Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 2 extra wijnen van Chavy-Chouet!
2022-10-25
Onze Bourgognefans zullen het wel gemerkt hebben dat helaas de productie erg schaars is. Tot grote teleurstelling van de wijnmakers en vele liefhebbers zit het niet mee voor de regio. Ook wij zijn enorme Bourgognefans en betreuren het dat we er zo weinig van kunnen verkopen. En zeker ook voor een leuke prijs.

Na de historisch lage opbrengst in 2021 en het gecompliceerde jaar 2020 waaronder we verstaan; weinig druiven maar wel van uitstekende kwaliteit. Zo werden er gemiddeld 50 procent minder druiven binnengehaald, al schommelt het verlies van regio tot regio.
Je kunt je voorstellen dat, na drie kwantitatief mindere oogstjaren de economische situatie van een groot aantal wijnbouwers in minder bekende bourgondische wijndistricten financieel erg zwaar is. Dit voelen wij dan ook terug in de prijs. Gelukkig kunnen we dit jaa
r spreken van een zeer goede wijnoogst!

We waren al fan van Chavy-Chouet maar hebben nu ook nog 2 nieuwe wijnen aan ons assortiment toegevoegd. Chavy-Chouet is een van de oudste families in Puligny-Montrachet. Eigenaar Romaric Chavy, die het domein in 2014 overnam, is de achtste generatie die wijn maakt in zijn familie. De 15 hectare die Romaric in bezit heeft, bewerkt hij zoveel mogelijk biologisch. In navolging van zijn vader filtert Romaric zijn wijnen niet, maar laat hij hun puurheid tot uiting komen.

In ons assortiment voerde we al de witte wijn Femelottes waar de wijngaarden gesitueerd zijn in Puligny en dus een strakkere stijl geven. Daarnaast hebben we nu ook de witte wijn ‘Les Saussotswaar juist de wijngaarden zijn aangeplant in Meursault, wat dus ook resulteerd in een romigere, rijkere stijl! Leuk om die verschillen eens te proeven.
Als 3e wijn hebben we nu ook rood ‘La Taupe’, deze Bourgogne Rouge komt van een oude wijngaard in Pommard, waar de stokken een lage opbrengst geven en daardoor een hoge kwaliteit garanderen.

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency