Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Zaterdag 18 mei: Weingut Seeger op onze Proeftafel
2019-05-18
Zaterdagmiddag 18 mei presenteren wij je de wijnen van Thomas Seeger. We voeren dit huis al een aantal jaren en zijn bij elke proefgelegenheid weer onder de indruk van de kwaliteit én diversiteit van dit kleine wijnhuis. 
In 1984 maakte Thomas Seeger zijn eerste wijn. Toen nog als student oenologie aan de Universiteit van Geisenheim, maar langzaamaan nam hij steeds meer de leiding op zich over het wijngoed dat al sinds 1707 in het bezit van de familie is. Onder Thomas, inmiddels de 12e generatie Seeger, groeide het bedrijf uit tot een van Duitslands topwijnhuizen. Ondanks zijn talent en de hoge kwaliteit van zijn wijnen, is Thomas‘ motto heel eenvoudig: “Wijn moet gewoon lekker smaken“. En zowel smaak als kwaliteit beginnen natuurlijk in de wijngaard. Weingut Seeger is niet gecertificeerd, maar de wijngaarden worden biologisch bewerkt. En doordat de rendementen laag worden gehouden, hebben de wijnen van Seeger structuur, rijkdom en gezond rijp fruit. De vergisting van de druiven is hoofdzakelijk spontaan, met natuurlijke gisten die in druif en wijngaard aanwezig zijn. Weissburgunder en Spätburgunder zijn de belangrijkste druiven, direct gevolgd door Grauburgunder en Blaufränkisch. Druiven die in het relatief warme, zonnige Baden goed rijpen.
Onze importeur zal de proeverij verzorgen en je voorzien van de nodoge verhalen rond Thomas Seeger! Vanaf 14.00 ben je welkom in ons Proeflokaal om de wijnen met ons te proeven. Inschrijven is niet nodig.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency