Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren

De mensen van de Wijnkoperij

Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!

Naomi Bisschop, Register Vinoloog
Het wonderleuke van ons vak is, dat vakantie en werk zo heerlijk door elkaar heen lopen. Neem een bezoek aan Chablis, toch wel één van mijn favoriete streken.
William Fevre heeft een mooi plankje in onze schappen! De cru's zijn uiteraard het meest speciaal, de AOC Chablis is doordat-ie net wat meer bereikbaar is toch wel favoriet!
Elk jaar proeven we de vatmonsters en op basis daarvan kiezen we uit het aanbod 1er en Grand Cru's. Aan de hand van een schets van de ligging van de verschillende percelen zien we hoe hoogte, helling, zonlicht en bodem impact hebben op de wijn en haar karakter. De wijnen ondergaan per klasse gelijke vinificatie en rijping. Dus de verschillen zijn een echt kwestie van terroir!
Hoe leuk is het dan om ter plaatse te ervaren wát dan die ligging echt is. Een parcours van 9 kilometer leidde ons langs alle Grand Cru percelen. De plaats Chablis ligt in een kom met de wijngaarden rondom op de hellingen. Uiteraard hebben we alle Fevre wijnen nog eens kunnen doorproeven bij de wijnmaker zelf!
Op zaterdag 10 september zetten we een aantal verschillende wijnen van Fevre open voor je! Kom dan gezellig met ons meeproeven!
Dennis Schraven

De zomervakantie is in volle gang. Vele genieten van prachtige bestemmingen. In de meivakantie ben ik in de Jura streek geweest. We konden het niet laten om even in Arbois te kijken hoe mooi de hoofdstad van de Jura is. In het centum van Arbois zit een klein winkeltje van Tissot wat we kort bezocht hebben. Prachtig om te zien hoe ze in de winkel de diverse terroir’s hebben geïllustreerd. Dit prachtige domein – niet te verwarren met andere Tissots uit de Jura – dat tegenwoordig geleid wordt door zoon Stéphane en zijn vrouw Bénédicte, behoort tot de absolute top. Het arsenaal wijngaarden omvat meer dan 50ha en wordt op biodynamische wijze bewerkt. De echte eyecatchers zijn toch de prachtige chardonnays, die door terroir expressie een enorme rijkdom koppelen aan prachtige elegantie – zonder meer behorend tot de allermooiste uit de Jura. 

Jennifer Takkenberg
De zomer is bij uitstek geschikt voor de barbecue, en ook ik doe dit graag met een fijn gezelschap. Ik vind het leuk om mijn vrienden te verassen met nieuwe wijnen. Dit laten ze dan ook graag aan mij over.
Afgelopen maand wilde iedereen graag rood drinken bij de barbecue. Veel vlees dus dit vraagt dan ook wel om een beetje power, máár ik vind wel dat het met warm weer niet te zwaar moet worden, dus we willen wel een fijne doodrinkbaarheid.
Ik verzorgde voor mijn vrienden ‘Can Blau’ een wijn uit de Spaanse regio Montsant, van de Gil familie. Deze regio bevind zich in het noorden van Spanje in Catalonië. In de geur rijpe bramen, cassis, kruidigheid en subtiele houtinvloeden van praliné chocolade. In de smaak sappig, fijne zuren en power. De vettigheid in het vlees hebben we nodig om de tannines te doorbreken, zodat het samen een mooie zachte combinatie wordt. Iedereen was er dol op!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency