Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Alturis | Friulano & Refosco
2021-04-20

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Italië is altijd favoriet. Neem nu de regio Friuli. Wij hebben onlangs heel fijne Friulano en Refosco ingekocht. In het uiterste noordoosten van Italië, niet ver van Venetië en op een steenworp afstand van Cividale del Friuli op de grens met Oostenrijk en Slovenië, genieten de Altùrìs wijngaarden van een uniek microklimaat.          

De prachtige heuvels van Friuli worden in de moedertaal 'Altùrìs' genoemd. Het is precies hier dat Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie, symbool van het meest solide ondernemerschap in Friuli en al 3 generaties lang actief in de wijnwereld, Altùrìs hebben opgericht. Om unieke wijnen te creëren, die alle geuren en aroma's van de druiven met zich mee kunnen dragen.  De productie is ingesteld op 70 procent aan witte en 30 procent aan rode wijnen.

Fermentatie en veroudering voor de Friulano vinden plaats sur lie in met glas gevoerde cementtanks onder gecontroleerde temperatuur. Bekend om zijn prachtige karakteristieke boeket dat herinneringen oproept aan warme lindeboomhoning, witte bloemen en peer. Een uitgebalanceerde smaak, waarbij mooie zachtheid en een levendige smaak en frisheid hand in hand gaan. In de afdronk een subtiele toon van bittere amandelen en uitgesproken mineraliteit.

Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen voor de Refosco. Rijping in cementtanks. Intens en aangenaam, met veel elegantie en persoonlijkheid, de typische smaken van refusco. Fruitige geuren met tonen van braam, zwarte bes en bosbes; subtiele hints van groene peper worden ook opgemerkt. In de mond is het zacht en droog met levendige tannines.

 

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency