Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 3 nieuwe wijnen van Berticot!
2022-08-30
Bij de Vughtse Wijnkoperij zijn we druk bezig met ons assortiment rondom en onder de €10,00 scherp te houden. Dat is door de prijswijzigingen niet makkelijker geworden. Maar geen enkele uitdaging gaan we uit de weg! Zo ook ontdekten we de wijnen van Berticot, een leuke nieuwe toevoeging aan ons assortiment.

De wijngaarden van Berticot liggen in de Côtes de Duras. De Côte de Duras ligt tussen de rivieren de Dordogne en de Garonne, ten zuiden van Bergerac. De appellatie produceert Bordeaux-stijl wijnen in alle 3 de kleuren. Het klimaat is ideaal: de wijngebieden profiteren van de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan, waardoor de druiven langzaam rijpen en veel frisse fruitaroma’s ontwikkelen.

Berticot is een hoogwaardige coöperatie. Jaarlijks brengen circa 650 aangesloten wijnboeren uit de regio hun druiven naar een van de hypermoderne wijnkelders van Berticot. Alleen de beste kwaliteit sauvignon blanc, sémillon, merlot en cabernet sauvignon komen terecht in de wijnen. De wijnen van Berticot zijn modern, karaktervol en toch heerlijk toegankelijk. Culinair breed inzetbaar en geschikt voor ieder moment.

Aan ons assortiment hebben wij 3 wijnen toegevoegd namelijk; de Duc de Berticot wit gemaakt van 64 % sauvignon blanc, 28% semillon en 8% muscadelle. Deze wijn krijgt een rijping op eikenhouten vaten gedurende 9 maanden wat resulteert in een mooie volle wijn.

En de Daguet serie wit en rood. De witte wijn wordt gemaakt van 100% sauvignon blanc. Een frisse stijl die je van deze druif mag verwachten!
En de rode wijn wordt gemaakt van 100% cabernet sauvignon met een hoge fruit intensiteit en volle ronde smaak.

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency