Als we deze middag beginnen ben ik (Peer) net terug van een zeer zware studiereis 😉 naar Spanje. Ik heb dan een bezoek gebracht aan Valadolid en de prachte wijngebieden daar in de buurt zoals Cigales, Ribera del Duero, Torro en natuurlijk de Rueda.
Deze middag draait alles om de bijzondere wijnen uit de alle regio’s van Spanje. Van de beroemde Rioja tot de levendige Rías Baixas, we proeven de mooiste wijnen die Spanje te bieden heeft, zoals Tempranillo, Albariño en Garnacha. Gedurende de middag deel ik mijn ervaringen van de reis en andere leuke verhalen over de over de Spaanse wijncultuur.
We serveren een selectie van 8 wijnen, vergezeld van heerlijke bijpassende hapjes, zodat je het volledige Spaanse wijngevoel kunt ervaren. We beginnen om 14.30h en verwachten dat de avond ongeveer 17.00h zal gaan duren. De kosten zijn € 60 per persoon. Meld je aan door een mailtje te sturen of even te bellen!
Tijdens deze avond nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van wijnen uit koele en warme klimaten. We proeven wijnen die kenmerkend zijn voor de frisse, stijlen van koelere regio’s, zoals de Oostenrijk en de Loire, en vergelijken deze met de volle, rijpe smaken van wijnen uit warmere gebieden, zoals de Puglia en de Californiä.
Je krijgt de kans om het verschil in aroma, smaak en structuur te ervaren, en te ontdekken hoe het klimaat een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van de druif en dus nu ook de “Global Warming”.
We serveren 8 verschillende wijnen, elk met bijpassende hapjes. We beginnen om 19.30h en verwachten dat de avond ongeveer 22.00h zal gaan duren. De kosten zijn € 60 per persoon. Meld je aan door een mailtje te sturen of even te bellen!
Tijdens deze avond nemen we je mee in de wereld van kaas, van een gerijpte geitenkaas tot de krachtige blauw cultuur kaas, en alles daartussenin. We vertellen je alles over de verschillende kaasstijlen en laten je zien hoe je de perfecte wijn kunt kiezen bij elke kaas en we verklappen je al dat dat meer is dan alleen Port 😉. We proeven 8 kazen met bijpassende wijnen. Van frisse, lichte wijnen bij zachte kazen tot robuuste wijnen die de kracht van gerijpte kazen aanvullen.
We beginnen om 19.30h en verwachten dat de avond ongeveer 22.00h zal gaan duren. De kosten zijn € 80 per persoon. Meld je aan door een mailtje te sturen of even te bellen!
Tijdens deze avond nemen we je mee op een reis door de prachtige wijngebieden van Duitsland, van de steile hellingen van de Mosel tot de glooiende heuvels van de Rheingau. We proeven verschillende wijnen van de toon aangevende druivenrassen zoals Riesling, Spätburgunder (Pinot Noir), Silvaner, en nog veel meer.
Of je nu een ervaren wijnkenner bent of gewoon nieuwsgierig bent naar wat Duitsland te bieden heeft, deze avond belooft een feest voor de zintuigen te worden! We serveren 8 verschillende wijnen bijpassende hapjes. We starten om 19.30h en verwachten om 22.00h klaar te zijn. De kosten zijn € 60 per persoon.
Gek op wijn, maar misschien nog wel gekker op kaas! Jennifer organiseerde in 2021 samen met William van Hest van Fromagerie Guillaume een geweldige kaas masterclass. Hierover kregen we veel lovende reacties, en dat smaakte naar meer! Vandaag de dag proeven Jennifer en William nog vaak samen, en heeft Jennifer op horecascholen al verschillende kaas masterclasses mogen geven. Daarom kan het ook niet anders dan dat ze heel graag onze klanten bij de Vughtse Wijnkoperij meeneemt in de wereld van kaas en wijn. Nu is er de derde sessie, na het succes van de eerste cursussen in 2024. Het beloven drie hele toegankelijke, leerzame en gastronomische avonden te worden.
De cursus wordt in ons eigen Proeflokaal georganiseerd op woensdagavonden van 19:30 tot 22:30 uur. Cursusdata: 12, 19 en 26 maart 2025. De cursus kost 225 euro, inclusief het cursusmateriaal en de circa 6 diverse kazen per avond die we proeven, en 8 tot 10 wijnen die we per avond schenken.
Inschrijven kan via een e-mail naar info@vughtsewijnkoperij.nl of in onze winkel.
Proeven en benoemen wat je proeft – dát staat centraal in de zesde editie van deze cursus, die plaatsvindt op drie avonden. Tijdens deze cursus leert Jennifer je de fijne kneepjes van het proeven aan de hand van een proefformulier. Zij laat je kennismaken met zuren, tannines en suikers, maar ook hoe je kunt herkennen of een wijn houtlagering heeft ondergaan. Daarnaast neemt ze je tijdens deze avonden mee in het combineren van wijn en spijs. Alle kennis die Jennifer heeft opgedaan over wijn en spijs aan de Academie voor Gastronomie deelt zij met jullie deze avonden. Samen proeven en met alle aandacht focussen op de smaakbeleving maken dit gegarandeerd leerzame avonden!
De cursus kost €175,-, inclusief cursusmateriaal en circa acht wijnen (met bijpassende hapjes) per avond.
De cursus vindt plaats in ons eigen proeflokaal op woensdagavonden van 19:30 tot 22:30 uur. Cursusdata: 5, 12 en 19 februari.
Inschrijven kan via een e-mail naar info@vughtsewijnkoperij.nl of in onze winkel.
Een heerlijke Proeverij-op-Inloop voor je op zaterdagmiddag 27 mei tussen 13.00 en 16.00 uur. De proeverij wordt begeleid door onze importeur en zal uit verschillende lijnen van Argiolas bestaan.
Het Sardijnse huis Argiolas bezit wijngaarden in verschillende DOC gebieden en produceert zowel droge witte als rode wijnen. Buiten de bekende Cannonau di Sardegna brengen zij ook een rode Monica di Sardegna, een witte Nuragus di Cagliari en een eveneens witte Vermentino di Sardegna op de markt. Allemaal wijnen op basis van eigen, Sardijnse druivenrassen, dus met een heel eigen karakter.
Je bent van harte welkom om met ons mee te proeven, inschrijven is niet nodig!
Het wijnhuis staat in Pesquera del Duero, het fameuze dorp in het hart van de Ribera del Duero, waar ook de beroemde Tinto Pesquera vandaan komt, een van de grote wijnen van de streek.
Op zaterdagmiddag 15 juni zetten wij het complete gamma van dit huis open, zodat je in de opbouw van Roble naar Reserva Ribeira del Duero in de volle breedte kunt beleven. Onze importeur presenteert de serie en legt je alles uit over de wijnen en het wijnhuis!Wij zijn fan van Oostenrijkse wijnen. Fris, mooie zuren en mineraliteit. Het wijngoed Pfaffl heeft al een aantal jaar een mooie plek in onze collectie. Met de mooie 'Vom Haus' Grüner Veltliner en Zweigelt hebben al veel van onze klanten genoten van de wijnen van Roman Pfaffl, evenals van de hogere cuvees.
We hebben na lang vragen de gelegenheid Roman zelf naar Vught te krijgen om zijn verhaal met ons te delen. Een buitenkans, zo vinden wij.
Op woensdag 21 maart is het zover! Roman presenteert een mooie selectie, zodat je uitgebreid kennis kunt maken met zijn wijnen.
Wil je daarbij zijn, schrijf dan snel in voor deze mooie avond door een berichtje te sturen aan info@vughtsewijnkoperij.nl .
Het aantal plaatsen is beperkt. Inloop is vanaf 19.45 uur; de presentatie start om 20.00 uur.
Rioja! Eén van de 2 DOC gebieden in Spanje. Valserrano is een vaste lijn in ons assortiment. Hoe leuk is het dan als Pablo de Simon, vijfde generatie van eigenaren van dit geweldige huis, voor klanten van de Vughtse Wijnkoperij een Masterclass wil verzorgen!
Pablo neemt ons mee in de wereld van Crianzas en Reservas. Hij licht de filosofie uit van het huis, vertelt over de wijngaarden, de oogsten en het wijnmaken. Uiteraard wordt er veel geproefd! Van houtgelagerd Blanco tot Gran Reserva, het staat allemaal op de proeflijst.
Het aantal plaatsen is beperkt. Er zijn geen kosten aan verbonden. via een mail aan info@vughtsewijnkoperij.nl kun je je inschrijven.