Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Bodegas Vallobera | Rioja Vallobera ‘Malarina’ DOCa Rioja | La Rioja | Spanje
2023-01-10

In het afgelopen jaar zijn we opzoek gaan naar een mooie aanvulling voor wijnen tot de 10 á 12 euro. Een leuk segment waar verrassende wijnen tussen liggen. Zo hebben we recent een mooi, betaalbaar Rioja huis aangekocht.

De familie San Pedro is een begrip in het stadje Laguardia in Rioja Alavesa. Al jaren bezitten zij, verdeeld over 14 percelen, in totaal zo’n 80 hectare wijngaard. Javier San Pedro besloot begin jaren 90 dat de 14 ha wijngaard ‘Vallobera’ apart gevinifieerd zou worden en de naamgever van hun bedrijf zou worden. Vallobera is een prachtig perceel aan de voet van de Sierra Cantabria en de wijnstokken zijn zeer oud, zo’n 60-80 jaar, de eerste oogst was in 1996. ‘Malarina’ is een perceel van 8 ha met ruim 25 jaar oude tempranillo-stokken.

Na de vergisting van 21 dagen op max 30°C worden de wijnen gelagerd vaten van Frans en Amerikaans eiken. De wijn heeft 6 maanden houtlagering gehad, waardoor licht eiken in smaak en afdronk. Deze wijn wordt plaatselijk als een joven (= jong) of semi-crianza aangeduid.

Het etiket van de Malarina is ontworpen door een bekende kunstenaar uit Laguardia.

Paarsrood van kleur. Fruitige wijn met rijp, rood fruit in de geur en smaak. Elegante, sappige, niet te zware wijn, lichte gedoseerde houttoets, een kruidige afdronk met duidelijk het karakter van een Rioja. Bij rood vlees, kalfsvlees, Iberico, lam, stoofgerechten, paella’s met gevogelte/konijn, groentegerechten, pittige en harde kazen.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency