Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Barolo op rijstpapier
2017-03-10
Vanaf medio september hangen 2 schilderijen van Susan Reijnders in onze winkel. Het schilderij 'Barolo' (achter in onze Proeflokaal) hebben we onlangs zelf aangekocht.Heel blij met dit mooie werk! Het andere schilderij 'Vitis Vinifera' (vooraan in de winkel) is nog te koop. Informatie is uiteraard bij ons op te vragen.

Susan zelf over haar werk:
Het specifieke van mijn werk is de combinatie van de traditioneel Oosterse techniek van het inktschilderen op rijstpapier met mijn eigen “Westerse” stijl.
Chinese Inkt is watervast, er kan dus niet gecorrigeerd worden. Het onomkeerbare vormt voor mij een bijzondere uitdaging. Het papier heeft een grote absorberende werking, het direct wegvloeien van de inkt bij ook maar de geringste aanraking met het papier fascineert mij.
 
Wat betreft de thematiek van mijn werken heb ik mij, gedurende een periode van twee jaar, laten inspireren door de wijnrank. Ik zocht naar de essentie van mijn onderwerp. Het boeit mij echter zozeer dat ik er nog steeds volop mee bezig ben.
Ik heb geschilderd in de wijnvelden van Château Neercanne (Maastricht); in Duitsland in de Moezelstreek (Trier); in Italië in het gebied van de Valpollicella (Verona), Ligurië (Torri Superiore) en de Piëmonte (Valli Unite); in Frankrijk in de Côte D’or (Beaune), in Glanes en in de Vaucluse en tot slot in Canada in ‘The Okanagan Valley’ (B.C.).
 
Zo bezocht ik in de winter van 2009, gewapend met twee schragen, een plank, inkt en papier, de wijnvelden van Glanes (Fr.). Deze verlaten velden met hun duizenden kale ranken deden mij denken aan een Arabisch handschrift, met vele initialen. Ik was verrukt door de beweging die ik zag; het leken wel dansers, die kronkelige stammetjes met hun vurig gebarende armen! Wat een schoonheid! Een warme middagzon en een beschut plekje zorgden ervoor dat ik mij kon verliezen in de schilderkunst. Mijn hele lichaam gebruikte ik om -als een dirigent- de inkt met grote armbewegingen op het papier aan te brengen: dan weer langzaam, dan weer snel, met meer of minder druk, zoekend naar het leven dat ik ervaarde in dit winterse tafereel.
Zo biedt ieder seizoen mij nieuwe inspiratie, en dagen vormen en kleuren mij uit.
nieuws
schilderwerken
kunst
blog
2020® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency