. Er zijn heerlijke hapjes en drankjes, muzikaal talent, historie en cultuur en de winkels zijn geopend!
Wij zijn natuurlijk ppen en presenteren je een aantal mooie aspergewijnen!
Kom gezellig langs tusse 12.00 en 17.00 uur!
Zaterdag 30 maart: 10x Wit onder de 10 euro.
2019-03-30
Fris wit, dik wit, houtgelagerd wit, wit voor op je terras, wit voor bij de borrel. De variatie in ons assortiment witte wijnen is enorm en we vinden het leuk om je daar de variatie in te laten proeven! Eerder dit jaar hadden we een supergoed gewaardeerde (en gezellige) proeverij met 10x Rood onder de 10 euro. Dus doen we datzelfde voor wit. 
Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je welkom in ons Proeflokaal. Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven, loop gewoon gezellig bij ons binnen!
Zaterdag 16 maart: Zuid-Italië op onze Proeftafel!
2019-03-16
Campania, Puglia en Sicilia! Streken die tot de wijnverbeelding spreken! We laten je genieten van de volle zon in het heerlijke zuiden van Italië. Zaterdagmiddag 16 maart ben je welkom om een fijne selectie van de wijnen van Feudi de San Gregorio, San Marzano en Cusumano met ons door te proeven. Onze importeur is aanwezig om de wijnen uitgebreid toe te lichten. Uiteraard zorgen we voor een paar mooie aanbiedingen voor je.
Je hoeft je voor deze activiteit niet aan te melden. loop gewoon gezellig binnen tussen 14.00 en 17.00 uur!
Start 12 maart: haal je Wijnbrevet bij de Vughtse Wijnkoperij!
2019-03-12
Ben je al wat meer bekend met wijnen en zoek je verdere verdieping? Dan is deze cursus van 10 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een stevige verdieping op gebied van proeven en theorie. De theorie behandelt diepgaand de wijnbouw, het wijnmaken en wijnwetgeving. We gaan uiteraard langs de wijngebieden over de hele wereld en behandelen de meest voorkomende wijnen. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten, zoals herkomst en wijnbereiding, in de wijn. Natuurlijk proeven we blind om je zo ook klaar te stomen voor het SDEN 3 examen 'Wijnbrevet'.
Zaterdag 23 februari: 8x Chardonnay op onze Proeftafel
2019-02-23
Van superstrakke Chablis tot mollig houtgerijpt uit Californië, van zachtegeprijsd tot superchique. Chardonnay is er in veel verschijningen. In onze webshop kom je zelfs 85 keer Chardonnay tegen! Je kunt zaterdagmiddag 23 februari tussen 13.00 en 17.00 uur in ons Proeflokaal maar liefst 8 van deze Chardonnay wijnen heerlijk naast elkaar proberen! Met uiteraard mooie aanbiedingen.....
Je hoeft je niet in te schrijven, kom gewoon gezellig bij ons langs!
Start 12 februari: Dé absolute beginnerscursus: Wat heb ik in mijn glas?
2019-02-12
Op veler verzoek: echt een basiscurus. We hebben 'm in 2016 voor het eerst gedaan en toen was het een groot succes. Dus in 2019 gaan we de 2.0 versie voor je organiseren! 'Wat heb ik in mijn glas?' leert je in 3 dinsdagavonden de kneepjes van het proeven. Het gaat er ons vooral om dat je beter leert aan te geven wat jij lekker vindt in een bepaalde wijn. We bieden je in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. 
Zaterdag 9 februari: het mooiste van Errazuriz en Salentein op onze Proeftafel!
2019-02-09
De wijnreis die Naomi 3 jaar geleden heeft gemaakt, mocht Dennis dit jaar gaan beleven. Zuid-Amerika!
Vanaf Errazuriz naar Salentein met diverse tussenstops, dat was de invulling van een dikke 7 dagen op het zuidelijk halfrond!
Een onvergetelijke belevenis en daarin willen we je natuurlijk ook mee laten delen. Daarom zetten we zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur een aantal wijnen uit de toplijnen van beide huizen voor je op onze Proeftafel. Dennis kleurt het voor je in met zijn -nog superverse- verhalen!
Inschrijven is niet nodig, je kunt gewoon gezellig binnenkomen en meeproeven!
Zaterdag 26 Januari: 10x Rood onder de 10 euro!
2019-01-26
Wijnen lekker voor alledag, bij de borrel en bij je maaltijd. We hebben in ons 'middenblok' in de winkel een mooi assortiment wijnen (wit & rood) tot 10 euro. Zaterdag 26 januari zetten we een aantal van deze Rode Wijnen voor je open, zodat je ze op je gemak kunt vergelijken. Je bent welkom vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, loop gewoon gezellig binnen!
Iedere vrijdag: de Vri-Mi-Pro, iedere vrijdag lekker proeven bij de Vughtse Wijnkoperij
2018-12-31
Dat echte weekendgevoel wat je op de vrijdagmiddag hebt... Dat gaan we nog eens versterken met onze Vrijdagmiddag-Mini-Proeverij!
In ons Proeflokaal is altijd wel wat te proeven. Op zaterdagen vooral. Maar wat is er nu lekkerder dan het weekend te beginnen met een mini-proeverijtje…..
Dus: iedere vrijdag vanaf een uur of 4 hebben wij een paar lekkere wijnen voor je geopend. We zijn dan, net als andere weekdagen tot 18.30 geopend!

 
Koopzondagen 16 en 23 december: bijzondere Proef-dagen!
2018-12-16
In december zijn we natuurlijk extra geopend voor je! Voor cadeaus, menu-adviezen of gewoon een lekkere wijn... Op de koopzondagen hebben we extra thema-middagen! Op 16 december laten we je mooie mousserende wijnen proeven en op 23 december een aantal prachtige kerstwijnen. Kom gezellig binnen en proef met ons mee in ons Proeflokaal! Je hoeft je niet in te schrijven voor deze thema's.
Zaterdag 1 december: Topwijndomein Ornellaia op onze Proeftafel
2018-12-01
Zaterdag 1 december wordt een té gekke middag! Samen met onze importeur gaan we je de wijnen van Ornellaia laten proeven. Le Volte, Le Serre Nuove én de eerste wijn Ornellaia gaan echt allemaal open. Dat is een supergelegenheid om te ervaren hoe interessant Supertuscans zijn en hoe enorm mooi én complex de echte topwijnen zijn.
Zo'n middag is voor ons ook echt een hoogtepunt! Kom gezellig langs en laat je verwennen! Je hoeft je voor deze middag niet in te schrijven; we beginnen rond 14.00 uur.
Start 13 november: Nieuwe Wereld in 3 avonden
2018-11-13
Echt nieuw is de Nieuwe Wereld natuurlijk niet als het om wijn gaat. Mooie krachtpatsers, tegelijkertijd veel elegantie en indrukwekkendheid...
We organiseren een mooie tocht langs de verschillende continenten. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een verdieping op de achtergronden van het wijnmaken en natuurlijk wordt er veel geproefd. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. Na de cursus ben je zelf beter in staat je keuze te maken uit het grote aanbod Nieuwe-Wereld-wijnen.
Donderdag 8 november: Masterclass Zalto
2018-11-08
Op donderdag 8 november organiseren we samen met de importeur van Zalto een Masterclass rondom dit fantastische glaswerk Tijdens deze avond wordt uitgebreid ingegaan op het design, het productieproces en de effecten op de beleving van aroma's en smaak als je uit deze glazen drinkt. Uiteraard proeven we verschillende wijnen uit verschillende type glazen, zodat je zelf ook echt de verschillen kunt ervaren!
De Masterclass vindt plaats in ons Proeflokaal en zal rond 20.00 uur beginnen. Het aantal deelnemers is beperkt. Wil je deelnemen aan deze unieke gelegenheid, schrijf je dan in via info@vughtsewijnkoperij.nl.

 
Vrijdag 26 oktober: Speciale Salentein Proefavond!
2018-10-26
Vanaf 8 oktober loopt opnieuw een heel mooie actie rondom het wijndomein Salentein uit Argentinië. De Barrel Selection Cepage wijnen en de Sparkling Cuvée Exceptionelle zijn dan super voordelig geprijsd! 
Wil je de hele serie én nog veel meer Salentein wijnen doorproeven, kom dan vrijdag 26 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur langs. We hebben dan een volle Salenteintafel om heerlijk te door te proeven en te ontdekken.
Start 25 september: Haal je Wijnoorkonde bij de Vughtse Wijnkoperij!
2018-09-25
Wil je meer bewust proeven en met meer achtergrond je wijnen in restaurants en winkels kiezen? Dan is deze cursus van 5 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een verdieping op gebied van proeven en theorie. De theorie behandelt de wijnbouw, het wijnmaken en wijnwetgeving; we gaan uiteraard langs de wijngebieden over de hele wereld. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. Natuurlijk proeven we blind om je zo ook klaar te stomen voor het SDEN 2 examen 'Wijnoorkonde'.
Zaterdag 22 september: Port in de Hoofdrol
2018-09-22
Weet jij wat het verschil is tussen Ruby en Tawny? Wat de begrippen LBV en Vintage inhouden? Wij gaan t je allemaal laten proeven!
De Vughtse Wijnkoperij gaat nog een paar dagen naar Porto en de Douro Vallei. We komen dus helemaal vol van enthousiasme over onze belevenissen terug. Dat willen we natuurlijk graag met je delen.
Op zaterdag 22 september zetten we verschillende typen Port voor je open, zodat je precies weet welke Port bij jou past. 
Je bent welkom vanaf 13.00 uur; inschrijven is niet nodig!
Zaterdag 8 september: Supertoffe nieuwe aanwinsten uit Italië!
2018-09-08
We zijn volop op inkoop en kunnen natuurlijk nauwelijks wachten met dat aan je te presenteren. Zaterdag 8 september is onze importeur in huis van het voor ons nieuwe wijnhuis La Giuva, met een superluxe Valpolicella Superiore en een ge-wel-di-ge Amarone.
We laten je daarbij nog een paar wijnen proeven van Monte Sciava en Cantina Tollo. Kortom voor elke gelegenheid mooie wijnen die je geproefd moet hebben. De complete selectie vind je hier.
Je hoeft je voor deze proeverij niet in te schrijven. Loop gewoon lekker binnen vanaf 14.00 uur!
Zaterdag 25 augustus: Thema Vakantie-wijn-herinneringen
2018-08-25
Wat is er nu fijner dan tijdens je vakantie allerlei nieuwe wijnen ontdekken... Heerlijk, dat vinden wij ook en dat doen we zelf ook heel graag tijdens onze vakantie. Dus, wij presenteren je op zaterdag 25 augustus onze wijn-hoogtepunten van onze vakantie. Gewoon in ons eigen proeflokaal. 
Heb je zelf een mooie vakantie-wijn-souvernir? Neem 't mee! Zo mijmeren we nog heerlijk even terug!! We zetten onze herinneringen open vanaf 13.00 uur. Je hoeft je niet in te schrijven, kom gezellig langs!
Zaterdag 16 juni: Themamiddag Nieuw-Zeeland!
2018-06-03
Met de onlangs toegevoegde (supergave) wijnen van Pegasus Bay hebben we best een serieus assortiment wijnen uit Nieuw-Zeeland! Genoeg reden om een aantal van deze wijnen voor je open te zetten en je van alles te vertellen over wijnbouw in Nieuw-Zeeland. Op zaterdag 16 juni gaan we dat doen. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom in ons Proeflokaal. Kom lekker gedurende de middag even proeven. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven!
15 april: onze Grote Voorjaarsproeverij!
2018-04-18
Op zondag 15 april organiseren we onze Grote Voorjaarsproeverij! Superblij zijn we met de lokatie: Landgoed Huize Bergen, één van onze meest trouwe partners.
We starten om 13.00 uur met een Masterclass van Batiste Moreau van het Duitste huis Guntrum. Tussen 14.30 en 17.30 vindt de Proeverij plaats. Verschillende importeurs zullen de wijnen presenteren. Ook ditmaal organiseren we na afloop een Empty-the-Bottles Diner, vanaf ca 18.00 uur. Het deelnemen aan Masterclass en Proeverij is kostenloos. Voor het diner vragen wij een bijdrage van €50,00 euro per persoon.
Inschrijven kan via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Start 29 maart: het Wijnbrevet bij de Vughtse Wijnkoperij (SDEN 3)!
2018-03-29
Ben je al wat meer bekend met wijnen en zoek je verdere verdieping? Dan is deze cursus van 10 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een stevige verdieping op gebied van proeven en theorie. De theorie behandelt diepgaand de wijnbouw, het wijnmaken en wijnwetgeving. We gaan uiteraard langs de wijngebieden over de hele wereld en behandelen de meest voorkomende wijnen. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten, zoals herkomst en wijnbereiding, in de wijn. Natuurlijk proeven we blind om je zo ook klaar te stomen voor het SDEN 3 examen 'Wijnbrevet'.
​Na deze cursus ben je klaar om te starten met de Vinologenopleiding van de Wijnacademie. 
 
28 maart Wijn-Spijs Diner 'Kendall-Jackson' bij T Misverstant
2018-03-28
Liefhebbers van Kendall-Jackson wijnen opgelet! Op woensdag 28 maart organiseert 't Misverstant een wijn-spijs diner met het Californische huis Kendall Jackson. De Vughtse Wijnkoperij is erbij. Tijdens de avond kun je met extra voordeel de geproefde wijnen bij ons bestellen.
Informatie en aanmelding via de website van 't Misverstant.
Masterclass Roman Pfaffl op woensdag 21 maart!
2018-03-21

Wij zijn fan van Oostenrijkse wijnen. Fris, mooie zuren en mineraliteit. Het wijngoed Pfaffl heeft al een aantal jaar een mooie plek in onze collectie. Met de mooie 'Vom Haus' Grüner Veltliner en Zweigelt hebben al veel van onze klanten genoten van de wijnen van Roman Pfaffl, evenals van de hogere cuvees.

We hebben na lang vragen de gelegenheid Roman zelf naar Vught te krijgen om zijn verhaal met ons te delen. Een buitenkans, zo vinden wij.

Op woensdag 21 maart is het zover! Roman presenteert een mooie selectie, zodat je uitgebreid kennis kunt maken met zijn wijnen.

Wil je daarbij zijn, schrijf dan snel in voor deze mooie avond door een berichtje te sturen aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Het aantal plaatsen is beperkt. Inloop is vanaf 19.45 uur; de presentatie start om 20.00 uur.

10 maart Themamiddag 'Alto Adige'
2018-03-10
Na 2 opeenvolgende jaren wintervakantie in Alto Adige/Südtirol zijn we echt wel overtuigd van de pracht van de wijnen uit dit noordelijke gebied in Italië. Alle reden om deze regio onder de aandacht te brengen!
Op zaterdagmiddag 10 maart ben je vanaf 13.00 uur van harte welkom om een mooie selectie uit onze collectie 'Alto Adige' te proeven. Inschrijven is niet nodig!
Op verzoek: nogmaals de cursus La Bella Italia!
2018-03-07
Al drie maal eerder organiseerden wij deze cursus. Op verzoek van klanten doen we 'm aankomend voorjaar nog een keer! Tijdens deze cursus reizen we in 3 woensdagavonden door het geweldige wijnland Italië. Een heel breed en aantrekkelijk wijnland! Honderden unieke druivenrassen worden hier gebruikt. Van de frisse wijnen uit Alto Adige tot de zomerzwoele wijnen uit Puglia, we lopen alle wijngebieden door. Per avond proeven we 10/12 wijnen uit verschillende prijsklassen en combineren daar hapjes bij.
Nieuwe cursus start 20 februari: haal bij de Vughtse Wijnkoperij je Wijnoorkonde (SDEN 2)!
2018-02-20
Wil je meer bewust proeven en met meer achtergrond je wijnen in restaurants en winkels kiezen? Dan is deze cursus van 5 avonden iets voor jou. We bieden je in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers in ons sfeervolle Proeflokaal een verdieping op gebied van proeven en theorie. De theorie behandelt de wijnbouw, het wijnmaken en wijnwetgeving; we gaan uiteraard langs de wijngebieden over de hele wereld. Het proeven is gericht op herkennen en benoemen van diverse aspecten in de wijn. Natuurlijk proeven we blind om je zo ook klaar te stomen voor het SDEN 2 examen 'Wijnoorkonde'.
22 januari: Franse week!
2018-01-22
Onze Isabelle werkt deze maand maar liefst 30 jaar bij de Vughtse Wijnkoperij! Reden om Frankrijk (en Isabelle) eens extra in het zonnetje te zette. Een persoonlijke selectie van 10 Franse wijnen met 10% korting. Uiteraard valt er in het weekend ook het nodige te proeven. 
Restantenmarkt vanaf 12 januari!
2018-01-12
Deze maand start onze inkoop voor het komend seizoen. Heuse strooptochten zijn het. We doen er alles aan om ons assortiment steeds weer mooier en beter te krijgen.
We maken graag ruimte voor nieuwe jaargangen en geheel nieuwe wijnen.
Daarom: vanaf 12 januari een restantenmarkt met aantrekkelijke aanbiedingen.
Alles zo lang de voorraad strekt uiteraard.
Zondag 17 december: Champagne Proeverij
2017-12-17
Voor de derde keer organiseren wij tijdens Koopzondag in Vught een mooie Champagne proeverij. We presenteren je een aantal uiteenlopende Champagnes en andere mousserende wijnen uit verschillende landen.
Verrassend om naast elkaar verschillende herkomsten en stijlen te proeven.
Voor deze activiteit hoef je je niet in te schrijven. Je bent welkom tussen 15.00 en 17.00 uur in onze winkel.
 
Zondag 26 November, Workout: (Un)oaked
2017-11-26
De wijnmaker heeft zoveel keuzes te maken! we gaan in deze middag langs de verschillende bereidingswijzen voor witte en rode wijnen. De invloed van rvs versus hout, van inweking en battônnage en noem maar op. We proeven gedurende de middag 12 wijnen met bijpassende hapjes. De middag duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum: Zondag 26 November 2017
 
15 November: World of Wines – The Game!
2017-11-15
Dit wordt wel een heel gave avond. We dagen je uit mee te doen aan het spel ‘World of Wines’! Test je kennis over alles wat met wijn te maken heeft. Natuurlijk een avond fun. De winnaar krijgt naast eeuwige roem een mooi wijnpakket van ons! We proeven gedurende de avond 12 wijnen met bijpassende hapjes. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum:
Woensdag 15 November 2017 
2 November: Masterclass Valserrano
2017-11-02

Rioja! Eén van de 2 DOC gebieden in Spanje. Valserrano is een vaste lijn in ons assortiment. Hoe leuk is het dan als Pablo de Simon, vijfde generatie van eigenaren van dit geweldige huis, voor klanten van de Vughtse Wijnkoperij een Masterclass wil verzorgen!

Pablo neemt ons mee in de wereld van Crianzas en Reservas. Hij licht de filosofie uit van het huis, vertelt over de wijngaarden, de oogsten en het wijnmaken. Uiteraard wordt er veel geproefd! Van houtgelagerd Blanco tot Gran Reserva, het staat allemaal op de proeflijst. 

Het aantal plaatsen is beperkt. Er zijn geen kosten aan verbonden. via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl kun je je inschrijven.

 
1 November, Op Wijnreis: De wijnen uit de Rhône
2017-11-01
Best bekend, maar hoever kom jij met het benoemen van de enorme diversiteit in rood en in wit? We staan stil bij de verschillende wijnen uit het noordelijke en het zuidelijke deel, bespreken de verschillende samenstellingen en bereidingswijzen. We proeven gedurende de avond 12 wijnen met bijpassende hapjes. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum:
Woensdag 1 November 2017
29 Oktober, Workout: Desserts & Dessertwijnen
2017-10-29
Hoe kies je een dessertwijn. Welke soorten dessertwijnen zijn er allemaal? Wat zijn de verschillen in stijlen? We proeven gedurende de middag 12 wijnen met bijpassende hapjes. Zoete Zaligheden! De middag duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum:
Zondag 29 Oktober 2017
25 Oktober, Into the Grape: Merlot
2017-10-25
In één avond leer je alles over deze druif. Herkomst, verspreiding, verschillende wijnbereidingen. Natuurlijk gaan we veel proeven, zodat je aan het eind van de avond precies weet welke Merlot het meest aansluit bij jouw smaak. We proeven gedurende de avond 12 wijnen met bijpassende hapjes. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl
 
Datum:
Woensdag 25 Oktober 2017
11 Oktober, Op Wijnreis: Portugal
2017-10-11
Het begint al met de inheemse druiven met klinkende en heel onbekende namen! Boeiende wijnen met verrassende frisheid en diepte. We staan stil bij verschillende streken en wijnstijlen. We proeven gedurende de avond 12 wijnen met bijpassende hapjes. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl
 
Datum:
Woensdag 11 oktober 2017
4 Oktober, Into the Grape: Syrah/Shiraz
2017-10-04
In één avond leer je alles over deze druif. Herkomst, verspreiding, verschillende wijnbereidingen. Natuurlijk gaan we veel proeven, zodat je aan het eind van de avond precies weet welke Syrah of Shiraz het meest aansluit bij jouw smaak. We proeven gedurende de avond 12 wijnen met bijpassende hapjes. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum:
Woensdag 4 Oktober 2017
Najaarsproeverij op Zondag 1 oktober!
2017-10-01
Dit najaar gaan we voor een nieuwe opzet van onze Najaarsproeverij. De dag wordt georganiseerd in de Lambertuskerk in Vught. Wij hebben er ontzettend veel zin in!
We starten met een Masterclass Salentein voor een beperkt aantal mensen op inschrijving, dan volgt de proeverij. We sluiten af met een Empty-the-Bottles diner, op inschrijving.

De Masterclass wordt vanuit het huis Salentein verzorgd en start om 13.00 uur; hiervoor kun je je apart inschrijven. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Voor de Proeverij hebben wij verschillende van onze importeurs uitgenodigd om hun wijnen aan je toe te lichten. De proeverij start om 14.00 uur en loopt tot ongeveer 17.00 uur door. We verzoeken je ook hiervoor je aan te melden.
Na de Proeverij volgt het Empty-the-Bottles diner. Alle proefflessen vanuit de proeverij worden op tafel gezet, zodat je je favoriete wijnen nog eens terug kunt proeven! We beginnen met een aperitief en vanaf 18.00 uur wordt de maaltijd geserveerd. Ook hier is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten voor het diner inclusief de wijnen bedragen €45,00.
Inschrijven voor de diverse onderdelen kan door een berichtje te sturen aan info@vughtsewijnkoperij.nl
 
Datum:
Zondag 1 Oktober 2017
27 September, Op Wijnreis: Spanje
2017-09-27
Een geweldig wijnland. Bekend van de Rioja en Rueda. Maar er is zoveel meer. In één avond staan de stil bij verschillende streken en druivenrassen. Ontwikkelingen in wijnbouw en vinificatie. Interessant! We proeven gedurende de avond 12 wijnen met bijpassende hapjes. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum:
Woensdag 27 September 2017
Zondag 24 September, Workout: De kunst van het Proeven
2017-09-24
Goed proeven kun je leren! Goed kunnen proeven helpt je beter te kiezen in de winkel of in een restaurant. Aan de hand van verschillende ingrediënten proeven we de basissmaken Zoet, Zuur, Zout, Bitter, Umami. We staan stil bij wat structuur in je mond doet en frisheid en rijpheid van wijnen. En dan het moeilijkste: hoe benoem je alles wat je ervaart. We proeven gedurende de middag 12 wijnen met bijpassende hapjes. De middag duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum:
Zondag 24 September 2017
Woensdag 20 September: Into the Grape: Chardonnay
2017-09-20
In één avond leer je alles over deze druif. Herkomst, verspreiding, verschillende wijnbereidingen. Natuurlijk gaan we veel proeven, zodat je aan het eind van de avond precies weet welke Chardonnay het meest aansluit bij jouw smaak. We proeven gedurende de avond 12 wijnen met bijpassende hapjes. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12. De kosten bedragen €50,00 per persoon. Inschrijven kan via de webshop of via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl

Datum:
Woensdag 20 September 2017
Zaterdag 2 september: Magnólia Ramos presenteert Dão en Bairrada
2017-09-02
De Dão Cabriz uit Portugal is een vertrouwde wijn in ons assortiment. Het huis heeft nog veel meer mooie Portugese wijnen uit diverse regio's. Zaterdag 2 september is bij ons te gast Magnólia Ramos en zij zal tussen 14:00 en 17:00 uur aanwezig zijn om wijnen uit zowel Dão als uit Bairrada te laten proeven. Wij noemen dit een buitenkans!
Uiteraard koppelen wij daar een mooie aanbieding aan vast. 
Je hoeft je voor deze proeverij niet in te schrijven.
Zaterdag 26 Augustus: Wijnglazen in de Hoofdrol
2017-08-26
Na de zomer willen we -naast de mooie series van Spieglau en Riedel- starten met de sublieme collectie glazen van Zalto. Gezien onze ruime voorraad van Riedel willen we graag wat ruimte maken. Daarom op zaterdag 26 augustus maar liefst 25% korting op alle Riedel glazen! Op = Op!! We zien je graag!
Verras je vader én jezelf met geweldige Bordeaux wijnen op 17 juni!
2017-06-17
Het was een fantastische ervaring om in de afgelopen maand langs een aantal van de mooiste Chateaus te mogen reizen. 
Met zoveel mooie herinneringen in het hoofd heb ik veel te delen. Belevenissen, foto's, een mooie en primeurlijst en natuurlijk mooie wijnen om te proeven. Het wordt een luxe middag, waar de ware liefhebber kan genieten. We zetten een paar klasse Bordeaux wijnen voor je open vanaf 13.00 uur. Niet slobberen maar nippen van deze droomwijnen!
Voor de gelegenheid krijg je op 17 juni 10% korting op het gehele Bordeaux assortiment!

Datum:
zaterdag 17 juni 2017 
Themaproeverij 'Zomerrood' op zaterdag 1 juli
2017-06-07
In de warme zomermaanden wordt meer witte wijn en rosé gedronken. Een aantal rode wijnen lenen zich echter uitstekend voor een zomeravond. Licht gekoeld komen mooie frisse fruitaroma's heel goed tot hun recht. Op zaterdag 1 juli zetten wij een aantal van deze mooie zomerrode wijnen voor je open. Vanaf 13.00 uur ben je welkom om deze te proeven. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze activiteit!

 
Witte Huiswijnen op de Proeftafel op 3 juni!
2017-06-03
In januari hebben we met veel succes aandacht besteed aan rode huiswijnen. Wijnen voor alledag of voor een feestje.
3 juni doen we datzelfde voor de witte huiswijnen, smakelijke en goedgemaakte wijnen tot €8,00 per fles. Lekker fris voor in de zomer, op het terras of bij frisse gerechten.
Kom langs op zaterdag 3 juni vanaf 13.00 uur en proef onze selectie! Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven!

Datum:
3 juni 2017
Wijncursus Frankrijk Klassiek
2017-05-17
Frankrijk is toch wel het toonbeeld van mooigemaakte en klassieke wijnen. Waar ook geweldige innovaties plaatsvinden. In 3 avonden doen we de gebieden Loire, Bordeaux en Languedoc/Provence aan. Het plan is om in het najaar van 2017 de andere streken onder de loep te nemen.
De focus ligt op het proeven van wijn, waarbij we stilstaan bij de achtergronden van de streken en wijnen. Uiteraard met nodige aandacht voor wijn/spijs.
Data: 17 mei en 7 & 14 juni; de kosten bedragen 150 euro per persoon voor 3 avonden.

Data:
17 mei 2017
7 juni 2017
14 juni 2017
Masterclass Laurent Miguel op dinsdag 16 mei
2017-05-16
Op dinsdagavond 16 mei aanstaande organiseren wij een bijzondere masterclass met het huis Laurent Miquel. De ontvangst is om 19.30 uur.

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. Samen met zijn vrouw Neasa heeft hij onlangs een nieuwe lijn mooie en goed betaalbare wijnen geïntroduceerd.

Neasa Miquel zelf zal de masterclass verzorgen. Uiteraard wordt een brede selectie van de wijnen van Miquel uitgebreid geproefd. De avond bieden we je kosteloos aan, ook hebben we de wijnen aantrekkelijk geprijsd gedurende de avond. Heb je belangstelling aanwezig te zijn, laat het ons weten via info@vughtsewijnkoperij.nl !
 
Datum:
16 mei 2017, aanvang 19:30
Summerevent op donderdag 11 mei met Mode Opaal, Cora Lingerie en Gabriëlla Cosmetics!
2017-05-11
De Kerkstraat in Vught heeft véél mooie adressen! Op donderdagavond 11 mei organiseren Mode Opaal, Cora Lingerie, Gabriëlla Cosmetics en de Vughtse Wijnkoperij het Summerevent! Alles om de zomer te vieren en met leuke aanbiedingen en attenties!
Het event bieden wij je kosteloos aan en vindt plaats bij Opaal aan de Kerkstraat. Graag even aanmelden via info@vughtsewijnkoperij.nl !

Datum:
donderdag 11 mei 2017, aanvang 19:00
Laatste nieuws over onze Grote Voorjaarsproeverij op 8 en 9 april
2017-04-19
Het wordt een geweldig gezellige en bijzondere Proeverij aanstaand weekend! 50 wijnen, waarvan het grootste deel NIEUW in ons assortiment. Wijnen passend bij het seizoen, bij asperges, bij mooie gerechten, kortom, voor iedereen wat wils. Natuurlijk met mooie aanbiedingen! Ons team en een 3-tal importeurs staan klaar om de wijnen aan je te presenteren. Heb je je nog niet ingeschreven, dan kan dat nog door een berichtje te sturen aan info@vughtsewijnkoperij.nl. Je kunt inschrijven voor zaterdag 8 of zondag 9 april; op beide dagen hebben we 2 proefrondes, van 13.00 tot 15.00 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur. Wil je rustig proeven, kies dan voor de vroege rondes, houd je van drukte en gezelligheid, dan ben je in de 2e ronde welkom!

Data:
8 april 2017, 13:00 - 15:00
8 april 2017, 15:00 - 17:00
9 april 2017, 13:00 - 15:00
9 april 2017, 15:00 - 17:00
Rosé op de proeftafel
In onze winkel hebben we inmiddels al een behoorlijk aantal Rosé wijnen uitgestald. Wekelijks komen nog nieuwe wijnen binnen. Op zaterdag 13 mei, de dag vóór Moederdag, zetten we een selectie voor je open op onze Proeftafel. Proef de verschillen tussen landen en druivenrassen. En vooral, proef de lente, en verras je moeder!
Je hoeft je voor deze middag niet in te schrijven. Vanaf 13.00 uur staan de wijnen voor je open.

Datum:
13 mei 2017, vanaf 13:00
Nieuwe inschrijvingen Wijncursus 'La Bella Italia'
De cursusavonden in november en februari/maart jl. waren in korte tijd volgeboekt. Met zoveel belangstelling (en zoveel moois op de Proeftafel) gaan we de cursus nog een keer herhalen! Tijdens deze cursus reizen we in 3 avonden door het geweldige wijnland Italië. Een heel breed en aantrekkelijk wijnland! Honderden unieke druivenrassen worden hier gebruikt. Van de frisse wijnen uit Alto Adige tot de zomerzwoele wijnen uit Puglia, we lopen alle wijngebieden door. We lichten een aantal specifieke bereidingswijzen uit zoals die van de Amarone en staan natuurlijk stil bij wijn/spijs! Per avond proeven we 10/12 wijnen uit verschillende prijsklassen en combineren daar hapjes bij.
Data: 9 mei, 6 & 20 juni; de kosten bedragen 150 euro per persoon voor 3 avonden.
Deze cursus is inmiddels voor de 3e maal volgeboekt!

Data:
9 mei 2017
6 juni 2017
20 juni 2017
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency