Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren

De mensen van de Wijnkoperij

Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!

Naomi Bisschop, Register Vinoloog
Onze vakanties combineren we vrijwel altijd met een aantal bezoeken aan wijnhuizen.
Voor dit jaar staat Spanje op het programma. Onder andere zullen we Rueda aandoen. Een heerlijke regio waaruit we verschillende wijnhuizen in onze winkel verkopen. Zoals de Quintaluna de Ossian.
Tot 2016 heeft het biodynamische wijnhuis Ossian deze wijn volledig op staal gemaakt en laten rijpen. Een wijn met veel sap en mooie concentratie van perzik, appel en kruisbessen met een limoenfrisse, minerale en lange afdronk is het resultaat. 
Sinds 2017 wordt de wijn 9 maanden in houten vaten opgevoed; daarmee is een totaal andere wijn gecreëerd. Mooi fruit, veel finesse en heerlijk rond door de houtrijping. We hebben beide wijnen nog naast elkaar en dat is een mooi en interessant vergelijk!
Dennis Schraven

Met onze recente gezinsuitbreiding blijven wij dit jaar in Nederland. We gaan naar Texel om precies te zijn.
Van Texel hebben we geen wijnen, maar wel van een ander eiland: Schouwen-Duivenland. 
Wijnhoeve De Kleine Schorre maakt sinds 2001 wijnen. De keuze is gemaakt wijnen te creëren, die goed aansluiten bij de Zeeuwse keuken. Mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. 
Hoe bijzonder is de Barrique! Een wijn, gerijpt in houten vaten, gemaakt van de Pinot Blanc en Pinot Gris. Een on-Nederlandse klasse. Rijk en vol, citrus, vanille, acacia, perzik, karamel, noten, en ga nog zo maar even door. Mooi rijp en rond, dik, maar ook een mooie frisheid.
Goed bij gebakken coquilles met witte asperges, Oosterscheldekreeft met gesmolten boter, zachte kazen.

2019® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency