Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren

De mensen van de Wijnkoperij

Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!

Naomi Bisschop, Register Vinoloog
We hebben nogal wat nieuws aangekocht de afgelopen maanden. Van basis tot luxe, van lichtvoetig tot wijnen waar je echt even voor moet gaan zitten. Speciale aandacht voor 2 wijnen gemaakt van de Riesling druif afkomstig uit de Pfalz. Allereerst de Win-Win van het wijnhuis Von Winning. Een sprankelende lekker droge en sappige riesling met de naam Win Win. Om zo te drinken, maar ook in combinatie met allerlei frisse schotels. Een wijn die veel mensen zal aanspreken.
De andere riesling is er één voor een echt mooi moment, om heerlijk van te genieten. Halbstück van Knipser uit 2012, een houtgerijpte wijn die zoveel diepte en laagjes heeft. De wijn is op dronk maar kun je nog gerust jaren laten liggen! Een gastronomische, luxe wijn, te combineren bij mooie paté, witvlees en kazen. Knipser bezochten we eerder in 2016 en vanaf dat moment waren we echt helemaal fan!
Dennis Schraven

De lente is in volle gang. De natuur laat al het frisse lente groen zien in vol ornaat zien. Voor mij het mooiste seizoen van het jaar. Vandaar dat ik dit keer kies voor een fantastische voorjaars wijn: de Weissburgunder ‘Ried Jungherrn’ van Stift Klosterneuburg. Het Stift Klosterneuburg ligt ten noordwesten van Wenen in de gelijknamige plaats Klosterneuburg. Wat Stift Klosterneuburg bijzonder maakt is dat hier op initiatief van de Augustijner kanunniken de eerste wijnbouwschool in de wereld werd opgericht. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een vooraanstaand instituut voor wijnbouw, wetenschappelijk onderzoek en studie.
Stift Klosterneuburg heeft nu ook het keurmerk Klimaatneutraal. 
Deze weissburgunder komt van de wijngaard Jungherrn met een bodem van kalksteen en löss, waar zich oude tot zeer oude stokken bevinden. De druiven zijn fysiologisch zeer rijp geoogst in oktober. Opvoeding heft plaatsgehad in 60% grote houten vaten en 40% roestvrijstalen tanks. Aroma’s van gele appels en exotisch fruit - ananas en gedroogde vruchten. Een verfijnde en tegelijk weelderige wijn. Echt een heerlijke wijn als aperitief, bij de asperges, maar ook bij een heerlijke bbq zal het een feestje zijn. 

2019® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency