Nieuws over de Vughtse Wijnkoperij, aanbiedingen en nog veel meer......
Wil je altijd op de hoogte zijn van onze activiteiten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Nieuwsbrief
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Benoît Lahaye Extra Brut 'Blanc de Noirs'
2022-05-31
Gister vond de Michelin sterrenuitreiking van 2022 plaats. Een heuse sterrenregen’ , zo werd de uitreikinggisterbenoemd. Ze concluderen aan het einde van deze mooie dag dat we in Nederland een top gastronomie hebben. Wijzijnnatuurlijksuperblijvoorallerestaurants! Daarom een extra reden om deze mooie nieuwe champagne van BenoîtLahaye in de schijnwerpers te zetten.
666 flessen worden er geproduceerd van deze Blanc de Noirs van BenoîtLahaye. Het champagnehuis van Benoît , opgericht in 1930 ligt in het dorp Bouzy in Montagne de Reims. Een echt familiebedrijf die Benoît heeft overgenomen van zijn ouders en nu runt met zijn vrouw en zonen.
Benoit werkt al sinds 2003 geheel biologische en is in 2007 ook officieel gecertificeerd. Zo heeft hij bijvoorbeeld de beslissing genomen om gras te laten groeien in de wijngaarden en eigen compost van verschillende kruidenmengsels. En sinds 2009 past hij zelfs biodynamische wijnbouw toe , om zo nog beter de kenmerken van het terroir naar voren te laten komen. Sinds hij deze biodynamische methodes toepast merkt hij verschil in een hoger potentieel alcohol en een hogere zuurgraad. Sinds 2010 zijn ze door Biodyvin gecertificeerd, voor volledig biologische en biodynamische wijnbouw.
Als je terroir, de pure expressie van de Champagnestreek en biologische-biodynamische wijnbouw wilt proeven in Champagne, is Benoit een absolute must. Wij waren bij de Vughtse Wijnkoperij laaiend enthousiast over deze champagne gemaakt van 100% pinot noir druiven. Opgevoed voor 10 maanden op houten vaten. In de geur rijp fruit, nougat, tutti frutti en kersenjam, enorm zuiver en complex in de smaak met een lange aanhoudende finale en frisse zuren.
Een echte eetchampagne! Serveer met ravioli met spinazie en ricotta, gevogelte zoals kalkoen of patrijs, risotto met truffel, gestoofde eendenbout, heilbot met macadamia of Rogvleugel met beurrenoisette-kappertjes saus.