Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Zaterdag 10 september: Chablis op onze Proeftafel
2022-09-10
Chablis heeft een magische klank! Wij werken al een aantal jaar met het huis William Fevre. Op zaterdag 10 september nemen wij je mee naar het gebied en laten we je verschillende wijnen van William Fevre proeven. Superinteressant om de verschillende terroirs te ervaren en de verschillen tussen de Chablis en Chablis Cru's te ervaren!

In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.

Onze importeur is tijdens de tasting aanwezig om de wijnen toe te lichten. We kijken uit naar deze verwenmiddag. Onze Proeftafel staat klaar vanaf 13 tot 16 uur. Je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency