Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Château Barbanau
2022-03-02
Afgelopen week proefden wij deze 2 nieuwe wijnen waar we meteen razend enthousiast over waren; je proeft de lente in je glas.
En gezien we toch de maand maart in gaan en we afgelopen weekend al volop van de zon hebben kunnen genieten, wilde we jullie alvast kennis laten maken met deze wijnen uit de Provence.

De Provence, de bakermat van de Franse wijn, ligt ten oosten van het Rhône-bekken aan de zonovergoten Middellandse Zeekust. Doordrenkt van een rijke culinaire traditie en overspoeld met toeristen, staat de regio bekend om zijn bleekgekleurde, droge rosés.

Kwaliteit staat voorop: Côtes de Provence AOP is de enige Franse appellatie buiten Bordeaux die een ranglijst van grand cru classé-landgoederen publiceert. Oorspronkelijk werden in 1955 23 landgoederen geklasseerd.

Naast rosé worden er in de Provence ook rode en witte wijnen gemaakt. Zo ook in de regio cassis waar onze nieuwe wijn ‘’Clos Val Bruyère’’ wordt gemaakt.
Clairette en Marsanne zijn de druiven die verantwoordelijk zijn voor de betere Cassis-wijnen en Rolle - Italiaanse Vermentino - wordt ook steeds vaker gebruikt voor de witte wijnen.

Château Barbanau, een wijngoed van 23 hectare in de Côtes-de-Provence wordt gerund door Sophie en Didier Simonini.

‘’L’instant’’ van het chateau komt uit de grotere appellatie Côtes de Provence. De wijn heeft een heldere kleur met een mooie neus van grapefruit, peer en ananas. Een frisse stijl met een fijne kruidigheid en veel finesse. De naam L'Instant (Frans voor 'op het moment') verwijst naar het ideale moment om deze wijn te drinken. Deze frisse wijn dient namelijk jong gedronken te worden. Het moment is nu!

De Clos Val Bruyere heeft een mooie, heldere kleur met groene tint. In de neus witte bloemen, citrus en exotisch fruit (jasmijn, sering, limoen, sinaasappelschil & ananas). De smaak is gestructureerd met frisse zuren, een zijdezacht mondgevoel en een lange afdronk. Serveer deze wijnen bij talloze visgerechten; heerlijk als begeleider bij een fijn plateau fruits du mer.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency