Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Camin Larredya | Jurançon Jurançon AOP | Sud-Ouest | Frankrijk
2021-06-29

De Vughtse Wijnkoperij wil je zoveel mogelijk diversiteit in haar assortiment bieden.
De wijnen uit de Jurançon zijn zeker niet alledaags, maar zeer de moeite waard!

Op ruim een half uur rijden van het bedevaartsoord Lourdes ligt een voor de meeste wijnliefhebbers verborgen, wijngebied. In de luwte van de bekende Tour de France-stad Pau ligt aan de voet van de Pyreneeën de appellation Jurançon. Uit dit gebied komen zowel zoete als droge witte wijnen.

Door zijn expositie op het zuiden en het gebruik van inheemse druivensoorten zijn de wijnen van de Jurançon verrassend en authentiek. De streek is historisch vooral bekend van zijn zoete witte wijnen van eigen locale druiven zoals Petit Manseng, Gros Manseng, Petit Courbu en Camarelet. De droge stijl is echter steeds meer in opmars.

Sinds 2007 biologisch gecertificeerd, en inmiddels ook al een aantal jaren overtuigd biodynamisch (Demeter) heeft Jean-Marc op zijn prachtige plek vol geterrasseerde wijngaarden de juiste omstandigheden weten te combineren die het maken van absolute topwijnen mogelijk maakt.

De wijnen van Camin Larredya kenmerken zich door een grote precisie, prachtige balans tussen materie, zuren, fruit en bitters. Zowel in zoet als droog op eenzame hoogte!

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency