Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 
Caminhos Cruzados | Titular
 Reserva Encruzado & Alfrocheiro
2021-01-26

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Veel van jullie kennen Titular als een heerlijke frisse wijn. Van hetzelfde wijnhuis proefden wij onlangs 2 fantastische wijnen. Een mooie houtgelagerde Encruzado en een heerlijke Alfrocheiro. 2 inheemse monocepages met verrassende aroma's!

Caminhos Cruzados is een familiebedrijf met een moderne visie. Het bedrijf is gericht op het produceren van kwaliteitswijnen met traditionele druiven uit de Regio Dão. Het familiebedrijf, de wijngaard en de wijkmakerij, bevindt zich in het gebied Dão, in de regio Beira Alta in het noorden van het centrum van Portugal. De regio Dão is door de bergen van Caramulo, Montemuro, Buçaco en Estrela beschermd tegen de wind. Deze geografische omstandigheden zijn uitstekend voor de productie van wijnen.
De wijngaarden in deze regio zijn gelegen, op een hoogte tussen de 400 en 700 meter, in de hooglanden van leisteen en granieten bodem. Dit resulteert in een productie van volle wijnen die lang bewaard kunnen worden.

De filosofie van het bedrijf is gebaseerd op de productie van kwaliteitswijnen waarin traditie samen komt met innovatie om de differentiële vraag van de markt te beantwoorden. Zij hebben dit bewezen door de vele prijzen en de hoge cijfers die door bekende vakbladen zijn toegekend. 

De Titular-collectie is een reeks elegante, gestructureerde en complexe wijnen, met een groot potentieel in de fles.

Encruzado, de typische witte druivensoort uit Dão, gefermenteerd in franse eikenhouten vaten. Grote frisheid, mineraliteit, met potentieel voor een positieve evolutie in de fles. Grote frisheid, mineraliteit, met potentieel voor een positieve evolutie in de fles. Vis, zeevruchten, kabeljauw-gerechten en kazen.

Titular Alfrocheiro wordt alleen in bijzondere jaren gemaakt, omdat Alfrocheiro een bijzonder druifsoort is. Granaat kleur. Gerichte neus met tonen van rijpe bramen en zwarte pruimen, gedroogde laurierblaadjes en tabak. Smaak gevuld met rood fruit. Vet en gepolijste tannines, vat verhoogt de complexiteit zonder de wijn te markeren,
zijdeachtig, vol maar elegant, met een brede en zeer aantrekkelijke afdronk. Gedeeltelijk 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency