Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren

De mensen van de Wijnkoperij

Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!
Jennifer en Naomi zijn de vaste gezichten in onze winkel. Maar we hebben een heel fijne groep met Mee-Helpers, die je ook met regelmaat in onze winkel ziet. Hieronder stellen wij ze graag aan je voor!

Naomi Bisschop, Register Vinoloog
Er komen nogal wat nieuwe wijnen binnen in het voorjaar. We gaan volop op inkoop en zo komen we met veel nieuws terug.

Een echte nieuwe aanwinst vind ik de Can Bas Muscat a Gra Petit. De naam Muscat de Gra Petit (ook wel Muscat de Frontignac) doet je denken aan zoete wijnen, zoals Rivesaltes. De muskaatdruiven zijn de druivigste druiven: in de neus ruik je vaak druiven. Deze variant leent zich ook voor een droge vinificatie. In de Elzas in Frankrijk wordt ook droge Muscat gemaakt. Dat komt maar zelden in ons land terecht, en wordt in Frankrijk veel met asperges ingezet.

Can Bas is voor ons een nieuw huis. De serie D’Origen zijn jonge cépagewijnen van Single Vineyards. Can Bas is biologisch gecertificeerd; de wijnen zijn vegan.

In de wijn vallen de primaire aroma’s op: wit fruit en subtiele bloemige tonen. Ze worden gecompleteerd met het typische boeket van Muscat-druiven. In de mond is de wijn fris met een sappige, milde zuurgraad. Dit wordt dit voorjaar mijn favoriete aspergewijn!

Jennifer Takkenberg

In het voorjaar organiseer ik een nieuwe kaas & wijn cursus. Kaas is toch wel mijn 2e passie en ik raak er net als wijn soms niet over uitgesproken en uitgeleerd. Net als wijn kun je je hierin blijven verdiepen. Samen met William van Fromagerie Guillaume proef ik veel kaas en matchen we dit ook met diverse wijnen van droog tot zoet, versterkte wijnen én zelfs ook cider. We kwamen er al snel achter (wat ik stiekem zelf ook al wist) dat port helemaal niet bij alle kazen past, sterker nog bij veel meer kazen niet dan wel. Ik veras mensen graag met wijnen, die juist wel mooi gaan bij diverse kazen. Feit blijft wel dat, omdat je zoveel diversiteit in kaas hebt, je ook met je wijnen heel divers kunt zijn. Dus eigenlijk moet je kaas aanpassen op de wijn die je serveert of andersom. Ik ben zelf erg liefhebber van kazen uit de Franse Jura of Zwitserse Bern als bijvoorbeeld oudere comté en schlossberger. Met de nadruk op oudere; want een comté van 12 maanden smaakt toch heel anders dan een comté van 24 maanden. Deze serveer ik graag met onze mooie Apremont Vieille Vigne uit de Savoie. Deze wijn wordt gemaakt van de Jacquère druif van maar liefst 80 jaar oude stokken. En dat proef je in zijn complexiteit, naast het mooie rijpe sterfruit en prachtige zuren. Zeker niet alledaags, maar zeer de moeite waard! Bergwijn van de bovenste plank geserveerd met mooie bergkazen.

Anton van Rooy, onze vaste bezorger
Anton werkt van ons allemaal het allerlangst bij de Vughtse Wijnkoperij. Met de Caddy brengt hij horecabestellingen en wijnpakketten rond. Ruim gepensioneerd, maar wil niets weten van stoppen. 'Lekker bezig zijn en veel onder de mensen komen', dat is wat Anton zo fijn vindt aan de dagen dat hij werkt.
Anton heeft zelfs ook een wijncursus bij ons gedaan!
Britt Streefkerk helpt ons op de drukke zaterdagen
Met een afgeronde gastronomische opleiding ben ik al heel wat jaren geïnteresseerd in wijnen en de mooie combinaties die je hiermee kunt maken. Na bijna een decennium in de horeca wilde ik me gaan specialiseren in dit stuk en daarom nemen Naomi en Jennifer mij mee in hun kennis. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit. Ik haal ontzettend veel plezier uit (wijn)reizen, uit eten gaan, koken/bakken, fotograferen en wandklimmen. Daarnaast studeer ik Leisure & Events Management en ben ik vrijwillig activiteiten- en evenementencoördinator voor twee organisaties. Ik vind het heel leuk om het team van de Vughtse Wijnkoperij te mogen versterken! Je zult mij vooral op zaterdagen in de winkel tegenkomen. 
Marga Vink, super support bij onze cursussen
Voor onze cursisten een bekend gezicht! Marga support onze cursusavonden. Naast smeren en schenken, een heel fijne tijdsbewaker! Naomi en Marga kennen elkaar vanuit eerdere werkkring en hebben ook toen nauw samengewerkt. 'Ben al geruime tijd met veel plezier regelmatig de hulp van Naomi en Jennifer bij de cursussen en om dan zelf een tasting te verzorgen lijkt me super leuk.'
Paul Kappelhof helpt ons met Proeverijen-op-Inloop
Paul heeft alle cursussen gedaan, die we ooit hebben aangeboden. Is daarnaast gek op koken en wijn-spijs. Alle reden om Paul achter onze Proeftafel te zetten!
Na het volgen van vele wijncursussen bij Naomi is het verzorgen van een open-wijnen middag bij haar echt een mooie uitdaging.
Annemieke Hoornick, dochter van en Helper bij Alles
Als ik af en toe mee help in de wijnwinkel van mijn moeder, geniet ik van de levendige sfeer die er heerst. Het is super om te zien hoe iedereen altijd vrolijk en enthousiast is. Hoewel ik geen wijnen adviseer, vind ik het erg leuk om naar het persoonlijke en doordachte advies van mijn moeder en Jennifer te luisteren. Elk advies is op maat gemaakt voor elke klant en dat maakt deze winkel echt bijzonder. Oh, en als je het mij vraagt, kan ik je zeker mijn persoonlijke favorieten aanbevelen!
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency