Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren

De mensen van de Wijnkoperij

Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!

Naomi Bisschop, Register Vinoloog
Onze heenreis deze zomervakantie ging via Menetou-Salon om daar de familie Clément te bezoeken op hun Domaine de Châtenoy. Dat werd een bijzondere ochtend, waarin we door Pierre ruim werden rondgeleid door zijn kelders. Een ware wijnbelevenis!
Het gesprek gaat ook hier over klimaatverandering. Er is geen wijnhuis dat niet met de gevolgen geconfronteerd wordt. Niet alleen wordt het warmer, alles wordt minder voorspelbaar en de uitschieters worden groter. Zo heeft men in 2017 ook met vorst in het voorjaar te maken gehad. Ongekend voor deze regio. 
Pierre neemt ons mee in de kelders om ons de nog niet gebottelde wijnen te laten proeven. Hij laat ons verschillende monsters van verschillende wijngaarden en uit verschillende typen vaten proeven. Verschillende formaten hout, verschillende producenten. Zoveel diverse geuren en smaken! De Cuvée Pierre Alexandre is houtgelagerd en daar was dit zo mooi merkbaar. Des te meer bewondering voor het feit dat uiteindelijk alles tot 1 stijl geblend wordt.... Deze wijn is zo innemend en tegelijk met een mooi fris Sauvignon Blanc karakter. Echt een bijzonder glas!
 
Dennis Schraven

Vaak zijn blikken we terug naar een wijnhuis, waar we recent geweest zijn. Mijn wijn deze keer is er een van een wijnhuis, waar ik op zeer korte termijn naar toe ga. Een wijnhuis waar ik al lange tijd naar toe wilde! Graham’s, Specialist in het maken van Tawny’s! Mijn keuze valt op de Graham’s 10 Years Old Tawny Port. De Port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt. Fijne roodbruine kleur. De geur is rijp en complex. Duidelijke aroma’s van noten, honing en vijgen. Het is een volle rijpe smaak, zeer zacht met veel smaak. De afdronk is voluptueus en lang. Echt zo lekker. Combineer deze Port met blauwe kazen, noten en vijgen. Ook heerlijk gekoeld!

2019® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency