Cornarea is een geliefd domein in ons assortiment. We voeren al geruime tijd de witte wijn Roero Arneis en de Langhe Nebbiolo, en hebben nu ook hun
Barbera d’Alba aan ons assortiment toegevoegd. Wij waren bij het proeven razend enthousiast over deze wijn en zijn blij met deze toevoeging.
In Piemonte kennen we Barbera d'Alba en Barbera d'Asti; beide worden gemaakt van de Barbera-druif. De Barbera d'Alba kenmerkt zich door een krachtigere, complexere stijl met rijp donker fruit en een volle smaak. Binnen deze appellatie mag tot 15% Nebbiolo worden toegevoegd, wat kan bijdragen aan de structuur.
De Barbera d'Asti kent strengere regelgeving en is daarentegen lichter en frisser, met levendige zuren en sappiger fruit. Deze wijn moet voor 90% uit de Barbera-druif bestaan. Kort door de bocht zijn dit de grote verschillen, maar uiteraard zijn er nuances tussen specifieke wijngaarden en wijnen die op hout zijn gerijpt.
Cornarea is een familiebedrijf gelegen in het hart van Roero, bekend om zijn toewijding aan traditie en kwaliteit. De Barbera d'Alba DOC van La Cornarea wordt traditioneel geteeld op de heuvels van Roero en rijpt twee jaar in roestvrijstalen vaten voordat hij wordt gebotteld.
Deze wijn heeft een heerlijke geur van zwart bosfruit zoals bramen, zwarte kersen en bessen, aangevuld met tonen van gedroogd fruit, bergamot, lavendel en theeblad. De smaak is intens, met zachte tannines en sappige, rokerige zuren.
Een veelzijdige wijn die puur gedronken kan worden of perfect past bij gerechten zoals pasta ragù, risotto met witte truffel, lasagne met ham en ricotta, magret de canard, konijnenstoof of quiche met tomaat, olijven en tijm.
Een wijn waar je heerlijk van blijft genieten, en niet op uitgekeken raakt!