Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij : Bodegas Piqueras uit Almansa Spanje
2024-03-19
Afgelopen weken zijn we lekker druk op inkoop. We doen ons uiterste best weer mooie nieuwe wijnen te vinden en kijken ook goed naar het segment rond de 10 euro wijnen. We hebben alvast 2 leuke nieuwe toevoegingen uit Almansa, een wijngebied in het zuidoosten van Spanje. Heerlijk voor het fijne lente weer wat eraan komt!

Bodegas Piqueras, eigenaar Mario Bonete, is een wijnbedrijf dat op een traditionele manier de wijn vinifieert, in niet al te grote hoeveelheden maar van een uitzonderlijke kwaliteit. Bodegas Piqueras is de enige wijnboer in het gebied die zijn wijnen niet naar de coöperatie brengt, maar zelf maakt en bottelt.

De familie Bonete (eigenaren van Piqueras) is de enige producent in de DO Almansa. Het gebrek aan concurrentie heeft er niet toe geleidt dat de producten minder zijn geworden, integendeel, elk jaar blijkt de bodega weer uitstekende wijnen te produceren.

De Marius is een frisse en knisperende stijl wijn gemaakt van verdejo en sauvignon druiven. In de geur een hoge fruitintensiteit van citrus, kruisbessen en tropische fruit als lychee met een frisse groene kruidigheid. De smaak is tevens zeer aromatisch en sappig met aroma’s van citrus, peer en lychee. Aangenaam droog, maar niet te streng, lichtvoetig met opwekkende zuren. Dit is een uitstekende wijn bij aperitief en bijv. bij diverse tapas gerechten!

De verdejo druiven voor de Gran Marius, grote broer van de Marius komen van een hoger gelegen wijngaard en de druiven worden vergist in Franse eikenhouten vaten van 300liter met sur lie en batonnage voor 4 maanden. Een tikkeltje voller dus, maar nog steeds met een mooie frisheid!

In de geur een hoge fruitintensiteit van grapefruit, rijpe perzik en honingmeloen met een groene kruidigheid van venkel.  De smaak is sappig fris met een romig mondgevoel en lichte accenten van het eikenhout.

Serveer deze wijn als wat rijker aperitief, diverse tapas gerechten gebaseerd op zeevruchten zoals gegrilde octopus, gerookte zalm, tartaar van krab, Mexicaanse gerechten als carnitas. vistacco’s en limoenkip met koriander.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency