Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren

De mensen van de Wijnkoperij

Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!
Jennifer en Naomi zijn de vaste gezichten in onze winkel. Maar we hebben een heel fijne groep met Mee-Helpers, die je ook met regelmaat in onze winkel ziet. Hieronder stellen wij ze graag aan je voor!

Naomi Bisschop, Register Vinoloog
Onlangs heb ik met mijn echtgenoot weer 2 etappes van het Pieterpad afgelegd. We zijn inmiddels in Midden-Limburg, dus het eind van deze mooie route is in zicht.
Wandelen is fijn, en wij maken van het verblijf altijd een feestje.
Bij een heel mooi uitgewerkt aspergemenu kozen wij Château Carbonnieux uit Pessac Leognan.
Wat een heerlijk glas. het start met een neus, die je gelijk pakt, exotisch fruit, ook citrus, perzik met ingetogen eiken. Rijke, frisse aanzet, waarin limoen, iets van toast, mooie, ronde zuren. Opvallend zuivere smaak, evenwichtig met een goede balans van eiken, zuren en fruit.
Wij hadden in het restaurant de jaargang 2018, in onze eigen voorraad hebben we 2019 staan.
Bij rijke visgerechten, schaaldieren, wit vlees/gevogelte, gerechten met paddestoelen, Oosterse gerechten, wit en rood flora kazen. En dus prachtig bij diverse bereidingen van asperges.
Chateau Carbonnieux is sinds het oogstjaar 2017 HVE gecertificeerd. Op initiatief van de regering in Frankrijk is een alternatief certificeringssysteem voor biologisch ontwikkeld, Haute Valeur Environnementale (HVE) genaamd.
Voor het certificaat gelden prestatieverplichtingen, gemeten aan de hand van milieuprestatie-indicatoren. De bedrijven die het HVE label dragen worden iedere achttien maanden gecontroleerd.

Jennifer Takkenberg

Sinds corona hebben de wijnreisjes heel lang stil gelegen. In april ben ik met mijn vriendinnen in de Elzas geweest. Gelukkig wilde mijn vriendinnen tijdens deze trip ook tijd vrij maken voor een mooi wijnbezoek.
En dat deden we bij Luc Faller in Itterswiller. Een familiebedrijf en Luc is inmiddels de derde generatie. Luc heeft ons veel wijnen laten proeven en een mooie tour gegeven door de winery.
We zijn nog even naar buiten gelopen maar omdat zijn 8 hectare wijngaarden verspreid liggen over de Bas-Rhin hebben we dicht bij de winery maar 1 stukje wijngaard kunnen zien. Meteen opvallend was dat zijn wijngaarden super ‘gezond’ en springlevend eruit zien. Groen met veel leven in de wijngaard. Dit konden we vooral goed zien omdat het bij de buren niet zo was. Daar werd duidelijk gespoten en zag het erg dor. Het kostte Luc dan ook 5 jaar om zijn wijngaarden schoon te krijgen. Om de biodiversiteit te vergroten stopte hij meteen, In tegenstelling tot het gros van zijn collega wijnboeren, met het weghalen van al het groen in de wijngaarden. Wijnboeren in de regio waren geschokt en begrepen niet waarom hij het ‘’onkruid’’ liet staan. Maar dit hield Luc niet tegen, hij bleef het effect van zijn holistische werkwijze bestuderen en zag veel vooruitgang in zijn wijngaard.
In 2008 kreeg hij zijn certificaat voor biologische wijnbouw en in 2010 voor biodynamische wijnbouw. ‘’Biodynamie is geen truc of simpele techniek, het is een levenswijze’’ aldus Luc. Ik ben erg fan van verassende wijnen en zijn Pinot Blanc uit oogstjaar 2014 is dat zeker. Een wijn die staat als een huis op die leeftijd en zelfs nog langer bewaard zou kunnen worden. Elegante aroma’s in de geur, rijper op het pallet met een heerlijke romigheid die ondersteund wordt door fijne zuren. En dat voor die prijs!

Anton van Rooy, onze vaste bezorger
Anton werkt van ons allemaal het allerlangst bij de Vughtse Wijnkoperij. Met de Caddy brengt hij horecabestellingen en wijnpakketten rond. Ruim gepensioneerd, maar wil niets weten van stoppen. 'Lekker bezig zijn en veel onder de mensen komen', dat is wat Anton zo fijn vindt aan de dagen dat hij werkt.
Anton heeft zelfs ook een wijncursus bij ons gedaan!
Britt Streefkerk helpt ons op de drukke zaterdagen
Met een afgeronde gastronomische opleiding ben ik al heel wat jaren geïnteresseerd in wijnen en de mooie combinaties die je hiermee kunt maken. Na bijna een decennium in de horeca wilde ik me gaan specialiseren in dit stuk en daarom nemen Naomi en Jennifer mij mee in hun kennis. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit. Ik haal ontzettend veel plezier uit (wijn)reizen, uit eten gaan, koken/bakken, fotograferen en wandklimmen. Daarnaast studeer ik Leisure & Events Management en ben ik vrijwillig activiteiten- en evenementencoördinator voor twee organisaties. Ik vind het heel leuk om het team van de Vughtse Wijnkoperij te mogen versterken! Je zult mij vooral op zaterdagen in de winkel tegenkomen. 
Marga Vink, super support bij onze cursussen
Voor onze cursisten een bekend gezicht! Marga support onze cursusavonden. Naast smeren en schenken, een heel fijne tijdsbewaker! Naomi en Marga kennen elkaar vanuit eerdere werkkring en hebben ook toen nauw samengewerkt. 'Ben al geruime tijd met veel plezier regelmatig de hulp van Naomi en Jennifer bij de cursussen en om dan zelf een tasting te verzorgen lijkt me super leuk.'
Paul Kappelhof helpt ons met Proeverijen-op-Inloop
Paul heeft alle cursussen gedaan, die we ooit hebben aangeboden. Is daarnaast gek op koken en wijn-spijs. Alle reden om Paul achter onze Proeftafel te zetten!
Na het volgen van vele wijncursussen bij Naomi is het verzorgen van een open-wijnen middag bij haar echt een mooie uitdaging.
Annemieke Hoornick, dochter van en Helper bij Alles
Als ik af en toe mee help in de wijnwinkel van mijn moeder, geniet ik van de levendige sfeer die er heerst. Het is super om te zien hoe iedereen altijd vrolijk en enthousiast is. Hoewel ik geen wijnen adviseer, vind ik het erg leuk om naar het persoonlijke en doordachte advies van mijn moeder en Jennifer te luisteren. Elk advies is op maat gemaakt voor elke klant en dat maakt deze winkel echt bijzonder. Oh, en als je het mij vraagt, kan ik je zeker mijn persoonlijke favorieten aanbevelen!
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency