Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Château Beychevelle | Les Brulières de Beychevelle | Haut Médoc AOP | Bordeaux | Frankrijk
2020-11-03

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! 3 jaar geleden alweer brachten wij een bezoek aan Château Beyevelle, een droom bezoek waarbij we zelfs 2 nachten op het daomein mochten slapen. Voor eeuwig fan, zeker na bezoek aan de hypermoderne wijnmakerij. Onlangs proefden we opnieuw de derde wijn van het huis, Les Brulières 2015. Heerlijk en al heel fraai op dronk!

De naamgeving van het Château is ontstaan in de 17e eeuw. De eerste hertog van Épernon was destijds eigenaar van het Chateau. De reputatie van deze grote Franse admiraal was zodanig dat, als schepen voorbij het landgoed zeilden, ze hun zeilen lieten zakken om hun respect te tonen. Dit gaf aanleiding voor het embleem van het kasteel, een schip met een griffievormige boeg; zijn naam in Gascon, Bêcha vêla, wat “baisse voile” betekent (“de zeilen laten zakken”), werd later Beychevelle.

Op een geweldige Bordeaux-reis in 2017 bezocht de Vughtse Wijnkoperij onder andere Château Beychevelle. Maar liefst 2 nachten mochten wij op dit Château overnachten. ?Het zijn de grote namen aan de linker en rechteroever, die zo tot de verbeelding spreken. Fantastisch om alle verhalen na en naast elkaar te horen, te zien hoe bedrijven veel stappen zetten om elke dag beter en meer duurzaam te worden!

Château Beychevelle heeft 250 hectare grond, waarvan er ongeveer 90 beplant zijn met wijnstokken. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en zijn beplant met een dichtheid van 8.300 tot 10.000 wijnstokken per hectare; ze hebben substantiële wortelsystemen ontwikkeld, waardoor ze voedingsstoffen uit de grond kunnen opnemen en om te gaan met de soms moeilijke weersomstandigheden, zoals droogte in de zomer.

De 12 hectare wijngaarden van Brulières de Beychevelle liggen op 5 km van de wijngaard van Beychevelle; Omdat ze verder van de monding van de Gironde liggen, profiteren ze van een koeler klimaat. De wijngaard bevindt zich in de appellatie Haut-Médoc en wordt sinds 2008 biologisch beheerd. De blend van Brulières bestaat uit slechts twee druivenrassen: Cabernet Sauvignon en Merlot. In een aparte winery, wordt het met dezelfde zorg gevinifieerd en opgevoerd als Château Beychevelle en Amiral de Beychevelle.

De vinificatie is traditioneel, met een 18 tot 21 dagen durende fermentatie met regelmatig overpompen. De rijping gebeurt gedurende 12 maanden in Franse eikenhouten vaten waarvan 20% nieuwe vaten.

 

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency