Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Jaargang 2015 Pierre Yves Colin doorgeproefd
2017-11-05
In klein maar goed gezelschap hebben wij onlangs de jaargang 2015 van Pierre Yves Colin doorgeproefd. Heel interessant om de verschillende appellations naast elkaar te proeven en te ervaren hoe de super jonge wijnen door goed te decanteren in het glas zich geweldig openen en het bouquet zich ontwikkelt tot zoveel moois.
 
Wat hebben we genoten. Allemaal blije gezichten! Een middag om nooit te vergeten, waarin de superlatieven door ons Proeflokaal vlogen.
 
AOP Bourgogne - €28,40
De neus geurt naar witte bloesem en de aanzet is zacht en rijk met een intense frisheid.
 
Pernand Vergelesses ‘Les Belles Filles’- €36,40
Een koele, florale neus met een intens, romig mondgevoel. Tonen van caramel, licht zuurtje met bittertje. De afdronk is sappig en mineralig. Vooral lang en met mooie romigheid.
 
AOP St. Aubin ‘Le Banc’- €43,70
De neus geurt naar citrus, sinaasappel en tropische vruchten. In het glas ontwikkelt de wijn zich naar mooie fruit in de mond. De Saint Aubin "Le Banc" is sappig, romig en heeft een lange, intense afdronk.
 
AOP St. Aubin 1e Cru ‘Les Combes’ – €53,60
In eerste instantie is stevige stalgeur merkbaar. Later ontwikkelt zich een mooi intens fruitaroma. Hout is supermooi geïntegreerd. Waanzinnig lange afdronk met citrustonen. Licht drogend.
 
AOP Chassagne Montrachet ‘Ancéignières’ - €69,50
De subtiele toepassing van hout beïnvloed de neus die voornamelijk bestaat uit aroma's van wit en geel fruit. Een verleidelijke textuur en geconcentreerde smaken zorgen voor een uitstekende complexiteit, afgerond door een sappige en rijke finale. De wijn is vol en dik, maar tegelijk ingetogen. Hout & fruit zijn mooi gedoseerd.
 
AOP Meursault ‘Narvaux’ - €77,75
Deze Meursault is een toonbeeld van elegantie. In eerste aanzet door zijn jeugd nog erg gesloten, maar in het glas ontwikkelt zich een mooie harmonie, waarin fruit en hout zo ontzettend mooi samenkomen. De wijn heeft niets teveel!
2020® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency