Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren

De mensen van de Wijnkoperij

Klanten geven ons vaak aan: wat is dit toch een heerlijke winkel. Dat vinden wij ook! We willen je telkens weer verrassen met de mooiste wijnen en vertellen daar graag over. We maken tijd voor je en daarmee hangt er in onze winkel een relaxte sfeer. In het weekend hebben we verschillende flessen open staan, zodat je lekker met ons mee kunt proeven!

Naomi Bisschop, Register Vinoloog
Afgelopen week hadden we een fantastische masterclass van Gaja. Giovanni Gaja presenteerde ons de meest recente jaargangen van de Barbaresco's, Barolo's, Brunello's en wijnen uit Bolgheri. Allemaal jong nog, maar in potentie zo mooi. Genieten dus! De Gaja familie voert duurzaamheid in al haar activiteiten door. Zij hebben zich al vroeg gerealiseerd dat klimaatverandering een groot issue is. Al in 1997 werden de eerste constateringen gedaan en maatregelen genomen. Dat zie je vooral in de wijze waarop men in de wijngaard bezig is. Biodiversiteit op gebied van flora en fauna bijvoorbeeld. Ook laat men het gras zo hoog groeien tussen de wijnstokken zodat het in de warme maanden gladgestreken kan worden over de bodem, zodat de bodem niet uitdroogt.
Alles van Gaja is mooi. Een aanrader waar prijs en kwaliteit echt super in balans zijn, is de Sito Moresco 2016. In deze wijn deels het karakter en de verfijning van mijn favoriete druif nebbiolo met de toegankelijkheid van cabernet en merlot. In de neus rijpe rode vruchten, iets van chocolade en een aangename kruidentoets. Superlekker. Ook luxe, maar net iets meer bereikbaar!
Dennis Schraven

In 2012 was de première van de James Bond film Skyfall. Hiervoor waren mijn vriendin Astrid en ik uitgenodigd om te gaan kijken tijdens de première in het Figi theater in Zeist. Onder het genot van een glas Bollinger Champagne hebben we de spectaculaire film gezien.
Bijna 8 jaar later komt er nieuwe film uit, No Time to Die, in april 2020. Speciaal daarvoor komt Bollinger met een 007 editie. Deze millesimé champagne is 100% van pinot noir druiven gemaakt. De 2011 oogst was grandioos en inspireerde de tot het maken van een unieke champagne. De Bollinger millesimé 2011 is complex, krachtig en harmonieus. Gevinifiëerd in eiken houten vaten en heeft 7 jaar op de fles gerijpt. 
Op "smoking" zwarte fles van de Bollinger 007 – Limited Edition ‘No Time To Die’ staat het nummer 25 wat is opgebouwd uit de 24 titels van de voorgaande Bondfilms. Deze filmtitels staan ook gegraveerd op glazen deksel van de houten kist waar deze fles in ligt. 
Het design van deze kist is een replica van een scene uit “Golden Eye” waar 007 een compartiment in zijn Aston Martin DB5 opent om er een fles Bollinger uit te halen.
 

2020® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency