Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Zaterdag 15 juni: nieuw Spaans op de Proeftafel
2019-06-15
Sinds een paar weken hebben wij een nieuw wijnhuis op de plank: Bodegas y Viñedos del Jaro. Een fijne Rueda en mooie Ribeira del Duero's.

Het wijnhuis staat in Pesquera del Duero, het fameuze dorp in het hart van de Ribera del Duero, waar ook de beroemde Tinto Pesquera vandaan komt, een van de grote wijnen van de streek. De bodega is de eerste wijnbezitting van de familie Osborne – Osborne. Zij kozen een van de mooiste wijngaarden van Ribera del Duero uit voor dit bijzondere project. Het landgoed, Finca El Quiñón heeft een totale omvang van 108 hectare. Van deze 108 hectare zijn er 65 met druiven beplant. 60 hectare met dé druif van de streek, Tempranillo ofwel tinta del pais, en daarnaast 2,5 hectare Cabernet-Sauvignon en Merlot.

De bodega, waar de druiven worden verwerkt en de wijnen rijpen, bevindt zich op de Finca zelf. 

De wijngaarden profiteren van de hoogte waarop deze streek zich bevindt. Ze liggen tussen de 745 en 800 meter hoogte, en dat zorgt door de nachtelijke afkoeling, vooral in het najaar, voor druiven en wijnen met een intense, aromatische kracht. Zelfs in de zomermaanden kan de temperatuur in de wijngaarden dalen van 35 graden overdag tot 12 à 15 graden gedurende de nacht.

Op zaterdagmiddag 15 juni zetten wij het complete gamma van dit huis open, zodat je in de opbouw van Roble naar Reserva Ribeira del Duero in de volle breedte kunt beleven. Onze importeur presenteert de serie en legt je alles uit over de wijnen en het wijnhuis!

Je bent welkom vanaf 14.00 uur in ons Proeflokaal; je hoeft je voor deze activiteit niet in te schrijven!
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency