Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
23 april: Excursie naar Wijngoed Wolf!
2022-04-23
Op bezoek bij Wijngoed Wolf, dat is een wens die al heel lang staat. Eindelijk hebben we dit kunnen inplannen!

Wijngoed Wolf is gelegen op historische gronden van de Meierij van ’s-Hertogenbosch, vlakbij het dorp Sint-Michielsgestel. De wijngaard ligt op een eeuwenoude bolle akker die in de jaren een grondlaag gevormd heeft van humus, leem en verschillenden soorten zand. De zuidelijke ligging in Nederland garandeert een zacht klimaat met relatief veel zonuren en aanzienlijk minder regen dan andere delen van ons land. Dit maakt deze plek tot een uitstekende plek om mooie Nederlandse wijn te maken.

Sinds 2016 werken Laura de Hollander en Bas Klerx er hard aan om op een natuurlijke wijze een goede Nederlandse wijn te produceren. De passie voor druiven verbouwen en wijn maken begon jaren eerder in de Provence. Na daar een wijnmakersopleiding te hebben gevolgd en bij verschillende wijngaarden te hebben gewerkt, hebben Bas en Laura de sprong naar de Lage Landen gewaagd om daar wijn te gaan maken. Na grondig onderzoek van de grond en de overige randvoorwaarden voor het verbouwen van druiven, zijn de juiste druiven variëteiten uitgezocht die goed gedijen op onze Gestelse snel opwarmende zanderige leem bodem. De eerste stokken waaronder Pinot Gris, Souvignier gris, Johaniter en Cabernet Cortis werden met de hand geplant in 2016. Daarna volgden nog Cabernet noir, Sauvignac, Cabernet Noir, Solaris en Pinot Noir. Er staan nu ongeveer 16.500 druivenplanten op 5 hectaren. De komende jaren wordt dit nog verder uitgebreid.

Het plan is als volgt. Op zaterdag 23 april zijn we van harte welkom om 15.30 uur bij Wijngoed Wolf in Sint-Michielsgestel. We krijgen een rondleiding van Bas en Laura langs de wijngaarden en in de kelder. Vervolgens uiteraard een proeverij. We sluiten af met een diner in het Proeflokaal van het Wijngoed.
Er is plaats voor maximaal 25 mensen. De kosten voor dit bezoek bedragen 65 euro all in per persoon.
Voor de fietsliefhebbers: we verzamelen kwart voor 3 bij onze winkel en fietsen dan gezamenlijk naar Wijngoed Wolf.

Wil je mee, schrijf je dan snel in via info@vughtsewijnkoperij!
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency