Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Château d'Arche uit Sauternes
2022-10-18

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij!

De herfst is in volle gang, de natuur kleur prachtig op deze zonnige dagen in de aanloop van het najaar. De ochtenden zijn vaak mistig, mist is misschien dan ook wel het symbool van deze nieuwe wijn. De ochtendmist is essentieel in Bordeaux voor de ontwikkeling van Botrytis Cinerea, ook wel "Noble Rot" genoemd, essentieel voor de productie van Sauternes-wijn.

De familie Arche, oorspronkelijk afkomstig uit Arche (Viscounty de Turenne in Bas-Limousin) is een Franse adellijke familie die al sinds de 13e eeuw bekend is en waarvan verschillende leden belangrijke functies bekleedden bij de koning en zijn legers.

In 1855 werd Château d'Arche, toen eigendom van Monsieur Lafaurie & Cie, aangewezen als 2e grand cru van witte wijnen die in de Gironde werden ingedeeld; zijn wijnen behoorden destijds al tot de beroemdste van Sauternes.

Château d'Arche | Perle d’Arche | 2018 in 375 ml
Deze frisse en pittige wijn wordt gekenmerkt door zijn lichtheid, zijn levendigheid en zijn bloemige en fruitige aroma's. De tweede wijn van Château d'Arche, met zijn onmiskenbare en onmiddellijke charme, weerspiegelt al het plezier.

Château d’Arche | Soleil d’Arche | 2019 in 750 ml
Deze sauternes met een gouden en glanzende kleur, presenteert een charmante neus van gekonfijt fruit, abrikoos en witte perzik. In de mond gaat de delicate en licht stroperige aanzet over in een goed uitgebalanceerd middengehemelte en een zeer aanhoudende fruitige afdronk. 

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency